LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 28 Σεπτεμβρίου 2020 06:22

NYT: 750 δολάρια φόρους πλήρωσε ο Τραμπ το 2017

Σάλο έχει προκαλέσει το δημοσίευμα των New York Times με τις φορολογικές δηλώσεις του Προέδρου των ΗΠΑ τα τελευταία 20 χρόνια.

Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πλήρωσε παρά μόλις 750 δολάρια σε ομοσπονδιακούς φόρους το 2016, τη χρονιά κατά την οποία εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ, και κατόπιν άλλα τόσα το 2017, σύμφωνα με μια δυνητικά εκρηκτική έρευνα της εφημερίδας The New York Times, η οποία δημοσίευσε χθες Κυριακή πληροφορίες για τις φορολογικές δηλώσεις του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα την τελευταία 20ετία.

«Δεν πλήρωσε καθόλου φόρους για τα εισοδήματά του κατά τη διάρκεια των 10 από τα προηγούμενα 15 χρόνια, κατά κύριο λόγο διότι δήλωσε περισσότερες ζημίες παρά κέρδη», τόνισε η αμερικανική εφημερίδα.

Οι φορολογικές δηλώσεις του μεγιστάνα των ακινήτων που έγινε πρόεδρος και θα διεκδικήσει την επανεκλογή του την 3η Νοεμβρίου βρίσκονται στην καρδιά μιας μακρόχρονης δικαστικής μάχης, καθώς ο Τραμπ αρνείται πάντοτε να τις δώσει στη δημοσιότητα, ερχόμενος σε ρήξη με την πολιτική παράδοση δεκαετιών στις ΗΠΑ.

Τραμπ - New York Times - φόροι

«Οι Νιού Γιορκ Τάιμς εξασφάλισαν φορολογικές δηλώσεις 20 και πλέον ετών τόσο του κ. Τραμπ όσο και των εκατοντάδων εταιρειών που συγκροτούν τον επιχειρηματικό οργανισμό του, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερών πληροφοριών για τα δύο πρώτα χρόνια του στην εξουσία. Δεν περιλαμβάνονται οι φορολογικές δηλώσεις του ή τα ατομικά του εισοδήματα το 2018 ή το 2019», αναφέρει η εφημερίδα, η οποία υπόσχεται νέες αποκαλύψεις τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, παρότι ο Τραμπ είχε εισοδήματα 427,4 εκατομμυρίων δολαρίων επί μια δεκαετία από το ριάλιτι σόου του, διάφορες χορηγίες και συμφωνίες, κατάφερε να μειώσει στο ελάχιστο τις οφειλές του δηλώνοντας μεγάλες ζημίες στην επιχειρηματική αυτοκρατορία του. Κατά τους Τάιμς, ο μεγιστάνας δήλωσε ζημία 47,4 εκατομμυρίων δολαρίων το 2018, παρά το ότι είχε έσοδα 434,9 εκατομμυρίων εκείνη τη χρονιά.

Αντιδρώντας, ο Τραμπ έκανε λόγο, όπως συνηθίζει σε περιπτώσεις τέτοιων δημοσιευμάτων, για «fake news», «ψευδείς ειδήσεις».

Πρόκειται για «απόλυτα ψευδείς ειδήσεις», για στοιχεία «κατασκευασμένα», διαβεβαίωσε ο Ρεπουμπλικάνος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρούσε στον Λευκό Οίκο.

«Πλήρωσα πολλά, και πλήρωσα επίσης φόρους εισοδήματος σε επίπεδο πολιτείας, η πολιτεία της Νέας Υόρκης φορολογεί πολύ», πρόσθεσε χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αντίθετα με όλους τους προκατόχους του από τη δεκαετία του 1970, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προβάλλει στην προεκλογική εκστρατεία την περιουσία του ως μεγάλο του πολιτικό προσόν — αν και ο οικογενειακός του όμιλος ουδέποτε εισήχθη στο χρηματιστήριο —, αρνείται να δημοσιοποιήσει τις φορολογικές δηλώσεις του και δίνει δικαστική μάχη για να αποφύγει το ενδεχόμενο να αποκαλυφθούν.

Η παντελής έλλειψη διαφάνειας από πλευράς του ενοίκου του Λευκού Οίκου συνεχίζει να δίνει τροφή στη σεναριολογία για την πραγματική περιουσιακή του κατάσταση, αλλά και για ενδεχόμενες συγκρούσεις συμφέροντος.

Σύμφωνα με τους Τάιμς, ο Τραμπ υπόκειται σε έλεγχο της ομοσπονδιακής εφορίας (Internal Revenue Service, IRS) για την επιστροφή φόρου 72,9 εκατ. δολαρίων που ζήτησε σε μία περίπτωση αφού δήλωσε μεγάλες ζημίες. Αν ο έλεγχος της IRS καταλήξει ότι το ποσό του καταβλήθηκε αχρεωστήτως, ο αμερικανός πρόεδρος ενδέχεται να κληθεί να πληρώσει πάνω από 100 εκατ. δολάρια, πάντα κατά την εφημερίδα.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΧρίστος Δήμας στον ΑΝΤ1: Την Πέμπτη τα υπόλοιπα 10 χιλιόμετρα του αυτοκινητοδρόμου "Πάτρα – Πύργος" (βίντεο)Σήμερα 08:35 | Ειδήσεις

Όσα είπε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας μιλώντας στο "Καλημέρα Ελλάδα" το πρωί της Τετάρτης.

Δυστύχημα στη Λούτσα: Είχε κάνει και χρήση κοκαΐνης ο 29χρονοςΣήμερα 10:31 | Ειδήσεις

Τα νεότερα στοιχεία από τις τοξικολογικές εξετάσεις, αλλάζουν τα δεδομένα για την τραγωδία στη Λούτσα.

Κωνσταντοπούλου στον ΑΝΤ1: Είμαστε ξεκάθαρα με τους αγρότες – στηρίζουμε τα μπλόκαΣήμερα 09:21 | Ειδήσεις

Αποκάλεσε τον Τσίπρα «πολιτικό απατεώνα» και τόνισε ότι «είναι υποχρέωση μας να μην αφήσουμε τον κόσμο να εξαπατηθεί ξανά».

Κουκάκι: Καταδρομική επίθεση σε καταστήματαΣήμερα 07:36 | Ειδήσεις

Έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων και προκάλεσαν φθορές σε ΑΤΜ. Πανικός στη Βεΐκου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δυστύχημα στη Λούτσα: Είχε κάνει και χρήση κοκαΐνης ο 29χρονος10:45Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:32Κυψέλη: Συνελήφθη 58χρονος για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και διακίνηση μεταναστών – Εντοπίστηκε παράνομο εργαστήριο10:18Συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη10:04Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 24χρονο για απαγωγή και απόπειρα βιασμού09:50Αγρότες – Καρδίτσα: Ενισχύεται το μπλόκο στην εθνική οδό09:35Κωνσταντοπούλου στον ΑΝΤ1: Είμαστε ξεκάθαρα με τους αγρότες – στηρίζουμε τα μπλόκα09:20Χρίστος Δήμας στον ΑΝΤ1: Την Πέμπτη τα υπόλοιπα 10 χιλιόμετρα του αυτοκινητοδρόμου "Πάτρα – Πύργος" (βίντεο)09:05Μουντιάλ 2026: Με "παρόντα" τον Ντόναλντ Τραμπ η κλήρωση της τελικής φάσης 08:51Γερμάνια: Εκπλάπη φορτίο με 20.000 φυσίγγια των Ενόπλων Δυνάμεων κατά τη μεταφορά του08:37Παππάς στον ΑΝΤ1: Ο Γεωργιάδης είναι εργατικός, αλλά αναποτελεσματικός08:23Ισραήλ: Η Χαμάς παρέδωσε τα λείψανα ενός εκ των δύο τελευταίων ομήρων08:08Μουντιάλ 2026: Εξετάζονται αλλαγές στο πρωτόκολλο VAR, θα ...αποφασίζει και για τα κόρνερ07:53Κουκάκι: Καταδρομική επίθεση σε καταστήματα07:39Ρωσία: Δεν βρισκόμαστε πιο κοντά στη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία07:25Επίδομα παιδιού - Α21: Κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα σήμερα07:11Γάζα: Δημοσιογράφος νεκρός μετά από ισραηλινό πλήγμα06:57ΤΑΞΙ: Συνεχίζεται και σήμερα η απεργία06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 3 Δεκεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο