LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 23 Σεπτεμβρίου 2020 23:47 | Ανανέωση: 23 Σεπτεμβρίου 2020 23:52

Ολυμπιακός - Ομόνοια: Προβάδισμα πρόκρισης για τους Πειραιώτες

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League έκαναν οι “ερυθρόλευκοι”.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΜΟΝΟΙΑ

Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τους ομίλους του Champions League, καθώς με πέναλτι του Βαλμπουενά στο 69΄ και υπέροχο γκολ του Ελ Αραμπί στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, νίκησε με 2-0 την Ομόνοια στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την επόμενη Τρίτη στη Λευκωσία.

Ο Μαρτίνς επέλεξε να ξεκινήσει τον Χασάν αντί του Ελ Αραμπί και με Φορτούνη βασικό αυτήν τη φορά, μαζί με τον Βαλμπουενά, ενώ κάτω από τα δοκάρια έβαλε τον Σα, θέλοντας κλάση κι εμπειρία.

Η Ομόνοια εμφανίστηκε όπως αναμενόταν… Με πολύ σφιχτή τακτική και αλληλοκαλύψεις, δεν άφηνε ακάλυπτους χώρους, επιδιώκοντας την ευκαιρία να βγει στην αντεπίθεση όποτε είχε την ευκαιρία.

Σε ένα παιχνίδι αναμονής και υπομονής, λοιπόν, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν με κάποια μακρινά σουτ, αρχικά με τον Βαλμπουενά στο 7΄ (η μπάλα κόντραρε σε σώματα), με τον Μπουχαλάκη στο 11΄ και με τον Καμαρά στο 24΄, που απέκρουσε δύσκολα ο Φαμπιάνο και με τον Χασάν στο 29΄ (άουτ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΜΟΝΟΙΑ

Η πρώτη, ουσιαστικώς, ευκαιρία του Ολυμπιακού καταγράφηκε στο 36ο λεπτό, όταν ο Βαλμπουενά με μια από τις “συστημένες” σέντρες του, έστειλε την μπάλα στο κεφάλι του Χασάν, ο οποίος με τη σειρά του την έστειλε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Φαμπιάνο.

Από τα πόδια του Γάλλου ξεκίνησε και η δεύτερη ευκαιρία των “ερυθρόλευκων” στο πρώτο ημίχρονο, όταν βρήκε τον Φορτούνη, που σούταρε απευθείας και αστόχησε για λίγο.

Διαπιστώνοντας ότι ο άξονας ήταν απροσπέλαστος και ο Χασάν “χαμένος” στην κυπριακή άμυνα, ο Μαρτίνς πέρασε τον Ελ Αραμπί δίπλα στον Αιγύπτιο και τον Ραντζέλοβιτς για ταχύτητα και διείσδυση από τα άκρα.

Ο Ολυμπιακός πήρε την μπάλα, πίεσε πολύ για ένα δεκάλεπτο, αλλά χωρίς να κάνει ευκαιρίες. Όμως, όλα άλλαξαν στο 68΄ όταν ο Ραντζέλοβιτς νίκησε με την ταχύτητά του τον Λέτσιακς, που πέφτοντας έπιασε την μπάλα με το χέρι. Ο Βαλμπουενά στάθηκε ψύχραιμα απέναντι στον Φαμπιάνο, τον έστειλε στην άλλη γωνία και άνοιξε το σκορ στο 69΄.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΜΟΝΟΙΑ

Στο 77΄ ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του, όταν ύστερα από εντυπωσιακή ενέργεια και γύρισμα του Ραντζέλοβιτς, ο Ελ Αραμπί πλάσαρε εν κινήσει, στέλνοντας την μπάλα μόλις άουτ, ενώ στο 80΄ ο Φαμπιάνο έκανε την απόκρουση του αγώνα στην κεφαλιά του Μαροκινού, ύστερα από σέντρα του Βαλμπουενά.

Ο Γάλλος είχε την ευκαιρία να σκοράρει ένα θεαματικό γκολ στο 90΄, αλλά ο κορυφαίος της Ομόνοιας, Φαμπιάνο, είπε “όχι” στο απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Γάλλου.

Ατυχώς για την ομάδα του, όμως, δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν με εκπληκτική κίνηση ο Ελ Αραμπί άφησε... σύξυλη την κυπριακή άμυνα με μία μόνο προσποίηση, γύρισε και σούταρε εκτός περιοχής στην αριστερή γωνία, για να σημειώσει ένα πανέμορφο γκολ και να ανοίξει διάπλατα την πόρτα των ομίλων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Μασούρας (58΄ Ραντζέλοβιτς), Φορτούνης (58΄ Ελ Αραμπί), Βαλμπουενά, Χασάν (76΄ Εμβιλά).

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λούφτνερ, Λανγκ, Λέτσιακς, Μπουτεάκ (87΄ Λοΐζου), Ζόρντι Γκόμεθ, Βίτορ Γκόμες, Παπουλής (81΄ Ασαντέ), Σενέ (46΄ Ντουρίς), Τιάγκο.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούςΣήμερα 07:32 | Ειδήσεις

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν. Πόσο θα διαρκέσουν τα φαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση καιρού.

Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα για την ΤουρκίαΣήμερα 07:20 | Ειδήσεις

Στην συνεδρίαση της Τετάρτης, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υιοθέτησε συμπεράσματα για την Τουρκία.

Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητοΣήμερα 06:51 | Τοπικά Νέα

Πως έγινε το τροχαίο. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο νεαρός ποδηλάτης, που διασωληνώθηκε από διασώστες του ΕΚΑΒ στο σημείο, όπου έγινε το ατύχημα.

Βραζιλία: Πήγε τον... νεκρό θείο της σε τράπεζα ως... εγγυητή για δάνειο (βίντεο)Σήμερα 07:46 | Ειδήσεις

"Θείε, με ακούς; Πρέπει να υπογράψεις" ακούγεται να λέει η γυναίκα στον 68χρονο νεκρό, τον οποίο κινεί προσπαθώντας να πείσει ότι είναι εν ζωή.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“The 2night Show” – Βιβή Αναστασιάδου: Η ζωή στη Θεσσαλονίκη, το διαζύγιο και η αγάπη για τα παιδιά της (βίντεο)08:51Άλμπερτ Αϊνστάιν: Ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας08:37“The 2night show” – Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: Η μετανάστευση, το παρατσούκλι και το… “ευχάριστο ατύχημα” (βίντεο)08:24Conference League: Ο Ολυμπιακός έχει ραντεβού με την Ιστορία08:10Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος… “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου07:57Βραζιλία: Πήγε τον... νεκρό θείο της σε τράπεζα ως... εγγυητή για δάνειο (βίντεο)07:44Καιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς07:30Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα για την Τουρκία07:17Απαξίωση της πολιτικής ή εύκολη και δοκιμασμένη λύση;07:03Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο06:50Champions League: Ρεάλ και Μπάγερν στα ημιτελικά06:36Σημεία για rapid test δωρεάν την Πέμπτη06:23Καιρός: τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:09Δικηγόρος έκανε λάθος “κλικ” και “έδωσε” διαζύγιο σε άλλο ζευγάρι23:59Ρέθυμνο: Ένστολοι έσωσαν 6χρονη από πνιγμό23:46Viral ο ψαράς που…βάφτηκε με μελάνι σουπιάς (βίντεο)23:32Τρεις συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)23:18Ισπανία – Ιταλία: Το δικαίωμα στην άμβλωση έφερε διπλωματική αντιπαράθεση23:04Άργος - Μυκήνες: Η Ολυμπιακή Φλόγα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό (εικόνες)22:51Παναθηναϊκός – Παπαθανάσης: Ξεκινάνε τα χωματουργικά στο νέο γήπεδο22:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο