LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 28 Σεπτεμβρίου 2020 10:05 | Ανανέωση: 28 Σεπτεμβρίου 2020 10:25

Ανησυχία για τον συνωστισμό σε πλατείες μετά τα μεσάνυχτα (εικόνες)

Νέοι μαζεύτηκαν σε πλατείες της Αττικής μετά το κλείσιμο των καταστημάτων παρά τα νέα μέτρα.

Χαλάνδρι - πλατεία

Ανησυχία προακλούν οι εικόνες συνωστισμού σε πλατείες από νέους μετά τα μεσάνυχτα, παρά τα νέα περιοριστικά μέτρα.

Για ακόμα μία νύχτα χθες, νέοι μαζεύτηκαν στις πλατείες της Αττικής μετά το κλείσιμο των καταστημάτων τα μεσάνυχτα. Δεκάδες νεαροί σε παρέες μεταξύ τους, συνήθως χωρίς μάσκα και αποστάσεις, παρέμειναν και μετά τα μεσάνυχτα στις πλατείες.

Χαλάνδρι - πλατεία

«Το κλείσιμο των καταστημάτων στις 12 και τα άλλα μέτρα έχουν στόχο να πειστούν οι πολίτες πως υπάρχει πρόβλημα και να ελαττώσουν τον χρόνο που έρχονται οι άνθρωποι σε επαφή», επεσήμανε μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος και προσέθεσε ότι «η προσπάθεια είναι να ελαττωθεί η πιθανότητα να μεταδοθεί ο ιός, να σταματήσει η διασπορά».

Χαλάνδρι - πλατεία

«Η Επιτροπή θέλει να δει τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, να δούμε πώς πραγματικά πάνε τα πράγματα. Η αίσθησή μου είναι ότι έχουμε να κάνουμε με δύο εικόνες: Η πρώτη είναι η εικόνα το πρωί, όπου οι άνθρωποι φοράνε μάσκα και προσέχουνε τις αποστάσεις και η άλλη η Ελλάδα του βραδιού, που οι άνθρωποι χαλαρώνουν. Δεν είναι εύκολη δουλειά να πείσουμε τον κόσμο» τόνισε. «Το ενδεχόμενο νέων, σκληρότερων μέτρων, εξαρτάται από τη συμπεριφορά μας», σημείωσε ο καθηγητής.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε ότι υπάρχει πιθανότητα υπερμετάδοσης στις πλατείες, λόγω συνωστισμού. Ένας μπορεί να μολύνει 80-90 ή ακόμα και 100 άτομα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Χαλάνδρι - πλατεία

Μάλιστα, σημείωσε πως η διασπορά στην Αθήνα οφείλεται και σε όλα αυτά. Σε αυτές τις συγκεντρώσεις κόσμου χωρίς μάσκα: «Είναι ο ένας πάνω στον άλλον και χωρίς μάσκα».

Χαλάνδρι - πλατεία

Κηφισιά - πλατεία

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Έρωτας φυγάς” - Νέο επεισόδιο: Μυστικά και αποκαλύψεις την Παρασκευή (βίντεο)09:31Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης09:17ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊό09:04“Ενώπιος Ενωπίω” - Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η Παξινού, οι “Ψυχοκόρες” και η πολιτική (βίντεο)08:50Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)08:36Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44Αθηναϊκή Λέσχη: Δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη (εικόνες)07:30Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο