LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 24 Σεπτεμβρίου 2020 23:25 | Ανανέωση: 24 Σεπτεμβρίου 2020 23:33

Europa League: νίκη-πρόκριση για την ΑΕΚ στην Ελβετία

Τα χρειάστηκε η ομάδα του Καρέρα, αλλά πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Σεντ Γκάλεν.

ΣΕΝΤ ΓΚΑΛΕΝ - ΑΕΚ

Στα play off του Europa League προκρίθηκε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε 1-0 της Σεντ Γκάλεν στο Κίμπουν Παρκ. Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Νέλσον Ολιβέιρα στο 71ο λεπτό και πλέον η ελληνική ομάδα θα διεκδικήσει μια θέση στους ομίλους της διοργάνωσης εναντίον της Βόλφσμπουργκ, την προσεχή Πέμπτη (1η Οκτωβρίου), σε νοκ άουτ αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ.

Ένα ημίχρονο «σπατάλησε» ξανά η ΑΕΚ, όπως και το περασμένο Σάββατο στο Αγρίνιο. Ειδικά στο πρώτο ημίωρο δεν είχε ούτε τελική προσπάθεια, μέχρι να απειλήσει με «στημένη» φάση, φάουλ Μάνταλου, κεφαλιά του Λιβάγια-άουτ.

Παράλληλα, κινδύνευσε αρκετά από δικά της λάθης, παραδόξως του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Σε ένα από αυτά ο Ουκρανός γύρισε απρόσεκτα τη μπάλα στον Τσιντώτα στο 38΄, παρενέβη ο Ντουά δημιουργώντας ένα κλασικό τετ-α-τετ όμως το τελείωμά του ήταν... τραγικό. Νωρίτερα, μόλις στο 4ο λεπτό, ο Τσιντώτας είχε αποκρούσει ενστικτωδώς σε προσπάθεια του Ινσούα να απομακρύνει, αλλά να στέλνει τη μπάλα προς τη εστία.

ΣΕΝΤ ΓΚΑΛΕΝ - ΑΕΚ

Γενικά, όμως, τόσο από τη φάση του Ντουά (38΄), όσο και από την εν γένει επιθετική της παρουσία, φάνηκε ότι η ελβετική ομάδα ήταν πολύ χαμηλότερου επιπέδου και δεν μπορούσε να κάνει «ζημιά». Έμενε απλώς στην ΑΕΚ να βρει τη λύση, να «ξεκλειδώσει» την άμυνα των γηπεδούχων για να πάρει το ματς τη... φυσιολογική του ροή. Αυτό συνέβη όταν ο Ολιβέιρα κέρδισε πέναλτι και ανέλαβε την εκτέλεση στο στο 71΄. Ο Ζίγκι απέκρουσε, αλλά ο Πορτογάλος ήταν τυχερός καθώς η μπάλα του «επέστρεψε» ιδανικά και με δεύτερη προσπάθεια την έστειλε στα δίχτυα.

ΣΕΝΤ ΓΚΑΛΕΝ - ΑΕΚ

Λίγο νωρίτερα είχε περάσει στο ματς ο Λιβάι Γκαρσία και υπήρξαν 2-3 περιπτώσεις που έδειξε εκείνα τα χαρακτηριστικά για τα οποία αποκτήθηκε: γρήγορος, ταχυδυναμικός και καλός στο «ένας εναντίον ενός». Εκτός από τον Γκαρσία, ντεμπούτο έκανε απόψε και ο Γεβγκέν Σακχόφ ο οποίος έπαιξε στις καθυστερήσεις.

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, η ΑΕΚ κράτησε το 1-0 μέχρι το τέλος. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι η εμφάνισή της ήταν επιεικώς μέτρια και σίγουρα θα πρέπει να παρουσιάσει πολύ βελτιωμένη εικόνα εναντίον της Βόλφσμπουργκ για να ελπίζει στην πρόκριση.

Οι συνθέσεις:

ΣΕΝΤ ΓΚΑΛΕΝ (Πέτερ Τσάιντλερ): Ατί Ζιγκί, Κραούτσι, Στεργίου, Φαζλίγι, Μουχέιμ, Κιντίγια, Γκέρτλερ, Ρουϊς (73΄ Γιουάν), Στίλχαρτ (73΄ Αντρέ Ριμπέιρο), Ντουά (62΄ Καμπέρι), Γκιγεμενό

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Ινσούα, Σιμόες, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Ανσαριφάρντ (68΄ Γκαρσία), Λιβάγια (90΄ Σακχόφ), Ολιβέιρα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι06:09Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο