LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 26 Σεπτεμβρίου 2020 06:47 | Ανανέωση: 26 Σεπτεμβρίου 2020 06:47

Ουκρανία: δεκάδες νεκροί από τη συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους

Αυξήθηκε ο κατάλογος των θυμάτων μετά τον αρχικό απολογισμό. Τι λένε οι αρχές για τα αίτια της συντριβής.

AP - Συντριβή - στρατιωτικό αεροσκάφος - Ουκρανία

Σε 25 ανέρχονται οι νεκροί από τη συντριβή μεταγωγικού στρατιωτικού αεροσκάφους τύπου Antonov-26, του ουκρανικού στρατού, χθες το βράδυ στην περιοχή του Χαρκόβου, στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της χώρας ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως «προς το παρόν, σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, 25 άτομα έχουν σκοτωθεί, υπάρχουν δύο τραυματίες που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι έρευνες για άλλους επιβαίνοντες βρίσκονται σε εξέλιξη», ανέφερε η ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά χθες Παρασκευή. Στην περιοχή έχουν σπεύσει σωστικά συνεργεία.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Χαρκόβου, Αλέξι Κούτσερ, τέσσερα άτομα αγνοούνται. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 22 νεκρούς, δύο σοβαρά τραυματίες και δύο αγνοούμενους.

Συντριβή - στρατιωτικό αεροσκάφος - Ουκρανία

Το Antonov An-26 συνετρίβη κατά την προσγείωση του περίπου στις 20:50 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) δύο χιλιόμετρα από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Τσουγκόιν, σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία εκτάκτων αναγκών. Το αεροσκάφος έπιασε φωτιά μετά τη συντριβή του η οποία κατασβέστηκε μια ώρα αργότερα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κυβερνήτης Κούτσερ ανέφερε πως με βάση τα αρχικά στοιχεία, ο αριστερός κινητήρας του μεταγωγικού παρουσίασε βλάβη πριν τη συντριβή. «Υπήρξε ειδοποίηση από τον πιλότο ότι ο αριστερός κινητήρας υπέστη βλάβη, όπως το καταλαβαίνω», είπε. Σημείωσε ότι αυτό δεν θα έπρεπε να είναι μια κρίσιμη κατάσταση για έναν έμπειρο πιλότο. «Τι συνέβη μετά είναι αδιευκρίνιστο, θα καθοριστεί από την έρευνα», πρόσθεσε ο κυβερνήτης.

Συντριβή - στρατιωτικό αεροσκάφος - Ουκρανία

Εκτός από το πλήρωμα, στο αεροσκάφος επέβαιναν 28 πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας και σπουδαστές του Ινστιτούτου των ουκρανικών αεροπορικών δυνάμεων, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών. Αργότερα οι αρχές διευκρίνισαν ότι υπήρχαν 27 άτομα στο αεροσκάφος, καθώς δεν επιτράπηκε η επιβίβαση σε ένα φοιτητή.

Εικόνες που αναρτήθηκαν από τις αρχές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν το μερικώς κατεστραμμένο και καμένο αεροσκάφος κοντά σε ένα δρόμο.

«Φρικτή τραγωδία», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι με ανάρτηση στο Facebook, ανακοινώνοντας ότι θα μεταβεί στο σημείο του δυστυχήματος σήμερα Σάββατο.

Παράλληλα διέταξε να «συσταθεί επειγόντως μια κυβερνητική επιτροπή για να διευκρινιστούν οι συνθήκες και οι αιτίες» της καταστροφής.

AP - Συντριβή - στρατιωτικό αεροσκάφος - Ουκρανία

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της χώρας της για την θανατηφόρα συντριβή του στρατιωτικού αεροσκάφους.

Η μικρή πόλη Τσουγκόιν βρίσκεται περίπου 30 χλμ νοτιοανατολικά του Χάρκοβο και περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικά της πρώτης γραμμής που χωρίζει τα εδάφη που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της ουκρανικής κυβέρνησης από εκείνα που βρίσκονται στο χέρια φιλορώσων αυτονομιστών.

Αρκετά στρατιωτικά αεροσκάφη έχουν συντρίψει στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών πτήσεων τα τελευταία χρόνια.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αττική Οδός: Μοτοσικλετιστές έτρεχαν με παραπάνω από 250 χλμ – Ταυτοποιήθηκαν από την Τροχαία08:03Γαλλία: Βρήκε στον κήπο του ράβδους χρυσού και νομίσματα τεράστιας αξίας07:50Κατάταξη UEFA: Σπουδαία βραδιά για την Ελλάδα07:36Φίλαθλοι ταρακουνούσαν λεωφορείο της γραμμής - Αγανάκτησαν οδηγός και επιβάτες07:23Χαμόγελο του Παιδιού: Συνεχίζονται οι έρευνες για την εξαφάνιση 23χρονης07:09Προσκεκλημένος λιποθυμά παρόντος του προέδρου Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο (βίντεο)06:56Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 7 Νοεμβρίου06:42ΠΑΟΚ – Γιουνγκ Μπόις: Θρίαμβος του “Δικέφαλου”06:28Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:14Ρόδος: Γονιός εξύβρισε τη δασκάλα του παιδιού του και συνελήφθη23:59Φωτιά σε διαμέρισμα στον Νέο Κόσμο έπειτα από ισχυρή έκρηξη23:46Τραγωδία στη Τούζλα: Δεκάδες νεκροί από φωτιά που ξέσπασε σε οίκο ευγηρίας23:33Πάτρα: Τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό σε σπίτι άνδρα επειδή κατέθεσε ως μάρτυρας σε περιστατικό που εμπλέκονται23:21ΑΕΚ - Σάμροκ Ρόβερς: Έσωσε τον βαθμό στο τέλος η "Ένωση" για το Conference League23:07Η πρώτη ερευνητική γεώτρηση στην Ελλάδα έπειτα από 40 χρόνια22:52Δένδιας: Εθνική αναγκαιότητα η οικοδόμηση ενός αυτάρκους αμυντικού οικοσυστήματος22:36Η Hellenic Train επιβεβαιώνει ότι η αμαξοστοιχία βρισκόταν σε λάθος γραμμή στη Σίνδο – Η ανακοίνωσή της22:22Κατέρρευσε κατασκευή σε ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό στη Νότια Κορέα22:07Europa League: Μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού στο Μάλμε21:52Μάλμε - Παναθηναϊκός: Και νέα "σωτήρια" παρέμβαση του Λαφόντ (βίντεο)21:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο