LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 28 Σεπτεμβρίου 2020 10:05 | Ανανέωση: 28 Σεπτεμβρίου 2020 10:25

Ανησυχία για τον συνωστισμό σε πλατείες μετά τα μεσάνυχτα (εικόνες)

Νέοι μαζεύτηκαν σε πλατείες της Αττικής μετά το κλείσιμο των καταστημάτων παρά τα νέα μέτρα.

Χαλάνδρι - πλατεία

Ανησυχία προακλούν οι εικόνες συνωστισμού σε πλατείες από νέους μετά τα μεσάνυχτα, παρά τα νέα περιοριστικά μέτρα.

Για ακόμα μία νύχτα χθες, νέοι μαζεύτηκαν στις πλατείες της Αττικής μετά το κλείσιμο των καταστημάτων τα μεσάνυχτα. Δεκάδες νεαροί σε παρέες μεταξύ τους, συνήθως χωρίς μάσκα και αποστάσεις, παρέμειναν και μετά τα μεσάνυχτα στις πλατείες.

Χαλάνδρι - πλατεία

«Το κλείσιμο των καταστημάτων στις 12 και τα άλλα μέτρα έχουν στόχο να πειστούν οι πολίτες πως υπάρχει πρόβλημα και να ελαττώσουν τον χρόνο που έρχονται οι άνθρωποι σε επαφή», επεσήμανε μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος και προσέθεσε ότι «η προσπάθεια είναι να ελαττωθεί η πιθανότητα να μεταδοθεί ο ιός, να σταματήσει η διασπορά».

Χαλάνδρι - πλατεία

«Η Επιτροπή θέλει να δει τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, να δούμε πώς πραγματικά πάνε τα πράγματα. Η αίσθησή μου είναι ότι έχουμε να κάνουμε με δύο εικόνες: Η πρώτη είναι η εικόνα το πρωί, όπου οι άνθρωποι φοράνε μάσκα και προσέχουνε τις αποστάσεις και η άλλη η Ελλάδα του βραδιού, που οι άνθρωποι χαλαρώνουν. Δεν είναι εύκολη δουλειά να πείσουμε τον κόσμο» τόνισε. «Το ενδεχόμενο νέων, σκληρότερων μέτρων, εξαρτάται από τη συμπεριφορά μας», σημείωσε ο καθηγητής.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε ότι υπάρχει πιθανότητα υπερμετάδοσης στις πλατείες, λόγω συνωστισμού. Ένας μπορεί να μολύνει 80-90 ή ακόμα και 100 άτομα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Χαλάνδρι - πλατεία

Μάλιστα, σημείωσε πως η διασπορά στην Αθήνα οφείλεται και σε όλα αυτά. Σε αυτές τις συγκεντρώσεις κόσμου χωρίς μάσκα: «Είναι ο ένας πάνω στον άλλον και χωρίς μάσκα».

Χαλάνδρι - πλατεία

Κηφισιά - πλατεία

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων λόγω των κακών καιρικών συνθηκών23:59Βίρτους – Ολυμπιακός: Πέρασε από την Μπολόνια και κοιτάει ψηλά ο “Θρύλος”23:44Στον ουρανό της Αθήνας 3.000 φαναράκια για τη «Νύχτα των Ευχών»23:29Επίθεση με μαχαίρι και χλωρίνη σε εργοστάσιο στην Ιαπωνία - 15 τραυματίες23:14Στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες - Πώς θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς22:59Ασία: 21 χρόνια από το φονικότερο τσουνάμι στην ιστορία22:45Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στην Εύβοια (εικόνες)22:31Amber Alert Hellas: Αρπαγή 8χρονου από την μητέρα του22:17Euroleague: Πέμπτη διαδοχική νίκη η Μακάμπι, με κατοστάρα επί της Παρτιζάν στο Βελιγράδι22:02Παρίσι: Νεαρός μαχαίρωσε 3 γυναίκες σε ισάριθμους σταθμούς του Μετρό21:48Νέα περιστατικά με μετανάστες στα νότια της Κρήτης 21:33Γερμανία: Ταξιδιωτική οδηγία για όσους επισκέπτονται την Τουρκία21:19Πέθανε ο διάσημος λυράρης Μανώλης Σκουλάς21:05Τζανάκης στον ΑΝΤ1: Η επιδημία αναπτύχθηκε νωρίτερα φέτος - Τι πρέπει να προσέξουμε 20:51Καλλιθέα: Φωτιά σε διαμέρισμα μετά από έκρηξη - Δύο άτομα απανθρακωμένα20:37Το ασήμι ξεπερνά τα 75 δολάρια ανά ουγγιά για πρώτη φορά στην ιστορία 20:23Ant1 Sports: Σενάρια για την επιστροφή Φορτούνη και Τσιμίκα… στο λιμάνι20:09Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο19:55Αταλάντη: Σκύλος δάγκωσε και ακρωτηρίασε γυναίκα - Έχασε δύο δάχτυλα19:40Ροδόπη: Σε κατάσταση σοκ η μητέρα - Δεν γνωρίζει για τον θάνατο του 7χρονου γιού της19:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο