LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 28 Σεπτεμβρίου 2020 10:40

Ελ Αραμπί και Φούντας στους κορυφαίους σκόρερ του 2020

Τι αναφέρει η τελευταία έκθεση του CIES, του διεθνούς κέντρου αθλητικών σπουδών, που εδρεύει στο Νοσατέλ και δημιουργήθηκε σε συνεργασία της FIFA με το Πανεπιστήμιο της ελβετικής πόλης.

Παναθηναικός - Ολυμπιακός - Ελ Αραμπί

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, σκόρερ στη νίκη (2-0) του Ολυμπιακού επί του Παναιτωλικού το Σάββατο και ο Ταξιάρχης Φούντας, ο οποίος την ίδια ημέρα άνοιξε (15’) το σκορ, οδηγώντας την Ραπίντ Βιένης σε μία σημαντική εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί της Πόλτεν, βρίσκονται ανάμεσα στους 127 ποδοσφαιριστές που έχουν σημειώσει τουλάχιστον 10 γκολ σε 94 πρωταθλήματα κορυφαίας κατηγορίας παγκοσμίως, κατά τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους 2020.

Αυτό αναφέρει σήμερα, η τελευταία έκθεση του CIES, του διεθνούς κέντρου αθλητικών σπουδών, που εδρεύει στο Νοσατέλ και δημιουργήθηκε σε συνεργασία της FIFA με το Πανεπιστήμιο της ελβετικής πόλης. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού έχει σημειώσει 11 γκολ, ένα κάθε 133,6 λεπτά συμμετοχής, ενώ ο Ταξιάρχης Φούντας πέτυχε 10, ένα κάθε 96,6 λεπτά.

Ο 33χρονος Βραζιλιάνος, Ζούνιορ Νεγκάο, ο οποίος παίζει στην ομάδα της Νότιας Κορέας, Ουλσάν Χιουντάι, είναι στην κορυφή της λίστας με 24 γκολ, δύο περισσότερα από τον 35χρονο Πορτογάλο σούπερ σταρ της Γιουβέντους, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Σύμφωνα με την σπουδαιότητα και τον συντελεστή δυσκολίας των πρωταθλημάτων, ο Κριστιάνο Ρονάλντο (Γιουβέντους) βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης μπροστά από τους Τσίρο Ιμόμπιλε (19/Λάτσιο), Ρόμπερτ Λεβαντόφκσι (16/Μπάγερν), Έρλινγκ Χάαλαντ (15/Ντόρτμουντ) και Μοχάμεντ Σαλάχ (13/Λίβερπουλ).

Με 15 γκολ σε μόλις 1.153 λεπτά, ο νεαρός Νορβηγός επιθετικός της Ντόρτμουντ, σκοράρει με μεγαλύτερη συχνότητα, μεταξύ των ποδοσφαιριστών στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα (σ.σ. κάθε 76,9 λεπτά). Ο Κριστιάνο Ρονάλντο (24 γκολ σε 1.784 λεπτά/81,1) και ο Αντρέι Κραμάριτς της Χόφενχαϊμ (10 γκολ σε 835 λεπτά/83.5) συμπληρώνουν το βάθρο αυτής της συγκεκριμένης κατάταξης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κυπριακό: Πράσινο φως Ερντογάν σε Ερχιουρμάν για επανέναρξη διαπραγματεύσεων13:38Τέσσερις συλλήψεις για την δολοφονία του Γιάννη Λάλα13:24Θεσσαλονίκη: Νεαροί αλλοδαποί λήστεψαν παράνομο μικροπωλητή - Συνελήφθησαν και οι τρεις13:10Κρήτη: Άνδρας κατέληξε την ώρα που μάζευε ελιές12:56Συνελήφθη μέλος διεθνώς μετακινούμενης εγκληματικής οργάνωσης - Διέπραττε κλοπές από διαμερίσματα12:42Εθνική Ελλάδας: Με τη Σκωτία για τις εντυπώσεις και την.... κατάταξη της FIFA 12:28Παιανία: Τροχαίο δυστύχημα - Νεκροί δύο ηλικιωμένοι12:14Πιερρακάκης από Βρετανία: Η Ελλάδα είναι παράδειγμα δημοσιονομικής πειθαρχίας και μεταρρυθμίσεων12:00ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Τραμπ λέει πως θα κινηθεί νομικά εναντίον του BBC11:46Τροχαίο ατύχημα στο Ηράκλειο: 23χρονος έχασε τον έλεγχο, τούμπαρε το αμάξι (εικόνες)11:32Παναθηναϊκός: Δήλωσε τον Φαρίντ για το πρωτάθλημα - Έξω ο Γκριγκόνις11:18Όμιλος ΔΕΗ: 130 MW φωτοβολταϊκών προστίθενται στο εν λειτουργία χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ στη Ρουμανία11:04Θανατηφόρο τροχαίο στον Κηφισό: Νεκρός δικυκλιστής10:50Σπύρος Μαρτίκας στο "Πρωινό Σαββατοκύριακο": Ας με σκοτώσουν σήμερα το βράδυ, θα ξέρουμε ποιοι το έκαναν10:36Πρωινό Σαββατοκύριακο - Δικηγόρος επιχειρηματία που εξαπατούσε εύπορους πολίτες: Ο εντολέας μου θα προβεί σε περαιτέρω αποκαλύψεις10:22Τέσσερα μέτρα οικονομικής στήριξης για τους συνταξιούχους - Τί θα περιλαμβάνουν10:08Ινδία: Τουλάχιστον 9 νεκροί και 29 τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη σε αστυνομικό τμήμα09:54Εθνική Οδός: Εκτροπή λεωφορείου που μετέφερε πέντε επιβάτες - Στο νοσοκομείο ο οδηγός09:40Μουντιάλ 2026-Πορτογαλία: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κινδυνεύει να χάσει την πρεμιέρα της τελικής φάσης09:26Πιερρακάκης: Η Ελλάδα αλλάζει επίπεδο, κερδίζουμε σε αξιοπιστία και στηρίζουμε με ασφάλεια την κοινωνία09:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο