LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 24 Σεπτεμβρίου 2020 15:57

Έκανε άμβλωση και καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία

Τι υποστήριξε η γυναίκα, η οποία οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου, στην χώρα που έχει μνία απο τις σκληρότερες νομοθεσίες του κόσμου, για την ηθελημένη διακοπή κύησης.

φυλακή - κελί

Οι Αρχές στο Ελ Σαλβαδόρ αποφυλάκισαν 29χρονη, η οποία εξέτισε τα έξι από τα δέκα χρόνια κάθειρξης που της είχε επιβληθεί όταν κρίθηκε ένοχη για τη «δολοφονία» του μωρού της, ενημέρωσαν μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Η Σίντι Εράσο, 29 ετών, βρισκόταν στον όγδοο μήνα της κύησης όταν απέβαλε μέσα στις τουαλέτες εμπορικού κέντρου στη Σογιαπάνγκο, ανατολικά της πρωτεύουσας Σαν Σαλβαδόρ, το 2014.

Διαβεβαίωσε πως απέβαλε άθελά της. Αλλά καταδικάστηκε να εκτίσει 30 χρόνια κάθειρξη, αφού δικαστήριο αποφάνθηκε ότι έκανε άμβλωση.

Στο Ελ Σαλβαδόρ, συντηρητική καθολική χώρα, η νομοθεσία εναντίον της άμβλωσης συγκαταλέγεται στις αυστηρότερες στον κόσμο. Ο ποινικός κώδικας προβλέπει την επιβολή ποινών φυλάκισης 2 ως 8 ετών σε περιπτώσεις άμβλωσης, όμως εισαγγελείς και δικαστές χαρακτηρίζουν σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και αθέλητες αποβολές «ανθρωποκτονίες εκ προμελέτης με επιβαρυντικές περιστάσεις», κατηγορία που επισύρει ποινή 30 ως και 50 ετών κάθειρξης.

Η ετυμηγορία σε βάρος της 29χρονης έγινε μεταγενέστερα ελαφρύτερη, κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία με επιβαρυντικές περιστάσεις. Η ποινή της μειώθηκε από τα 30 στα 10 χρόνια κάθειρξη.

Τουλάχιστον 18 γυναίκες εκτίουν σήμερα βαριές ποινές στις φυλακές του Ελ Σαλβαδόρ για παρόμοιες υποθέσεις.

Η Σίντι Εράσο «ανέκτησε την ελευθερία της χάρη στις άοκνες προσπάθειες πολλών οργανώσεων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που διατρανώνουν την αθωότητα των γυναικών οι οποίες φυλακίζονται άδικα στο Ελ Σαλβαδόρ», τόνισε η διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση Κέντρο για τα Αναπαραγωγικά Δικαιώματα σε ανακοίνωσή της.

Η αποφυλάκιση της Εράσο «επιβεβαιώνει ότι η δικαιοσύνη είναι εφικτή όταν ενωνόμαστε», έκρινε η Μορένα Ερέρα, στέλεχος της Ένωσης Πολιτών για την Αποποινικοποίηση της Άμβλωσης στο Ελ Σαλβαδόρ.

Η Κάρμεν Μαρτίνες του Κέντρου για τα Αναπαραγωγικά Δικαιώματα υπενθύμισε ότι οι Αρχές στο Ελ Σαλβαδόρ έχουν δεχθεί αναρίθμητες εκκλήσεις και συστάσεις από διεθνείς οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση όσον αφορά τα σεξουαλικά και αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών και των κοριτσιών.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά στην Θεσσαλονίκη: Κατέληξε από τα τραύματα της η 71χρονηΣήμερα 11:26 | Ειδήσεις

Τα τρίδυμα από τον τρίτο όροφο παραμένουν προληπτικά στην παιδιατρική κλινική του Ιπποκρατείου.

Μπλόκο Νίκαιας: Οι αγρότες θα προχωρήσουν σε νέο τρίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών - ΘεσσαλονίκηςΣήμερα 09:04 | Ειδήσεις

Το απόγευμα αναμένεται να μπουν με τα τρακτέρ στο κέντρο της Λάρισας, όπου θα μοιράσουν έντυπο όπου θα εξηγούν το δίκαιο των αιτημάτων τους, ζητώντας τη στήριξη των υπόλοιπων κοινωνικών ομάδων.

Μπράλος: Οι αγρότες αποφάσισαν δίωρο αποκλεισμό παραδρόμων και προσβάσεων στο εθνικό και το επαρχιακό οδικό δίκτυοΣήμερα 08:51 | Ειδήσεις

Στα μπλόκα της Θήβας, του Κάστρου, της Αταλάντης και του Μπράλου, οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, τόσο πριν όσο και μετά την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Θεσσαλονίκη: 710 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω των προβλημάτων που προκάλεσαν ισχυροί άνεμοιΣήμερα 07:56 | Ειδήσεις

Κατά τη χθεσινή ημέρα, η Πυροσβεστική δέχτηκε 710 κλήσεις μέχρι χθες στις 11:30 το βράδυ για πτώσεις δέντρων και αντικειμένων με τη συντριπτική πλειονότητα αυτών να αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: Ανήλικος έπεσε από μπαλκόνι - Διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο12:42Η εικόνα στα αγροτικά μπλόκα της Βόρειας Ελλάδας12:30Λαμία: Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ δύο Ι.Χ. - Αναποδογύρισε το ένα όχημα (Εικόνες)12:16Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για κλοπή χαλκού και κατοχή όπλων12:02Ολυμπιακός: Εξετάζεται η περίπτωση του περιζήτητου Κέβιν Ροντρίγκες 11:48Φωτιά στην Θεσσαλονίκη: Κατέληξε από τα τραύματα της η 71χρονη 11:34Ζελένσκι: Το ειρηνευτικό σχέδιο προβλέπει αμερικανικές εγγυήσεις ασφάλειας για 15 χρόνια11:20Τρίκαλα- Καρδίτσα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες11:06Κριστιάνο Ρονάλντο: Παραμένει ο στόχος των 1000 γκολ καριέρας10:52Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 19χρονος που έκλεψε αυτοκίνητο10:38Δύο συλλήψεις διακινητών μεταναστών σε Γαύδο και Καλούς Λιμένες10:24Θεσσαλονίκη: 14χρονος απείλησε 13χρονο για να του κλέψει το πορτοφόλι 10:10Νέο Ηράκλειο: Συνελήφθη 16χρονος που λήστεψε 12χρονες υπό την απειλή κουζινομάχαιρου09:56Μπράλος: Οι αγρότες αποφάσισαν δίωρο αποκλεισμό παραδρόμων και προσβάσεων στο εθνικό και το επαρχιακό οδικό δίκτυο09:42Συνελήφθη οδηγός σε ηλεκτρικό πατίνι υπό την επήρεια αλκοόλ09:28Μπλόκο Νίκαιας: Οι αγρότες θα προχωρήσουν σε νέο τρίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης09:14Ινδονησία: 16 νεκροί μετά από πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας09:00Συνάντηση Νετανιάχου - Τραμπ: Στο επίκεντρο η ανακωχή στην Λωρίδα της Γάζας 08:46e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" πληρωμών έως τις 2 Ιανουαρίου08:32Θεσσαλονίκη: 710 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω των προβλημάτων που προκάλεσαν ισχυροί άνεμοι08:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο