LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 24 Σεπτεμβρίου 2020 08:18

Βόρεια Κορέα: Σκότωσαν Νοτιοκορεάτη και του έβαλαν φωτιά

Η καταγγελία της Σεούλ για τον άνδρα που εξαφανίστηκε και λίγο αργότερα βρέθηκε απανθρακωμένος.

AP - Νότια Κορέα - Βόρεια Κορέα - σύνορα

Στελέχη των ένοπλων δυνάμεων της Βόρειας Κορέας πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Νοτιοκορεάτη, ο οποίος εργαζόταν για την υπηρεσία αλιευμάτων και αγνοείτο από τη Δευτέρα, στα βορειοκορεάτικα χωρικά ύδατα, προτού κάψουν το πτώμα του, κατήγγειλε σήμερα το υπουργείο Άμυνας στη Σεούλ, χαρακτηρίζοντας «σκανδαλώδη» την ενέργεια αυτή και απαιτώντας να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Ο 47χρονος είχε εξαφανιστεί από πλεούμενο της υπηρεσίας αλιευμάτων κοντά στο νησί Γιανπιαντό, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας. Ο νοτιοκορεάτικος στρατός έχει «επιβεβαιώσει» πως άνδρες των ένοπλων δυνάμεων του Βορρά «σκότωσαν νοτιοκορεάτη υπήκοο ευρισκόμενο στα χωρικά ύδατα της Βόρειας Κορέας και απανθράκωσαν το πτώμα του», κατά την ανακοίνωση.

Το υπουργείο Άμυνας δεν εξήγησε πως το στέλεχος της υπηρεσίας αλιευμάτων βρέθηκε στα βορειοκορεάτικα χωρικά ύδατα. Ωστόσο το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες πληροφοριών στη Σεούλ, μετέδωσε πως ο άνδρας προσπαθούσε να αυτομολήσει στη Βόρεια Κορέα.

Το υπουργείο Άμυνας «καταδικάζει σθεναρά» αυτή τη «φρικαλεότητα» και «απαιτεί έντονα η Βόρεια Κορέα να εξηγηθεί και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους», τόνισε ο στρατηγός Αν Γιουνγκ-χο, στέλεχος του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας.

Ο λόγος που οι βορειοκορεάτες στρατιωτικοί σκότωσαν τον άνδρα δεν είναι σαφής, αλλά ενδέχεται να ενήργησαν δυνάμει των διαταγών που τους έχουν δοθεί για να αποτραπεί η διάδοση της πανδημίας του κορονοϊού, ανέφερε το Γιονάπ επικαλούμενο πολλές πηγές που όμως δεν κατονόμασε.

Αμερικανός ανώτερος αξιωματικός στη Νότια Κορέα είπε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του, στους βορειοκορεάτες στρατιωτικούς δόθηκαν διαταγές να «πυροβολούν για να σκοτώσουν» προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο να μπει στη χώρα ο SARS-CoV-2.

Τον Ιούλιο, άνδρας που είχε αυτομολήσει στη Νότια Κορέα πριν από τρία χρόνια προκάλεσε πανικό όταν πέρασε ξανά στο βορειοκορεατικό έδαφος, όπου εκφράστηκαν ανησυχίες πως ήταν μολυσμένος από τον κορονοϊό. Η Πιονγκγιάνγκ διατείνεται ότι δεν έχει κανένα ενεργό κρούσμα.

Σε εκείνη την περίπτωση οι βορειοκορεάτικες αρχές επέβαλαν lockdown σε παραμεθόρια πόλη και καραντίνα σε χιλιάδες ανθρώπους. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όμως ανέφερε αργότερα πως δεν κατέστη δυνατό να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

Την περασμένη εβδομάδα, η νοτιοκορεατική αστυνομία ενημέρωσε ότι συνέλαβε αποστάτη ο οποίος φέρεται να προσπάθησε να επιστρέψει στη Βόρεια Κορέα εισβάλλοντας σε κέντρο εκπαίδευσης του νοτιοκορεάτικου στρατού στην παραμεθόρια πόλη Τσαρόν.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαξίμου σε αγρότες: Η κοινωνία δεν έχει άλλο χρόνο για επαναστατική γυμναστικήΣήμερα 22:42 | Ειδήσεις

«Ο διάλογος γίνεται για να δοθούν λύσεις στους πολλούς και όχι για να εξυπηρετηθούν οι προσωπικές επιλογές ή οι κομματικές σκοπιμότητες των λίγων», τονίζουν κύκλοι του Μαξίμου.

Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Οι εξελίξεις στο Ιράν ανησυχούν ιδιαιτέρως και την ΤουρκίαΣήμερα 19:42 | Ειδήσεις

«Η υφήλιος βρίσκεται σε αναταραχή στο ξεκίνημα του 2026, με όσα συμβαίνουν στο Ιράν, την Βενεζουέλα, αλλά και το θέμα της Γροιλανδίας», υπογράμμισε ο κ. Φλώρος.

"Αποκαλύψεις" - Ειρήνη Μουρτζούκου: "Βόμβες" από την κατάθεσή της για τον θάνατο του ΠαναγιωτάκηΣήμερα 15:22 | Ειδήσεις

Παρά την ομολογία της για την εμπλοκή της στον θάνατο τεσσάρων βρεφών, η Ειρήνη Μουρτζούκου εξακολουθεί να αρνείται κατηγορηματικά πως έβλαψε τον μικρό Παναγιώτη.

"Αποκαλύψεις" - Καρυστιανού: Στις επόμενες εκλογές θα συμμετάσχουμε κι εμείςΣήμερα 15:27 | Ειδήσεις

«Εμένα ο μοναδικός και τελικός σκοπός είναι η δικαίωση του παιδιού μου και φυσικά μέσα από αυτό, η δικαίωση και της χώρας».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λάρισα: ΙΧ παρέσυρε και τραυμάτισε νεαρό κορίτσι23:59Σπύρος Λούης: Ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος που έφυγε από την ζωή σαν σήμερα23:46Καμίνια: Ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης και της κόρης της - Συνελήφθησαν 3 δράστες έπειτα από καταδίωξη23:34“Το Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι” θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία23:20Χανιά: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκλεβε μοτοσικλέτες - 10 συλλήψεις23:07Μαξίμου σε αγρότες: Η κοινωνία δεν έχει άλλο χρόνο για επαναστατική γυμναστική22:53Eurovision 2026: Στον πρώτο ημιτελικό κληρώθηκε η Ελλάδα, στον δεύτερο η Κύπρος22:39Ρεάλ Μαδρίτης: Απολύθηκε ο Τσάμπι Αλόνσο μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα22:25Ασπρόπυργος: Αστυνομική επιχείρηση μετά τα επεισόδια της Κυριακής - Μία σύλληψη22:11Βενεζουέλα: Δεξαμενόπλοια από την Κίνα που πήγαιναν να παραλάβουν πετρέλαιο γυρίζουν στην Ασία21:57Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οδηγός που έτρεχε με 128 χλμ σε κατοικημένη περιοχή21:43"Βουτιά" έκανε ο υδράργυρος στη Βόρεια Ελλάδα - Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες 21:28Ant1 Sports: Αλλαγή σκυτάλης στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League21:12Ισπανία: Κατασχέθηκαν 10 τόνοι κοκαΐνης σε πλοίο που μετέφερε ... αλάτι20:58Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Οι εξελίξεις στο Ιράν ανησυχούν ιδιαιτέρως και την Τουρκία20:44ΕΕ: Απαγόρευση εισόδου στο Ευρωκοινοβούλιο σε όλο το διπλωματικό προσωπικό του Ιράν20:30Αττική - Τροχαία: Βεβαιώθηκαν 1.919 παραβάσεις μέσα στο περασμένο τριήμερο20:16Τένις - ATP: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην 33η θέση20:02ΚΚΕ: Άθλιες κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την διάσπαση του αγώνα των αγροτών19:48Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο