LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 24 Σεπτεμβρίου 2020 08:18

Βόρεια Κορέα: Σκότωσαν Νοτιοκορεάτη και του έβαλαν φωτιά

Η καταγγελία της Σεούλ για τον άνδρα που εξαφανίστηκε και λίγο αργότερα βρέθηκε απανθρακωμένος.

AP - Νότια Κορέα - Βόρεια Κορέα - σύνορα

Στελέχη των ένοπλων δυνάμεων της Βόρειας Κορέας πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Νοτιοκορεάτη, ο οποίος εργαζόταν για την υπηρεσία αλιευμάτων και αγνοείτο από τη Δευτέρα, στα βορειοκορεάτικα χωρικά ύδατα, προτού κάψουν το πτώμα του, κατήγγειλε σήμερα το υπουργείο Άμυνας στη Σεούλ, χαρακτηρίζοντας «σκανδαλώδη» την ενέργεια αυτή και απαιτώντας να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Ο 47χρονος είχε εξαφανιστεί από πλεούμενο της υπηρεσίας αλιευμάτων κοντά στο νησί Γιανπιαντό, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας. Ο νοτιοκορεάτικος στρατός έχει «επιβεβαιώσει» πως άνδρες των ένοπλων δυνάμεων του Βορρά «σκότωσαν νοτιοκορεάτη υπήκοο ευρισκόμενο στα χωρικά ύδατα της Βόρειας Κορέας και απανθράκωσαν το πτώμα του», κατά την ανακοίνωση.

Το υπουργείο Άμυνας δεν εξήγησε πως το στέλεχος της υπηρεσίας αλιευμάτων βρέθηκε στα βορειοκορεάτικα χωρικά ύδατα. Ωστόσο το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες πληροφοριών στη Σεούλ, μετέδωσε πως ο άνδρας προσπαθούσε να αυτομολήσει στη Βόρεια Κορέα.

Το υπουργείο Άμυνας «καταδικάζει σθεναρά» αυτή τη «φρικαλεότητα» και «απαιτεί έντονα η Βόρεια Κορέα να εξηγηθεί και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους», τόνισε ο στρατηγός Αν Γιουνγκ-χο, στέλεχος του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας.

Ο λόγος που οι βορειοκορεάτες στρατιωτικοί σκότωσαν τον άνδρα δεν είναι σαφής, αλλά ενδέχεται να ενήργησαν δυνάμει των διαταγών που τους έχουν δοθεί για να αποτραπεί η διάδοση της πανδημίας του κορονοϊού, ανέφερε το Γιονάπ επικαλούμενο πολλές πηγές που όμως δεν κατονόμασε.

Αμερικανός ανώτερος αξιωματικός στη Νότια Κορέα είπε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του, στους βορειοκορεάτες στρατιωτικούς δόθηκαν διαταγές να «πυροβολούν για να σκοτώσουν» προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο να μπει στη χώρα ο SARS-CoV-2.

Τον Ιούλιο, άνδρας που είχε αυτομολήσει στη Νότια Κορέα πριν από τρία χρόνια προκάλεσε πανικό όταν πέρασε ξανά στο βορειοκορεατικό έδαφος, όπου εκφράστηκαν ανησυχίες πως ήταν μολυσμένος από τον κορονοϊό. Η Πιονγκγιάνγκ διατείνεται ότι δεν έχει κανένα ενεργό κρούσμα.

Σε εκείνη την περίπτωση οι βορειοκορεάτικες αρχές επέβαλαν lockdown σε παραμεθόρια πόλη και καραντίνα σε χιλιάδες ανθρώπους. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όμως ανέφερε αργότερα πως δεν κατέστη δυνατό να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

Την περασμένη εβδομάδα, η νοτιοκορεατική αστυνομία ενημέρωσε ότι συνέλαβε αποστάτη ο οποίος φέρεται να προσπάθησε να επιστρέψει στη Βόρεια Κορέα εισβάλλοντας σε κέντρο εκπαίδευσης του νοτιοκορεάτικου στρατού στην παραμεθόρια πόλη Τσαρόν.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων - Τουλάχιστον 12 νεκροί και 30 τραυματίες (βίντεο)Σήμερα 14:29 | Ειδήσεις

Ένας ύποπτος ένοπλος σκοτώθηκε κι ένας άλλος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και δύο αστυνομικοί.

Μητσοτάκης για αγρότες: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα - Οι λύσεις προκύπτουν μόνο από συζήτησηΣήμερα 10:13 | Ειδήσεις

"Με έκπληξη πληροφορήθηκα την απόφαση του μπλόκου της Νίκαιας να αρνηθεί την πρόσκλησή μου για συνάντηση με μία πανελλαδική αντιπροσωπεία αγροτών, τη Δευτέρα¨" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός

ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα παράνομων επιδοτήσεων: Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν οι κατηγορούμενοιΣήμερα 16:26 | Ειδήσεις

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε για την δράση της ομάδας, αφορά επτά κακουργήματα. Σε τρεις ομάδες οι απολογίες τους.

Ηλεία: Κυνηγός εντόπισε σορό άνδρα μέσα στο δάσοςΣήμερα 16:40 | Ειδήσεις

Η σορός του 62χρονου, δεν φέρει κάποια εμφανή σημάδια τραυμάτων και για την ώρα έχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αργυρούπολη: Οδηγός έβγαλε τσεκούρι σε καυγά με άλλο οδηγό σε διασταύρωση18:23Αυστραλία: Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την ένοπλη επίθεση στην παραλία Μπόνταϊ18:09Νετανιάχου: Είχα προειδοποιήσει τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας ότι οι πολιτικές του ενθαρρύνουν τον αντισημιτισμό17:55Χρυσοχοΐδης: Είναι ψέματα ότι η ΕΛΑΣ άσκησε καταστολή στους αγρότες17:41Ο Τζορτζ Κλούνεϊ θα τιμηθεί με το βραβείο “Τσάπλιν 2026”17:27Μαρούσι – ΠΑΟΚ: Πέταξε ψηλά ο “Δικέφαλος”17:13Κικίλιας - Προϋπολογισμός 2026: Οι επενδύσεις σε ναυτιλία και λιμενικές υποδομές είναι η μεγάλη ευκαιρία της ελληνικής οικονομίας για ανάπτυξη16:59Ηλεία: Κυνηγός εντόπισε σορό άνδρα μέσα στο δάσος 16:45ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα παράνομων επιδοτήσεων: Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν οι κατηγορούμενοι16:31Λαμία: Τραυματισμός 15χρονου με ηλεκτρικό πατίνι - Έπεσε πάνω σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο16:17Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Πληρωμές 3,8 δις για τους αγρότες μέχρι τέλος του 202516:03Μπρατάκος για αγρότες: Ο διάλογος δεν είναι επιλογή, είναι ευθύνη15:49Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)15:35Γρεβενά: Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από μοναστήρι έπειτα από πολύμηνη έρευνα15:21Μητσοτάκης για Σίδνεϊ: Είμαι βαθιά σοκαρισμένος από τις σημερινές επιθέσεις15:07Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων - Τουλάχιστον 12 νεκροί και 30 τραυματίες (βίντεο)14:53ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινική δίωξη από την ευρωπαϊκή εισαγγελία σε βάρος των 15 συλληφθέντων 14:39ΗΠΑ - Πυροβολισμοί στο Πανεπιστήμιο Brown: Ένα άτομο ενδιαφέροντος κρατείται από την αστυνομία14:24Τσιάρας για αγρότες: Να προσέλθουν στον διάλογο14:10Χατζηδάκης: Είναι η ώρα του διαλόγου με τους αγρότες13:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο