LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 26 Σεπτεμβρίου 2020 17:56

Έπαιρνε για 10 χρόνια τις συντάξεις του νεκρού πατέρα του

Στο εδώλιο κάθεται ο άνδρας, απο τον οποίο τα Ταμεία ζητούν τώρα +25% απο το ποσό που είχε εισπράξει παράνομα.

συνταξιούχοι - τράπεζα

Στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου θα δικαστεί την προσεχή Δευτέρα, 56χρονος που κατηγορείται ότι για εννέα χρόνια εισέπραττε τις συντάξεις του πεθαμένου πατέρα του!

Η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό, καθώς πριν από τρία χρόνια, ο 56χρονος είχε κριθεί ένοχος και είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 10 έτη για την κατηγορία της απάτης κατ’ εξακολούθηση που τον βάραινε. Ωστόσο το πρωτόδικο δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της εμφάνισης του 56χρονου δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Κατά της απόφασης αυτής ο καταδικασθείς άσκησε έφεση η οποία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στις 28 Σεπτεμβρίου 2020 σε μία προσπάθεια να μειώσει ή και να «εξαφανίσει» την ποινή που του έχει επιβληθεί.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου και ο 56χρονος κατηγορήθηκε για απάτη σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου κατ’ εξακολούθηση από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατ’ επάγγελμα και η ζημία που προκλήθηκε είναι άνω των 150.000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 56χρονος ήταν συνδικαιούχος στο λογαριασμό τράπεζας που διατηρούσε ο πατέρας του και στον οποίο κατατίθεντο η κύρια και επικουρική σύνταξη γήρατος που ελάμβανε.

Όπως αναφέρεται και στο παραπεμπτικό βούλευμα ο πατέρας απεβίωσε στα μέσα Ιανουαρίου 2002, όμως ο 56χρονος φέρεται να μην προσκόμισε στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ τη ληξιαρχική πράξη θανάτου και έτσι τα χρήματα της σύνταξης συνέχιζαν να κατατίθενται κανονικά στο λογαριασμό του θανόντος μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου 2011.

Ο 56χρονος κατηγορείται επίσης ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα εισέπραξε παράνομα το συνολικό ποσό των 153.808 ευρώ προκαλώντας ζημία στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, το οποίο σήμερα απαιτεί από τον κατηγορούμενο το χρηματικό ποσό των 209.564 ευρώ, καθώς σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι αχρεωστήτως καταβληθείσες παροχές επιστρέφονται εντόκως σε ποσοστό 5%.

Πηγή: rodiaki.gr

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕΛΑΣ: Χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκαν οι πορείες για το Πολυτεχνείο – Έγιναν 13 συλλήψειςΣήμερα 22:16 | Ειδήσεις

Η εκτιμώμενη συμμετοχή πολιτών στις συγκεντρώσεις και τις πορείες της Αθήνας είναι περίπου 23.000.

Βορίζια: Το "ντοκουμέντο" που προσκόμισε ο 23χρονος για να αντικρούσει τις κατηγορίες (εικόνα)Σήμερα 21:54 | Ειδήσεις

Ο 23χρονος ανιψιός του Φανούρη Καργάκη, ισχυρίζεται πως το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου, οπότε και τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι του 27χρονου, βρισκόταν σε γάμο.

Σεισμός στη Σκύρο, αισθητός στην ΑθήναΣήμερα 23:12 | Ειδήσεις

Πού εντοπίζεται το επίκεντρο του σεισμού που "κούνησε" και την Αθήνα

Θανατηφόρο τροχαίο στο Νέο Κόσμο: Χτυπήματα στο κεφάλι έφερε ο οδηγός - Τι εξετάζει η αστυνομίαΣήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Το αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή και ενός δικύκλου. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Missing alert για την εξαφάνιση 53χρονης23:59Βορίζια: Το "ντοκουμέντο" που προσκόμισε ο 23χρονος για να αντικρούσει τις κατηγορίες (εικόνα)23:43Σεισμός στη Σκύρο, αισθητός στην Αθήνα23:28Missing alert: Εντοπίστηκε η 31χρονη που αγνοούνταν23:14Θεσσαλονίκη: Προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση σε δύο 13χρονες στον Εύοσμο22:59Η Χαμάς απορρίπτει "διεθνή κηδεμονία" στη Γάζα, όπως προτείνει το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ22:45ΕΛΑΣ: Χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκαν οι πορείες για το Πολυτεχνείο – Έγιναν 13 συλλήψεις22:31Ιταλία: Νεκρός ο 32χρονος αγνοούμενος στην περιφέρεια Φριούλι 22:17Αιματηρή συμπλοκή στο κέντρο του Ηρακλείου μεταξύ ομάδας αλλοδαπών (βίντεο)22:03Πάτρα: 13χρονος και 15χρονος έκλεψαν αυτοκίνητο και πήγαν βόλτα21:49Γιοβάνοβιτς: Είμαστε απογοητευμένοι γιατί πιστεύαμε στην πρόκριση στο Μουντιάλ 202621:35Αργεντινή: Αλυσιδωτές εκρήξεις και πυρκαγιά σε βιομηχανική ζώνη - Περισσότεροι από 20 τραυματίες21:21Κωνσταντινούπολη: Έντεκα συλλήψεις έπειτα από τον θάνατο μητέρας και των δύο παιδιών της από δηλητηρίαση21:07Στο Μαξίμου ο Τζόκοβιτς, συναντήθηκε με τον Κ. Μητσοτάκη: "Να ανεβάσουμε το ελληνικό τένις" 20:53Ολοκληρώθηκε στην πρεσβεία των ΗΠΑ η πορεία για το Πολυτεχνείο - Αποκατάσταση της κυκλοφορίας (εικόνες)20:38Αγρίνιο: Ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης20:24Θανατηφόρο τροχαίο στο Νέο Κόσμο: Χτυπήματα στο κεφάλι έφερε ο οδηγός - Τι εξετάζει η αστυνομία20:10Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη19:56Σεισμός στο Κιλκίς 19:42Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση "Δικέφαλος Αετός-25" στην Κρήτη19:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο