LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 27 Σεπτεμβρίου 2020 11:21 | Ανανέωση: 27 Σεπτεμβρίου 2020 12:21

Θεοχάρης: Η Ελλάδα πρωταγωνιστούσε και θα πρωταγωνιστεί στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη

Ο Υπουργός Τουρισμού στέλνει το μήνυμά του με αφορμή το εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

 Τουρισμός - Ελλάδα

"Η Ελλάδα πρωταγωνιστούσε και θα πρωταγωνιστεί στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και για αυτό θα δουλέψουμε εντατικά και συστηματικά", επισημαίνει σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού που έχει θέμα: «Τουρισμός και Αγροτική Ανάπτυξη». 

Στέλνοντας το δικό του μήνυμα ο κ. Θεοχάρης εστιάζει στα επιτεύγματα της φετινής ιδιαίτερης χρονιάς για τον ελληνικό τουρισμό. «Η τουριστική αγορά έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα. Η χώρα μας ήταν ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμός για όσους επέλεξαν να ταξιδέψουν και να πάνε διακοπές», σημείωσε ο κ. Θεοχάρης και απαντώντας στην ερώτηση τι «γεύση» αφήνει η εφετινή τουριστική χρονιά στην πολιτική ηγεσία του τουρισμού, ο κ. Θεοχάρης υπογραμμίζει τα εξής: «Νιώθουμε, λοιπόν, δικαίωση. Δεδομένων των συνθηκών και ότι ξεκινήσαμε από το μηδέν, με στόχο τον έναν τουρίστα και το ένα ευρώ, μπορώ σήμερα να πω ότι τα καταφέραμε. Και αυτό είναι η βάση μας για την επόμενη ημέρα, όταν θα έχει κοπάσει η υγειονομική καταιγίδα». 

Σε ό,τι αφορά στις προκλήσεις της επόμενης χρονιάς ο κ. υπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, την ανάκτηση του χαμένου εδάφους για τον ελληνικό τουρισμό από τις επιπτώσεις της πανδημίας. «Με έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης, σε σχέση με τη βιωσιμότητα, με τα ψηφιακά, με καταρτίσεις, με συνεχή προβολή της χώρας, με πρωτοβουλίες για υιοθέτηση κοινών ευρωπαϊκών πρωτοκόλλων, το 2021 μπορεί να είναι και θα είναι η απαρχής της επόμενης μέρας», όπως εξηγεί ο κ. Θεοχάρης.

Νοτοπούλου: Η Παγκόσμια ημέρα Τουρισμού μας βρίσκει φέτος αντιμέτωπους με μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες προκλήσεις

«Σήμερα, δεν μιλάμε για τον Τουρισμό που σπάει τα ρεκόρ το ένα μετά το άλλο, αλλά για την επιτακτική ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την διάσωσή του και την απαίτηση κατάρτισης μιας νέας στρατηγικής για την επόμενη μέρα», επισημαίνει σε δήλωσή της Κατερίνα Νοτοπούλου. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία επισήμανε την ανάγκη «να στηρίξουμε τους εργαζόμενους που αγωνιούν και που έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό ακόμη και υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες, για να τιμήσουν το πρόσωπο της αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας, είναι μεγαλύτερη από ποτέ». «Η Παγκόσμια ημέρα Τουρισμού μας βρίσκει φέτος αντιμέτωπους με μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες προκλήσεις, οικονομικές και κοινωνικές. Μας βρίσκει αντιμέτωπους, δυστυχώς, με τις καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας και τους ακόμη πιο καταστροφικούς χειρισμούς της κυβέρνησης της ΝΔ που πλήττουν το τουριστικό μας προϊόν», αναφέρει. 

«Ταυτόχρονα, μέσα σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συνθήκη, έχουμε την υποχρέωση να συζητήσουμε από μια διαφορετική οπτική το παρόν και το μέλλον του Ελληνικού Τουρισμού, ανασχεδιάζοντας ριζικά την τουριστική πολιτική της χώρας. Ο τουρισμός θα συνεχίσει να διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην ελληνική οικονομία, αρκεί και ο ίδιος να μετεξελιχθεί ώστε να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη ισορροπία και ανθεκτικότητα. Όλοι μαζί, εργαζόμενοι, επιχειρηματίες, πολιτεία, κοινωνία να κατανοήσουμε και να επαναπροσδιορίσουμε τις σχέσεις μας και τους στόχους μας:

  • Να εργαστούμε για ένα βιώσιμο-ισόρροπο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης, δίκαιο και πράσινο και να διασφαλίσουμε τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.
  • Να διασυνδέσουμε την τουριστική βιομηχανία με τομείς της οικονομίας που συνδέονται άμεσα και έμμεσα με τον τουρισμό, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό τους πολλαπλασιαστικούς δείκτες της οικονομίας.
  • Να δημιουργήσουμε τοίχους ανάσχεσης, ώστε να περιορίσουμε στο μέλλον τις επιπτώσεις που διαχέονται σε όλο το σύστημα της οικονομίας μας.
  • Να διευρύνουμε το φάσμα των προσφερόμενων τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών.
  •  Να απαντήσουμε με φρέσκιες ιδέες στις προκλήσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού και της νέας γενιάς ταξιδιωτών».

«Με τόλμη και αποφασιστικότητα, δίχως να αναπαράγουμε παθογένειες του παρελθόντος, αλλά μέσα από μία νέα, διευρυμένη Κοινωνική συμφωνία», καταλήγει η κ. Νοτοπούλου.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕπιστροφή ενοικίου: Πιστώθηκαν 199,5 εκατ. ευρώ σε 886.883 δικαιούχους - Στα 225 ευρώ το μέσο ενοίκιο που θα λάβουνΣήμερα 12:50 | Ειδήσεις

Τα χρήματα θα εμφανίζονται σταδιακά στους λογαριασμούς των πολιτών, ανάλογα με την τράπεζα που έχουν δηλώσει στην ΑΑΔΕ.

ΣΤΑΣΥ: Ανακοινώθηκε νέα τετράωρη στάση εργασίας αύριοΣήμερα 12:48 | Ειδήσεις

Σε ανακοίνωσή τους, τα Σωματεία Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, αποφάσισαν ακόμη να αναστείλουν την προκηρυχθείσα μεταμεσονύκτια αυριανή τετράωρη στάση εργασίας από τη 01:00 π.μ. έως τις 05:00 π.μ λόγω πένθους.

Κακοκαιρία - Κρανίδι: Ηλικιωμένοι απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική (βίντεο)Σήμερα 11:52 | Ειδήσεις

«Σαρώνει» τη χώρα η κακοκαιρία Adele, με εκτεταμένες πλημμύρες.

Μενίδι: 14χρονη απέβαλε μετά από ξυλοδαρμό - Πήγε με το νεκρό έμβρυο τυλιγμένο σε εφημερίδα στο ΑΤΣήμερα 12:12 | Ειδήσεις

Η 14χρονη Ρομά από την Αλβανία, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Παίδων όπου και νοσηλεύεται.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Επιστροφή ενοικίου: Πιστώθηκαν 199,5 εκατ. ευρώ σε 886.883 δικαιούχους - Στα 225 ευρώ το μέσο ενοίκιο που θα λάβουν13:28Σαλαμίνα: Προφυλακιστέα κρίθηκε η 46χρονη - Αρνείται ότι δολοφόνησε την πεθερά της (βίντεο)13:14ΣΤΑΣΥ: Ανακοινώθηκε νέα τετράωρη στάση εργασίας αύριο 13:00Χονγκ Κονγκ: Οι ένοικοι του συγκροτήματος πολυκατοικιών είχαν διαμαρτυρηθεί επανειλημμένως για θέματα ασφαλείας12:46Μενίδι: 14χρονη απέβαλε μετά από ξυλοδαρμό - Πήγε με το νεκρό έμβρυο τυλιγμένο σε εφημερίδα στο ΑΤ12:32Πρέβεζα - Ηγουμενίτσα: Σύγκρουση ΙΧ με βράχο που βρέθηκε στον δρόμο από κατολίσθηση (εικόνες)12:18Κακοκαιρία - Κρανίδι: Ηλικιωμένοι απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική (βίντεο)12:04Κακοκαιρία: Κλειστά τα σχολεία σε 11 δήμους της χώρας11:50Πιερρακάκης: Σήμερα ξεκινα η επιστροφή ενοικίου11:36Νέα Ιωνία: Η κακοκαιρία ξερίζωσε δέντρο και το έριξε πάνω σε ΙΧ (βίντεο)11:22Κρήτη: Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο αντίο στον 19χρονο ΕΠΟΠ που έχασε τη ζωή του απο χειροβομβίδα (εικόνες)11:08Νέα Ερυθραία: Συνελήφθη γιός γνωστού πολιτικού μετά από περιπετειώδη καταδίωξη10:54Κωστής Χατζηδάκης: Ξεκινούν σήμερα οι πληρωμές των αγροτών - Η διαδικασία από τον ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ολοκληρωθεί10:40Κακοκαιρία Adele - Πολιτική Προστασία: Νεότερα στοιχεία για καιρικό σύστημα που επηρεάζει τη χώρα10:27Αττική: Εντοπίστηκε κατάστημα στην Αθήνα όπου διεξάγονταν τυχερά παίγνια τύπου "φρουτάκια"10:12Θεσσαλονίκη: Τρόμος για ζευγάρι - 60χρονος τους έσκισε τα λάστιχα και χτυπούσε την εξώπορτα κρατώντας μαχαίρι09:58Μοσχάτο: Μεταφέρουν πολίτες με καρότσα από τον ηλεκτρικό, λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων09:44Πλημμυρισμένη η Λεωφόρος Ποσειδώνος: Διακοπή κυκλοφορίας λόγω της κακοκαιρίας Adel09:30Κακοκαιρία Adel: "Φούσκωσε" ο Κηφισός στο ύψος της λαχαναγοράς (βίντεο)09:16Αττική: Σε ποιους Δήμους θα παραμείνουν κλειστά, εκτάκτως, τα σχολεία09:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο