LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 27 Σεπτεμβρίου 2020 15:51 | Ανανέωση: 27 Σεπτεμβρίου 2020 15:51

Στέφανος Τσιτσιπάς: “Αυτοκτόνησε” στο Αμβούργο

Δεν κατάφερε να επικρατήσει του Ρώσου στον τελικό και έτσι, έφτασε στην «πηγή, αλλά νερό δεν ήπιε».

AP - Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο σε τουρνουά ATP 500, καθώς μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα, που είχε διάρκεια δύο ώρες και 21 λεπτά, ηττήθηκε στον τελικό της διοργάνωσης που φιλοξενήθηκε στο Αμβούργο, από τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ με 6-4, 3-6, 7-5.

Στο πρώτο σετ, ο Ρούμπλεφ, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 14 της παγκόσμιας κατάταξης, ήταν εντυπωσιακός και αφού «έσπασε» δύο φορές το σερβίς του Τσιτσιπά, απέκτησε πλεονέκτημα δύο γκέιμ (4-2), το οποίο και διατήρησε μέχρι το 6-4, κερδίζοντας το πρώτο σετ, μετά από 43 λεπτά αγώνα.

Ο 23χρονος Τσιτσιπάς (Νο 6 στον κόσμο) δεν είχε περιθώρια να κάνει κάτι άλλο, εκτός από το να αντιδράσει. Και το έπραξε με τον καλύτερο τρόπο στο δεύτερο σετ, καθώς προηγήθηκε 3-1 με μπρέικ και κράτησε αυτό το ασφαλές προβάδισμα μέχρι το 6-3 σε 41 λεπτά.

Η «ώρα της αλήθειας» για τους δύο νεαρούς, οι οποίοι προσέφεραν πλούσιο θέαμα, είχε φθάσει, καθώς ο νικητής του τρίτου σετ θα κατακτούσε και το τρόπαιο.

Με ανεβασμένη ψυχολογία και συγκέντρωση, ο «Tsitsifast» κατάφερε να «σπάσει» το σερβίς του Ρούμπλεφ και να προηγηθεί με 2-1, μετά από 16 λεπτά στο τρίτο σετ. Όμως, ο Έλληνας πρωταθλητής δεν κράτησε το σερβίς του, με αποτέλεσμα ο τελικός να... αρχίσει ξανά. Ο Τσιτσιπάς... απάντησε αμέσως στον 23χρονο Ρώσο και προηγήθηκε με 3-2, ενώ αποφεύγοντας προηγούμενα λάθη δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο του και απέκτησε προβάδισμα δύο γκέιμ (4-2). Ο Ρούμπλεφ υπερασπίσθηκε το σερβίς του, όπως έκανε στην συνέχεια και ο Τσιτσιπάς (5-3), ο οποίος ήθελε ένα γκέιμ για να κατακτήσει το τρόπαιο. Όμως ο Ρωσος δεν είχε πει την «τελευταία λέξη», καθώς αφού κράτησε το σερβίς του, κατάφερε να κάνει μπρέικ και να ισοφαρίσει σε 5-5.

Η αγωνία έφθασε στο κατακόρυφο, με τον Ρούμπλεφ να εκμεταλλεύεται την άριστη ψυχολογία, να προηγείται με 6-5 και να φθάνει στην νίκη «σπάζοντας» για τελευταία φορά το σερβίς του Τσιτσιπά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας: Τρομακτικό τροχαίο λόγω κακοκαιρίας - Οδηγός έχασε τον έλεγχο ΙΧ (Βίντεο)12:10Θεσσαλονίκη: Μέχρι πότε θα λειτουργεί η γραμμή Μ1 11:56Παναθηναϊκός: Πιθανή η επανένωση Μπενίτεθ-Κυργιάκου11:42Κλειστή η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας στην Αθηνών - Σουνίου μετά από πτώση βράχων11:28Hellenic Train: Διακόπηκαν τα δρομολόγια των τρένων στο τμήμα Λάρισα-Λειανοκλάδι λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Ενιπέα11:14Άγιος Νικόλαος: Ο προστάτης των θαλασσών και τα θαύματα11:00ΕΜΥ - Byron: Βροχές και καταιγίδες έως το μεσημέρι σε ανατολική και νότια Ελλάδα10:46Στα μπλόκα οι αγρότες της Καρδίτσας και των Τρικάλων παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες10:32Δένδιας: Δημιουργούμε το πιο ισχυρό Ναυτικό στην ιστορία της Ελλάδας10:18Αίγινα: 82χρονος βρέθηκε σε παραλία χωρίς τις αισθήσεις του10:04Missing alert για την εξαφάνιση 36χρονου09:50Κακοκαιρία Byron: Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί09:36Σεισμός 4.3 ρίχτερ ανοιχτά της Λακωνίας09:22Φάρσαλα: Έκτακτη ειδοποίηση 112 για υπερχείλιση του ποταμού Ενιπέα (εικόνες)09:08Παναθηναϊκός: Ήττα με πολλά λάθη - Ανύπαρκτοι οι Φαρίντ και Γιουρτσέβεν08:54Πτώση βράχων στη Λεωφόρο Αθηνών στο ύψος Χαϊδαρίου08:40Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 6 Δεκεμβρίου08:26Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο08:12Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης σε 29 παίκτες για το σκάνδαλο του παράνομου στοιχηματισμού στο ποδόσφαιρο23:59Παράταση και απλοποίηση διαδικασιών στο πρόγραμμα "Προσβασιμότητα κατ’ οίκον"23:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο