LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 26 Σεπτεμβρίου 2020 17:56

Έπαιρνε για 10 χρόνια τις συντάξεις του νεκρού πατέρα του

Στο εδώλιο κάθεται ο άνδρας, απο τον οποίο τα Ταμεία ζητούν τώρα +25% απο το ποσό που είχε εισπράξει παράνομα.

συνταξιούχοι - τράπεζα

Στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου θα δικαστεί την προσεχή Δευτέρα, 56χρονος που κατηγορείται ότι για εννέα χρόνια εισέπραττε τις συντάξεις του πεθαμένου πατέρα του!

Η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό, καθώς πριν από τρία χρόνια, ο 56χρονος είχε κριθεί ένοχος και είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 10 έτη για την κατηγορία της απάτης κατ’ εξακολούθηση που τον βάραινε. Ωστόσο το πρωτόδικο δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της εμφάνισης του 56χρονου δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Κατά της απόφασης αυτής ο καταδικασθείς άσκησε έφεση η οποία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στις 28 Σεπτεμβρίου 2020 σε μία προσπάθεια να μειώσει ή και να «εξαφανίσει» την ποινή που του έχει επιβληθεί.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου και ο 56χρονος κατηγορήθηκε για απάτη σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου κατ’ εξακολούθηση από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατ’ επάγγελμα και η ζημία που προκλήθηκε είναι άνω των 150.000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 56χρονος ήταν συνδικαιούχος στο λογαριασμό τράπεζας που διατηρούσε ο πατέρας του και στον οποίο κατατίθεντο η κύρια και επικουρική σύνταξη γήρατος που ελάμβανε.

Όπως αναφέρεται και στο παραπεμπτικό βούλευμα ο πατέρας απεβίωσε στα μέσα Ιανουαρίου 2002, όμως ο 56χρονος φέρεται να μην προσκόμισε στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ τη ληξιαρχική πράξη θανάτου και έτσι τα χρήματα της σύνταξης συνέχιζαν να κατατίθενται κανονικά στο λογαριασμό του θανόντος μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου 2011.

Ο 56χρονος κατηγορείται επίσης ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα εισέπραξε παράνομα το συνολικό ποσό των 153.808 ευρώ προκαλώντας ζημία στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, το οποίο σήμερα απαιτεί από τον κατηγορούμενο το χρηματικό ποσό των 209.564 ευρώ, καθώς σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι αχρεωστήτως καταβληθείσες παροχές επιστρέφονται εντόκως σε ποσοστό 5%.

Πηγή: rodiaki.gr

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣυνελήφθησαν γνωστός τράπερ και ο μάνατζέρ του, για κατοχή ναρκωτικώνΣήμερα 16:28 | Ειδήσεις

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν ύποπτο όχημα και προχώρησαν στη σύλληψη δύο ανδρών.

Θεσσαλονίκη: 22χρονος στο νοσοκομείο, μετά από κατανάλωση σούσι - Πρώτο κρούσμα "Anisakis" στην ΕλλάδαΣήμερα 18:01 | Ειδήσεις

Είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο παράσιτο εντοπίζεται στην Ελλάδα.

Φιλιππιάδα: Απεγκλωβίστηκε άλογο που είχε παγιδευτεί από την κακοκαιρία (Βίντεο)Σήμερα 17:07 | Ειδήσεις

Η λέσχη Ελλήνων καταδρομέων Πρέβεζας δημοσίευσε βίντεο με την διάσωση ενός αλόγου, που είχε παγιδευτεί.

Φάκελος Interpol: Η τουρκική υποψηφιότητα για την προεδρία και ο κίνδυνος “Άλωσης” του Διεθνούς ΟργανισμούΣήμερα 16:52 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου, η Τουρκία θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους καταχραστές των μηχανισμών της Interpol, αφού το καθεστώς Ερντογάν έχει επανειλημμένα προσπαθήσει να τους εργαλειοποιήσει για εξοντώσει πολιτικούς αντιπάλους του. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάνω από 400 χιλιοστά βροχής καταγράφηκαν στα ορεινά της Ηπείρου20:00Τραγωδία στην Άρτα: 44χρονος έπεσε από μπαλκόνι - Στο νοσοκομείο η αδελφή του μετά από φωτιά στο διαμέρισμα19:46Νικ Φαν Ντάικ: Ποιος είναι ο «γιατρός των πρωταθλητών» που θα αναλάβει τον Ματίας Λεσόρ19:32Το Δεκέμβριο κυκλοφορεί το βιβλίο του Νικολά Σαρκοζί για την εμπειρία του στη φυλακή19:18Ολλανδία: Drone πετούσαν πάνω από στρατιωτική βάση - Χρήση όπλων έκανε ο στρατός για να τα καταρρίψει 19:04Ηγουμενίτσα: Κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Φ.Κ. έφτασε για να αξιολογήσει τις ζημιές της κακοκαιρίας18:50Παναθηναϊκός: Η Μύκονος δυσκόλεψε τους Πράσινους αλλά δεν απέφυγε το αναμενόμενο18:36Θεσσαλονίκη: 22χρονος στο νοσοκομείο, μετά από κατανάλωση σούσι - Πρώτο κρούσμα "Anisakis" στην Ελλάδα18:22Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας και το Αιγάλεω αύριο 23 Νοεμβρίου18:08Ιωάννινα: Ζημιές σε καλλιέργειες, δρόμους και γέφυρες προξένησε η κακοκαιρία17:54Λωρίδα της Γάζας: 7 Νεκροί από Ισραηλινούς βομβαρδισμούς17:40Φιλιππιάδα: Απεγκλωβίστηκε άλογο που είχε παγιδευτεί από την κακοκαιρία (Βίντεο)17:26Αυτοψία του Κώστα Κατσαφάδου στην Κέρκυρα17:12Φάκελος Interpol: Η τουρκική υποψηφιότητα για την προεδρία και ο κίνδυνος “Άλωσης” του Διεθνούς Οργανισμού16:58Συνελήφθησαν γνωστός τράπερ και ο μάνατζέρ του, για κατοχή ναρκωτικών16:44Γερμανία: Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους ξοδεύουν ο καγκελάριος και οι υπουργοί16:30Μιλγουόκι Μπακς - Μπόμπι Πόρτις: Οι διαιτητές αντιμετωπίζουν τον Αντετοκούνμπο σαν τον Σακίλ Ο'Νιλ 16:15Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)15:59Γαλλία: Η Κάτω Βουλή απέρριψε σχεδόν ομόφωνα το σχέδιο προϋπολογισμού15:45Η αληθινή ιστορία του αρώματος: Από τους ναούς της Αιγύπτου, στα παριζιάνικα μπουκάλια15:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο