LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 28 Σεπτεμβρίου 2020 09:19 | Ανανέωση: 28 Σεπτεμβρίου 2020 09:22

Κεραμέως στον ΑΝΤ1: Εκ περιτροπής διδασκαλία ή τηλεκπαίδευση αν χρειαστεί (βίντεο)

Η υπουργός Παιδείας μιλά για τα κρούσματα κορονοϊού και την αναπλήρωση των χαμένων μαθημάτων, τις  καταλήψεις, τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Πως απαντά στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης.

Καλημέρα Ελλάδα - Κεραμέως

Για την κατάσταση στα σχολεία λόγω κορονοϊού, τις καταλήψεις αλλά και τις προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Όπως είπε η μεγάλη εικόνα είναι ότι μαθητές και εκπαιδευτικοί εφαρμόζουν με τρόπο υποδειγματικό τα μέτρα, σημειώνοντας ότι «περιμέναμε τα κρούσματα γι’ αυτό έχουμε θωρακιστεί», υπογραμίζοντας ότι «αυτή την στιγμή είναι κλειστό το 0.2% των τμημάτων των σχολείων σε όλη την χώρα».

Σχετικά με τα κρούσματα στα σχολεία και πότε κάποιος μαθητής μπαίνει σε καραντίνα η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες του ΕΟΔΥ, καθώς και για την ιχνηλάτηση των επαφών.

«Η μεγάλη εικόνα είναι ότι τα σχολεία λειτουργούν και τα παιδιά εφαρμόζουν κατά συντριπτική πλειοψηφία τα μέτρα. Αυτό είναι σημαντικό και ελπιδοφόρο», τόνισε η υπουργός Παιδείας. 

Μιλώντας για τις καταλήψεις η κ. Κεραμέως, παραδέχτηκε ότι υπάρχει το φαινόμενο, όμως τα περισσότερα σχολεία είναι ανοιχτά και υπογράμμισε ότι «ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία, δεν μπορεί κανείς να στερεί από τον άλλο την εκπαίδευση. Ακούμε αιτήματα άσχετα με την εκπαιδευτική διαδικασία».

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για ελλείψεις στα σχολεία η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι «έχουν δοθεί πάνω από 300 εκατ. ευρώ για επιπλέον προσλήψεις για να καλύψουμε επιπρόσθετες ανάγκες».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «οι περιπτώσεις που μαθητές σε τμήμα είναι 25 είναι ελάχιστες. Το μέσο όρο είναι 20 μαθητές ανά τμήμα στα αστικά κέντρα» και σημείωσε ότι ήταν «ομόφωνη η εισήγηση των ειδικών για να ανοίξουν τα σχολεία, όπως ήταν και όχι με εκ περιτροπής διδασκαλία».

Σχετικά με το αίτημα για κυλιόμενο ωράριο τόνισε ότι αν εφαρμοζόταν αυτό το μέτρο θα υπήρχε πρόβλημα με τα ολοήμερα σχολεία. Ωστόσο, τόνισε ότι «αν χρειαστεί θα πάμε σε εκ περιτροπής διδασκαλία και τηλεκπαίδευση» σε περίπωση που τα δεδομένα για τον κορονοϊό αλλάξουν.

Απαντώντας σε ερωτήσεις η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι τα βιβλία έχουν παραδοθεί στα σχολεία από τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, ενώ τόνισε ότι «έχουν γίνει προσλήψεις και γι’ αυτό δεν ακούμε για ελλείψεις και κενά», σημειώνοντας μάλιστα ότι «έχουν προσληφθεί περισσότεροι από την τελευταία χρονιά του ΣΥΡΙΖΑ και περίπου τα τελευταία 10 χρόνια». Ανέφερε, ακόμα, ότι «θα προσληφθούν και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με 3μηνες συμβάσεις αν υπάρξουν ελλείψεις στην συνέχεια».

Τόνισε ότι «δεν είναι λύση να πεις «κλείνω τα σχολεία». «Οι καταλήψεις δεν έχουν καμία θέση, χρειάζεται διάλογος αλλά με ανοικτά σχολεία», υπογράμμισε η κ. Κεραμέως.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι «η τηλεκπαίδευση λειτουργεί κανονικά σε περιπτώσεις που δεν μπορεί να υπάρξει δια ζώσης εκπαίδευση» λόγω κορονοϊού.

Τέλος, αναφέρθηκε σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται σε σχολεία, το οποίο έχεις στόχο την καλλιέργεια δεξιοτήτων που δίνουν βάση στον εθελοντισμό.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαραιτήθηκε η Μαρία Καρυστιανού από το ΔΣ του Συλλόγου Θυμάτων ΤεμπώνΧθες 23:21 | Ειδήσεις

Η ίδια ανακοίνωσε την αποχώρησή της μέσω ανάρτησης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Μητσοτάκης: Οι αγρότες μας θα έχουν το χαμηλότερο ηλεκτρικό τιμολόγιο στην ΕυρώπηΧθες 20:11 | Ειδήσεις

«Η κυβέρνηση εξάντλησε τις αντοχές της οικονομίας, στηρίζοντας τους αγρότες όσο ποτέ».

Τέλλογλου για το μπλακ άουτ στα αεροδρόμια: Παρεμβολές λόγω παλαιότητας δείχνει το πόρισμαΧθες 19:22 | Ειδήσεις

«Οι παρεμβολές δεν προήλθαν από εξωτερικό παράγοντα, αλλά από το ίδιο το σύστημα επικοινωνιών».

Χατζηδάκης στον ΑΝΤ1: Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότεςΧθες 19:33 | Ειδήσεις

«Επέμεναν μέσα στην εκπροσώπηση να υπάρχουν άνθρωποι που ελέγχονται ήδη από διάφορες αρχές για παρατυπίες σε σχέση με τις επιδοτήσεις».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα αναλάβουν "πολύ ισχυρή δράση" εάν το Ιράν προχωρήσει σε απαγχονισμούς διαδηλωτών23:59Θετική γνώμη από την Επιτροπή Θεσμών για τον διορισμό νέου προέδρου και αντιπροέδρου στον τομέα ύδατος, της ΡΑΑΕΥ23:44Παραιτήθηκε η Μαρία Καρυστιανού από το ΔΣ του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών23:30ΟΗΕ: Περισσότερα από 100 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Γάζα μετά την εκεχειρία23:20Κύπελλο Ελλάδας - Λεβαδειακός: Εκτός ο τραυματίας Βέρμπιτς από το μεγάλο ματς με την Κηφισιά23:06Αυστρία: 13χρονος βρήκε τον θάνατο όταν παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα στις Άλπεις22:52Ινδία: Άγριος ελέφαντας έχει σκοτώσει 20 ανθρώπους από την αρχή του χρόνου - Τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό του22:38Μπλόκα: Κάθοδο με τρακτέρ και συλλαλητήριο στην Αθήνα θέλουν οι Λαρισαίοι αγρότες22:28Θεοδωρικάκος: Πολύτιμο κεφάλαιο για την Ελλάδα οι βουλευτές της διασποράς22:14Αερολιμένας Αθηνών: Συνελήφθη άνδρας για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών μέσω ταχυδρομικού δέματος22:00Ολυμπιακός: Επιστροφή του Ποντένσε κόντρα στον ΠΑΟΚ21:50Ρωσία: "Κατηγορηματικά απαράδεκτες" οι απειλές των ΗΠΑ έναντι του Ιράν21:40Πετρούπολη: Θύμα απόπειρας βιασμού μια 13χρονη - Συνελήφθη ο δράστης21:30Οικουμενικό Πατριαρχείο: "Ευφάνταστα σενάρια και ψευδείς ειδήσεις" όσα αναφέρουν ρωσικές υπηρεσίες21:20Ant1 Sports: Αύριο διεξάγονται οι τέσσερις προημιτελικοί του Κυπέλλου Ελλάδος 21:10Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη20:56Τέλλογλου για το μπλακ άουτ στα αεροδρόμια: Παρεμβολές λόγω παλαιότητας δείχνει το πόρισμα20:42Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1 για Γροιλανδία: Οι Αμερικανοί φοβούνται ότι η Κίνα θα έρθει στην περιοχή μέσω συμπράξεων με ρωσικές εταιρείες20:28Μητσοτάκης: Οι αγρότες μας θα έχουν το χαμηλότερο ηλεκτρικό τιμολόγιο στην Ευρώπη20:18Χατζηδάκης στον ΑΝΤ1: Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες20:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο