LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 23 Σεπτεμβρίου 2020 17:06

“Ιανός”: Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη στο πλευρό των πληγέντων στο Ιόνιο (εικόνες)

Η Πρόεδρος του Συλλόγου "Ελπίδα" δείχνει έμπρακτα τη συμπαράστασή τους προς του πληγέντες της πρόσφατης φονικής κακοκαιρίας.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη - πληγέντες - Ιόνιο - Ιανός

Στο πλευρό των πληγέντων από την κακοκαιρία «Ιανός» που έπληξε σφόδρα τα Ιόνια Νησιά βρέθηκε από την πρώτη στιγμή το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ» Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο, με πρωτοβουλία της Προέδρού του, κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη.

Θέλοντας να στηρίξει τις άμεσες ανάγκες των κατοίκων της Κεφαλονιάς, που επλήγησαν περισσότερο, και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων, η κυρία Βαρδινογιάννη ήρθε σε απευθείας επαφή με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να τους στηρίξει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Συγκεκριμένα, η κυρία Βαρδινογιάννη επικοινώνησε με την Πρόεδρο του Ορφανοτροφείου Κεφαλονιάς κυρία Βέρα Ζερβού-Ανευλαβή στο Αργοστόλι και με την Πρόεδρο του Κέντρου Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ» στο Ληξούρι κυρία Σοφία Μαροπούλου-Ζαφειράτου.  Πρόκειται για δυο σημαντικά Ιδρύματα του νησιού με σημαντική προσφορά και ιστορία τα οποία εξαιτίας της κακοκαιρίας είχαν μείνει χωρίς ρεύμα.

Η βοήθεια ήρθε άμεσα με την αποστολή μιας γεννήτριας στο Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ» στο Ληξούρι, το οποίο παρέμενε χωρίς ρεύμα με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί.  Μετά την αποστολή της γεννήτριας, η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε στη δομή η οποία μπορεί πια να λειτουργεί κανονικά.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη - πληγέντες - Ιόνιο - Ιανός

Η κυρία Βαρδινογιάννη επικοινώνησε με τον Σταύρο Λυκούδη, μηχανικό του ιδρύματος «Υπεριων». Ο κύριος Λυκούδης περιέγραψε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ίδρυμα: «Άμεσα θα σας στείλω την γεννήτρια τουλάχιστον να έχετε ρεύμα και ό,τι άλλο χρειαστείτε θα είμαι στο πλευρό σας», είπε κυρία Βαρδινογιάννη η οποία τόνισε ότι είναι χρέος της να βοηθήσει και ότι θα χαρεί να πάει εκεί να δει τα παιδιά από κοντά να χαμογελάνε.

«Έχουμε συγκινηθεί.  Ήταν έκπληξη για εμάς» ανέφερε η Πρόεδρος του Ιδρύματος κυρία Σοφία Μαροπούλου-Ζαφειράτου κατά την παραλαβή της γεννήτριας.

Σε ό, τι αφορά το Ορφανοτροφείο Κεφαλληνίας «Ο Σωτήρ» γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αποσταλεί και εκεί άμεσα μια γεννήτρια η οποία θα καλύπτει τις πάγιες ανάγκες του κτιρίου.

«Είμαι συγκλονισμένη κυρία Ζερβού. Δεν μπορώ να συγκρατήσω τη λύπη μου και τα δάκρυά μου για όλα αυτά που συμβαίνουν. Εγώ αμέσως θα σας στείλω την γεννήτρια που θέλετε και ό,τι άλλο χρειαστείτε είμαι κοντά σας», είπε η κυρία Βαρδινογιάννη κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με την Πρόεδρο του Ορφανοτροφείου Κεφαλληνίας κυρία Βέρα Ζερβού.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη - πληγέντες - Ιόνιο - Ιανός

Από την πλευρά της η κυρία Ζερβού ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη λέγοντας: 

«Είμαστε ένα Ίδρυμα που δεν παίρνει κρατικές επιχορηγήσεις, βασιζόμαστε μόνο σε δωρεές, οπότε για εμάς ήταν πάρα πολύ μεγάλη ανακούφιση.  Η προσφορά της κυρίας Βαρδινογιάννη που είναι πάντοτε κοντά στα παιδιά είναι γνωστή.  Εμείς χρειαζόμαστε αυτή τη γεννήτρια γιατί κάθε φορά που μέναμε χωρίς ρεύμα τα παιδιά φοβόντουσαν, δεν μπορούσαμε να μαγειρέψουμε…  Και αυτή την φορά μείναμε 3 ½ μέρες χωρίς ρεύμα..  Για αυτό η δωρεά της κυρίας Βαρδινογιάννη ήταν από τις πιο σημαντικές δωρεές».

Μαριάννα Βαρδινογιάννη - πληγέντες - Ιόνιο - Ιανός

Μαριάννα Βαρδινογιάννη - πληγέντες - Ιόνιο - Ιανός

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔιάβημα διαμαρτυρίας της Αθήνας στο Ισραήλ για τους Έλληνες που συμμετείχαν στον στολίσκο "Sumud"Σήμερα 22:09 | Ειδήσεις

Με εντολή Γεραπετρίτη πραγματοποιήθηκε «έντονο γραπτό διάβημα διαμαρτυρίας στον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα αναφορικά με την απαράδεκτη και ανάρμοστη συμπεριφορά Ισραηλινού υπουργού που στρεφόταν και κατά Ελλήνων πολιτών που συμμετείχαν στον στολίσκο Global Sumud Flotilla»

ΟΠΕΚΕΠΕ – Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Ψεύτικες καταχωρήσεις μέχρι και σήμερα στη λίμνη ΚάρλαΣήμερα 20:29 | Ειδήσεις

Παρά την έρευνα της Ευρωπαΐκής Εισαγγελίας, πολλοί συνεχίζουν να δηλώνουν εκτάσεις που δεν τους ανήκουν, προκειμένου να εισπράξουν παράνομες επιδοτήσεις.

Τελεσίγραφο Τραμπ: Η Χαμάς έχει διορία για την συμφωνία μέχρι την Κυριακή – Είναι η τελευταία ευκαιρίαΣήμερα 18:15 | Ειδήσεις

Η ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ έρχεται λίγο αφότου η Χαμάς ζήτησε περισσότερο χρόνο για να μελετήσει τη συμφωνία.

Πάνος Ρούτσι: Θυροκολλήθηκε η πρόσκληση εκταφής του γιου του στο γραφείο της Ζωής ΚωνσταντοπούλουΣήμερα 21:57 | Ειδήσεις

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δικηγόρος του Πάνου Ρούτσι, δεν εμφανίστηκε για να παραλάβει την πρόσκληση εκταφής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Διάβημα διαμαρτυρίας της Αθήνας στο Ισραήλ για τους Έλληνες που συμμετείχαν στον στολίσκο "Sumud" 22:22Πάνος Ρούτσι: Θυροκολλήθηκε η πρόσκληση εκταφής του γιου του στο γραφείο της Ζωής Κωνσταντοπούλου22:07Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ: Μόνο η ΝΔ εγγυάται ότι θα πάμε μπροστά με σχέδιο και ορίζοντα το 203021:54Ουκρανία: Νεκρός Γάλλος φωτορεπόρτερ σε επίθεση από ρωσικό drone21:39Στάρμερ για επίθεση στο Μάντσεστερ: Πρέπει να νικήσουμε την άνοδο του αντισημιτισμού, για άλλη μια φορά21:25Ουκρανία: Ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Νεκρά 13.000 ζώα (εικόνες)21:12Ηράκλειο: Θανατηφόρο τροχαίο - 26χρονος υπέκυψε στα τραύματα του20:58ΟΠΕΚΕΠΕ – Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Ψεύτικες καταχωρήσεις μέχρι και σήμερα στη λίμνη Κάρλα20:45Super League: Τα σημαντικότερα ματς του σαββατοκύριακου20:31Περιστέρι: Άγρια συμπλοκή μαθητών με καδρόνια και λοστούς – Τραυματίστηκαν τρεις καθηγητές (βίντεο)20:17Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έγραψε ιστορία στην Σανγκάη και προχώρησε στον επόμενο γύρο20:03ΗΠΑ: 29 αρχαιότητες επιστρέφουν από τη Νέα Υόρκη στην Ελλάδα (εικόνες)19:49Βουλγαρία: Τρεις νεκροί από τις πλημμύρες λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων19:35Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ και Ερντογάν για τη Γάζα19:21Λάρισα: Συλλήψεις ενός ανηλίκου και ενός 19χρονου για κατοχή κοκαΐνης (εικόνες)19:06Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο18:52Νάσος Γκαβέλας: "Χρυσός" στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το Νέο Δελχί18:38Τελεσίγραφο Τραμπ: Η Χαμάς έχει διορία για την συμφωνία μέχρι την Κυριακή – Είναι η τελευταία ευκαιρία18:24Ισπανία: Η κυβέρνηση θέλει να περιλάβει στο Σύνταγμα το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση18:10ΗΠΑ: Θλίψη με την δολοφονία της 17χρονης ομογενούς στο Νιου Τζέρσεϋ - Πρώην σύντροφός της ο δράστης 17:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο