LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 24 Σεπτεμβρίου 2020 08:18

Βόρεια Κορέα: Σκότωσαν Νοτιοκορεάτη και του έβαλαν φωτιά

Η καταγγελία της Σεούλ για τον άνδρα που εξαφανίστηκε και λίγο αργότερα βρέθηκε απανθρακωμένος.

AP - Νότια Κορέα - Βόρεια Κορέα - σύνορα

Στελέχη των ένοπλων δυνάμεων της Βόρειας Κορέας πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Νοτιοκορεάτη, ο οποίος εργαζόταν για την υπηρεσία αλιευμάτων και αγνοείτο από τη Δευτέρα, στα βορειοκορεάτικα χωρικά ύδατα, προτού κάψουν το πτώμα του, κατήγγειλε σήμερα το υπουργείο Άμυνας στη Σεούλ, χαρακτηρίζοντας «σκανδαλώδη» την ενέργεια αυτή και απαιτώντας να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Ο 47χρονος είχε εξαφανιστεί από πλεούμενο της υπηρεσίας αλιευμάτων κοντά στο νησί Γιανπιαντό, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας. Ο νοτιοκορεάτικος στρατός έχει «επιβεβαιώσει» πως άνδρες των ένοπλων δυνάμεων του Βορρά «σκότωσαν νοτιοκορεάτη υπήκοο ευρισκόμενο στα χωρικά ύδατα της Βόρειας Κορέας και απανθράκωσαν το πτώμα του», κατά την ανακοίνωση.

Το υπουργείο Άμυνας δεν εξήγησε πως το στέλεχος της υπηρεσίας αλιευμάτων βρέθηκε στα βορειοκορεάτικα χωρικά ύδατα. Ωστόσο το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες πληροφοριών στη Σεούλ, μετέδωσε πως ο άνδρας προσπαθούσε να αυτομολήσει στη Βόρεια Κορέα.

Το υπουργείο Άμυνας «καταδικάζει σθεναρά» αυτή τη «φρικαλεότητα» και «απαιτεί έντονα η Βόρεια Κορέα να εξηγηθεί και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους», τόνισε ο στρατηγός Αν Γιουνγκ-χο, στέλεχος του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας.

Ο λόγος που οι βορειοκορεάτες στρατιωτικοί σκότωσαν τον άνδρα δεν είναι σαφής, αλλά ενδέχεται να ενήργησαν δυνάμει των διαταγών που τους έχουν δοθεί για να αποτραπεί η διάδοση της πανδημίας του κορονοϊού, ανέφερε το Γιονάπ επικαλούμενο πολλές πηγές που όμως δεν κατονόμασε.

Αμερικανός ανώτερος αξιωματικός στη Νότια Κορέα είπε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του, στους βορειοκορεάτες στρατιωτικούς δόθηκαν διαταγές να «πυροβολούν για να σκοτώσουν» προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο να μπει στη χώρα ο SARS-CoV-2.

Τον Ιούλιο, άνδρας που είχε αυτομολήσει στη Νότια Κορέα πριν από τρία χρόνια προκάλεσε πανικό όταν πέρασε ξανά στο βορειοκορεατικό έδαφος, όπου εκφράστηκαν ανησυχίες πως ήταν μολυσμένος από τον κορονοϊό. Η Πιονγκγιάνγκ διατείνεται ότι δεν έχει κανένα ενεργό κρούσμα.

Σε εκείνη την περίπτωση οι βορειοκορεάτικες αρχές επέβαλαν lockdown σε παραμεθόρια πόλη και καραντίνα σε χιλιάδες ανθρώπους. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όμως ανέφερε αργότερα πως δεν κατέστη δυνατό να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

Την περασμένη εβδομάδα, η νοτιοκορεατική αστυνομία ενημέρωσε ότι συνέλαβε αποστάτη ο οποίος φέρεται να προσπάθησε να επιστρέψει στη Βόρεια Κορέα εισβάλλοντας σε κέντρο εκπαίδευσης του νοτιοκορεάτικου στρατού στην παραμεθόρια πόλη Τσαρόν.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χονγκ Κονγκ: Εννέα μήνες αναμένεται να διαρκέσει η έρευνα για την πυρκαγιά στους ουρανοξύστες 11:43Πάτρα: 89χρονη σκότωσε δύο κουτάβια και επιτέθηκε σε νεαρό11:29Μπλόκα Αγροτών: Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης11:15Χρυσή Αυγή: Σήμερα η εισαγγελική πρόταση στο Εφετείο - Συγκέντρωση από σωματεία και φορείς (εικόνες)11:01Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:47Θεσσαλονίκη: Απόβαση αγροτών με τα τρακτέρ τους σήμερα στο λιμάνι - Ποια σημεία θα αποκλείσουν10:33ΕΟΔΥ: 104 νέες εισαγωγές COVID-19 και 7 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα - Δύο νέα σοβαρά κρούσματα γρίπης10:19Πάτρα: Παραμένουν στα μπλόκα αγρότες και κτηνοτρόφοι της δυτικής Ελλάδας10:05Ηράκλειο: Συνελήφθη 45χρονος για εμπορία ανθρώπων, βιασμό και απόπειρα ανθρωποκτονίας09:52Μπλόκα Αγροτών: Ανοιχτά τα τελωνεία Ευζώνων και Νίκης - Οκτάωρος αποκλεισμός σε Προμαχώνα και Εξοχή09:38Μεξικό: Με ποινή φυλάκισης τιμωρείται η πώληση ηλεκτρονικών τσιγάρων09:24Λαμία: Συνελήφθη αγρότισσα για βίντεο στο Tik Tok09:10Συμμαχία των Προθύμων - Ουκρανία: "Στο τραπέζι" η αξιοποίηση των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων08:56Προϋπολογισμός 2026: Ξεκινά σήμερα στη Βουλή η πενθήμερη συζήτηση για την ψήφισή του08:42ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη, για παράνομες επιδοτήσεις – 15 προσαγωγές08:28Χανιά: Προσποιήθηκε τον λογιστή, μπήκε στο σπίτι και την λήστεψε08:14Ο Πούτιν ανακοίνωσε την κατάληψη της πόλης Σίβερσκ, στην ανατολική Ουκρανία08:00Στα μπλόκα αγρότες σε Καρδίτσα και Τρίκαλα - Προετοιμασίες για πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια07:47Συνεδρίαση της ΚΟ σήμερα, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη07:33Συνελήφθησαν ανήλικοι που διέπρατταν κλοπές εις βάρος υπαλλήλων αρτοποιείων και περιπτέρων (βίντεο)07:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο