LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 26 Σεπτεμβρίου 2020 17:56

Έπαιρνε για 10 χρόνια τις συντάξεις του νεκρού πατέρα του

Στο εδώλιο κάθεται ο άνδρας, απο τον οποίο τα Ταμεία ζητούν τώρα +25% απο το ποσό που είχε εισπράξει παράνομα.

συνταξιούχοι - τράπεζα

Στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου θα δικαστεί την προσεχή Δευτέρα, 56χρονος που κατηγορείται ότι για εννέα χρόνια εισέπραττε τις συντάξεις του πεθαμένου πατέρα του!

Η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό, καθώς πριν από τρία χρόνια, ο 56χρονος είχε κριθεί ένοχος και είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 10 έτη για την κατηγορία της απάτης κατ’ εξακολούθηση που τον βάραινε. Ωστόσο το πρωτόδικο δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της εμφάνισης του 56χρονου δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Κατά της απόφασης αυτής ο καταδικασθείς άσκησε έφεση η οποία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στις 28 Σεπτεμβρίου 2020 σε μία προσπάθεια να μειώσει ή και να «εξαφανίσει» την ποινή που του έχει επιβληθεί.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου και ο 56χρονος κατηγορήθηκε για απάτη σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου κατ’ εξακολούθηση από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατ’ επάγγελμα και η ζημία που προκλήθηκε είναι άνω των 150.000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 56χρονος ήταν συνδικαιούχος στο λογαριασμό τράπεζας που διατηρούσε ο πατέρας του και στον οποίο κατατίθεντο η κύρια και επικουρική σύνταξη γήρατος που ελάμβανε.

Όπως αναφέρεται και στο παραπεμπτικό βούλευμα ο πατέρας απεβίωσε στα μέσα Ιανουαρίου 2002, όμως ο 56χρονος φέρεται να μην προσκόμισε στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ τη ληξιαρχική πράξη θανάτου και έτσι τα χρήματα της σύνταξης συνέχιζαν να κατατίθενται κανονικά στο λογαριασμό του θανόντος μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου 2011.

Ο 56χρονος κατηγορείται επίσης ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα εισέπραξε παράνομα το συνολικό ποσό των 153.808 ευρώ προκαλώντας ζημία στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, το οποίο σήμερα απαιτεί από τον κατηγορούμενο το χρηματικό ποσό των 209.564 ευρώ, καθώς σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι αχρεωστήτως καταβληθείσες παροχές επιστρέφονται εντόκως σε ποσοστό 5%.

Πηγή: rodiaki.gr

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κακοκαιρία Adel: Καταρρακτώδης βροχή στην Αττική - Προβλήματα στην κυκλοφορία 19:48Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή19:34Την Παρασκευή η συνάντηση Μητσοτάκη - Μέτσολα στο Μαξίμου19:20ΠΑΟΚ - Μιχαηλίδης: Η δουλειά που έγινε και πέρυσι και φέτος είναι πολύ μεγάλη19:06Πάπας Λέων - Ερντογάν: Κρίσιμη συνάντηση στην Άγκυρα με φόντο τις παγκόσμιες εντάσεις 18:52Τροχαίο ατύχημα στον Περιφερειακό Θεσσαλονίκης18:38ΕΟΔΥ: 138 νέες εισαγωγές COVID19 και 12 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα18:24ΑΑΔΕ: Πρόστιμα σε ιδιοκτήτες πολυτελών αυτοκινήτων για παραβίαση του καθεστώτος ακινησίας18:10Συνελήφθη 23χρονος οπαδός που έκανε χρήση λέιζερ σε βάρος αθλητών κατά τη διάρκεια αγώνα17:57ΗΠΑ: Το FBI διεξάγει έρευνα για τρομοκρατία για τους πυροβολισμούς εναντίον δύο στρατιωτών της Εθνοφρουράς17:42Έπεσαν οι πρώτες νιφάδες χιονιού στα χιονοδρομικά κέντρα17:28Τουρκία: Ξεκίνησε η ναυπήγηση ενός αντιτορπιλικού αντιαεροπορικής άμυνας - Θα αποτελέσει τμήμα του Χαλύβδινου Θόλου17:14Υπόθεση Novartis: Δεσμεύονται όλα τα περιουσιακά στοιχεια των δύο πρώην προστατευόμενων μαρτύρων17:00ΟΠΕΚΕΠΕ: Άναψε… φωτιές ο ισχυρισμός Ανδρουλάκη για κουμπαριά Μητσοτάκη – Ξυλούρη16:46Χανιά: Επιτέθηκε στον πατέρα του με 50 μαχαιριές επειδή… τον είδε στο καφενείο16:33Πούτιν: Το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ μπορεί να αποτελέσει βάση για μελλοντικές συμφωνίες16:19Ηράκλειο: Με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 έφτασε η σορός του 19χρονου ΕΠΟΠ 16:05UEFA Conference League: Φιορεντίνα – ΑΕΚ απόψε στον ΑΝΤ115:51Ταϊλάνδη - Ινδονησία: Τουλάχιστον 116 οι νεκροί από την σφοδρή κακοκαιρία15:38Γαλλία: Ο Μακρόν ανακοίνωσε εθελοντική στρατιωτική στράτευση – Πότε καθίσταται υποχρεωτική15:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο