LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 26 Σεπτεμβρίου 2020 15:23

Καιρός: νεφώσεις και τοπικές βροχές την Κυριακή

Που και πότε αναμένονται καταιγίδες. Πόσο θα πέσει η θερμοκρασία. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Για τα δυτικά την Κυριακή προβλέπονται πρόσκαιρες τοπικές βροχές, που τη νύχτα στο Ιόνιο θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια, με παροδικές τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ, σταδιακά θα στραφούν σε νότιους και από το βράδυ στο Ιόνιο θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα ανατολικά.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, που από το απόγευμα θα γίνουν νοτιάδες, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα θα είναι νότιοι-νοτιοανατολικοί, έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Βαθμιαία στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές, που τη νύχτα στο Ιόνιο θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε νότιους, με την ίδια ένταση και από το βράδυ στο Ιόνιο θα ενισχυθούν. Το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά κατά τόπους αυξημένες. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται παροδικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων και γρήγορα γενικά αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία στα νότια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και νοτιάδες στα βόρεια. 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Δευτέρα

Στο Ιόνιο, στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στη δυτική Ελλάδα. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στα δυτικά και τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα νότια.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μακρόν μετά από σχεδόν 3 χρόνιαΣήμερα 20:10 | Ειδήσεις

Την άμεση κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία ζήτησε ο Γάλλος πρόεδρος. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος υπενθύμισε στον Ευρωπαίο ομόλογό του ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι συνέπεια της δυτικής πολιτικής.

Φωτιά στις φυλακές Βόλου: Στο Νοσοκομείο τέσσερα άτομα (εικόνες)Σήμερα 22:03 | Ειδήσεις

Η φωτιά προκάλεσε έντονη κινητοποίηση των αρχών, με τρεις πυροσβεστικές δυνάμεις να σπεύδουν άμεσα στο σημείο, επιχειρώντας να περιορίσουν τη φλόγα και να αποτρέψουν την εξάπλωσή της σε γειτονικούς θαλάμους.

Η παιδίατρος που έσωσε τον 65χρονο στο αεροδρόμιο της Ρόδου μιλά ζωντανά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)Σήμερα 19:46 | Ειδήσεις

Η παιδίατρος Όλγα Τζέτζη μίλησε στον ΑΝΤ1 και στο Νίκο Χατζηνικολάου για το πώς με ψυχραιμία και πίστη έσωσε τη ζωή του τουρίστα

Καύσωνας στην Ιταλία: Μπλακ άουτ σε Μπέργκαμο και ΦλωρεντίαΣήμερα 21:42 | Ειδήσεις

Στο μεταξύ, τόσο η ευρύτερη περιοχή της Νάπολης όσο και η Καλαβρία αποφάσισαν να ενισχύσουν το ανθρώπινο δυναμικό στα τμήματα των επειγόντων περιστατικών των δημόσιων νοσοκομείων, λόγω της αύξησης των περιστατικών που συνδέονται με τις συνέπειες του καύσωνα, ιδίως τις τελευταίες ημέρες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα είναι "αυστηρός" με τον Νετανιάχου ώστε να επιτευχθεί εκεχειρία στη Γάζα 23:57Φωτιά στις φυλακές Βόλου: Στο Νοσοκομείο τέσσερα άτομα (εικόνες)23:45Θεσσαλονίκη: Βελτιωμένη εικόνα από τη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Ωραιόκαστρο23:35Βουλή: Εγκρίθηκε το ενεργειακό νομοσχέδιο - Στο επίκεντρο η τροπολογία για οικισμούς και οι τιμές ενέργειας23:21Ινδία: Έκρηξη σε εργοστάσιο με χημικά προϊόντα23:07Πέθανε ο Κωνσταντίνος Γιατράκος22:51Τραγωδία στην Ισπανία: Νεκρό ένα δίχρονο παιδί λόγω καύσωνα22:36Τένις - Wimbledon: Η Σάκκαρη πέρασε στον 2ο γύρο22:18Τραγωδία – Πάτρα: Νεκρή γυναίκα μετά από φωτιά σε διαμέρισμα22:02Καύσωνας στην Ιταλία: Μπλακ άουτ σε Μπέργκαμο και Φλωρεντία21:46Μωβ μέδουσες: Σε έξαρση στις ελληνικές θάλασσες - Ποιες περιοχές είναι στο "κόκκινο"21:30Θεσσαλονίκη: Ξέσπασε δασική πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο– Στάλθηκε μήνυμα από το 11221:15Μαρκόπουλο: Υπο μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε χώρο απορριμμάτων21:00Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μακρόν μετά από σχεδόν 3 χρόνια 20:46Η παιδίατρος που έσωσε τον 65χρονο στο αεροδρόμιο της Ρόδου μιλά ζωντανά στον ΑΝΤ1 (βίντεο) 20:30Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη20:05Τραγωδία στην Κατερίνη: Κατέληξε η 14χρονη που έπεσε από γέφυρα19:50Γερμανία: Διένυσε τη πιο ζεστή μέρα του χρόνου19:32Δήμος Μαρκοπούλου: Πυρκαγιά σε χώρο εναπόθεσης απορριμάτων19:14Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσαν 453 δενδρύλλια κάνναβης στον Λαγκαδά19:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο