LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 23 Σεπτεμβρίου 2020 06:33 | Ανανέωση: 23 Σεπτεμβρίου 2020 06:29

Κορονοϊός - Τζόνσον: μπροστά μας υπάρχουν δύσκολοι μήνες

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας προτρέπει τους Βρετανούς να τηρήσουν τα νέα μέτρα, προβλέποντας έναν δύσκολο χειμώνα...

Μπόρις Τζόνσον

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον διαβεβαίωσε ότι ήταν αναγκαίο να ληφθούν μέτρα για να ανακοπεί η εξάπλωση της Covid-19, όμως η οικονομία θα συνεχίσει να λειτουργεί, παρά τους νέους περιορισμούς.

«Πρέπει να αναλάβουμε δράση τώρα… Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα παραμείνουν οι άνθρωποι στις δουλειές τους, θα κρατήσουμε ανοιχτά τα καταστήματα και τα σχολεία μας και η χώρα μας θα προχωρήσει προς τα εμπρός ενώ θα εργαζόμαστε όλοι μαζί για να αναχαιτίσουμε τον ιό», είπε ο Τζόνσον στο τηλεοπτικό διάγγελμά του, καλώντας τους Βρετανούς να τηρήσουν τα νέα μέτρα που περιέγραψε νωρίτερα στο κοινοβούλιο.

«Αν επιτρέψουμε σ’ αυτόν τον ιό να βγει εκτός ελέγχου τώρα, αυτό θα σήμαινε ότι το σύστημα υγείας μας δεν θα είχε τη δυνατότητα να ασχοληθεί με άλλες ασθένειες εκτός της Covid-19», σημείωσε ο Τζόνσον. Η πρόταση «να κλειδώσουμε τους ηλικιωμένους» για τη δική τους ασφάλεια, δεν είναι ρεαλιστική, τόνισε. Αναφερόμενος στην πιθανότητα μιας νέας, πανεθνικής καραντίνας, είπε ότι αν οι αρχές αναγκάζονταν να επιβάλουν ένα τέτοιο μέτρο, αυτό θα απειλούσε τις θέσεις εργασίας και θα στερούσε από τον κόσμο την ανθρώπινη επαφή.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επέμεινε στην τήρηση των μέτρων, λέγοντας ότι «αν ακολουθήσουμε αυτούς τους απλούς κανόνες όλοι μαζί, θα αντέξουμε τον χειμώνα, αν και μπροστά μας υπάρχουν δύσκολοι μήνες». Οι ειδικοί ανησυχούν για τον χειμώνα, παραδέχτηκε, όμως συμφωνούν ομόφωνα ότι τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα την άνοιξη. «Είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι από πριν», επισήμανε.

«Ποτέ στην ιστορία μας δεν εξαρτιόταν τόσο απόλυτα η συλλογική μας μοίρα και η συλλογική μας υγεία από την ατομική μας συμπεριφορά», υπογράμμισε, επιμένοντας ότι μολονότι η πλειονότητα των Βρετανών συμμορφώθηκε μέχρι στιγμής με τα μέτρα, διαπιστώθηκαν και «υπερβολικά πολλές» παραβιάσεις τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: Ανήλικη βρέθηκε αναίσθητη έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ - Δύο συλλήψεις23:59Χαλκιδική: Στο εδώλιο 6 άτομα για τον θάνατο 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης23:46Μονακό: Η ομάδα του Σπανούλη κατέγραψε τους περισσότερους πόντους σε αγώνα στην ιστορία της Euroleague23:33ΗΠΑ: Αναστέλλονται τα αιτήματα για μετανάστευση από 19 χώρες 23:23ΚΑΕ Άρης: "Παραδοσιακή" νίκη της Κλούζ23:14Κακοκαιρία Byron: Προειδοποιητικά μηνύματα 112 σε δέκα περιοχές - Οι συστάσεις του υπουργείου Εργασίας23:04“Κακοκαιρία BYRON” - Αττική: Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Μήνυμα του 11222:54Eurovision 2026: Κανονικά η συμμετοχή του Ισραήλ – Τέσσερις χώρες αποχωρούν μετά από την απόφαση22:44Αγρότες- Μπλόκα: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Πατρών - Πύργου22:34Ρωσία: Η Μόσχα ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις της έπληξαν ουκρανικές εγκαταστάσεις υποδομών και μεταφορών22:24Αγρότες- Μπλόκα: Το Σάββατο η δημιουργία νέου μπλόκου στον κόμβο Δερβενίων22:14Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Μαγειρίας: Η Ferrari ήταν δώρο της μητέρας μου 22:04Γιάννης Αντετοκούνμπο: Νέος τραυματισμός -Θα μείνει εκτός δράσης για 2-4 εβδομάδες 21:54Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή21:44Αγρότες - Μπλόκα: Έκλεισε ο αυτοκινητόδρομος Πατρών - Πύργου (Βίντεο)21:34Μητσοτάκης: Η προστασία της Δικαιοσύνης είναι προστασία της ίδιας της δημοκρατίας21:24Φρίκη στην Αργολίδα: Οικογένεια απήγαγε ανήλικη για να την βιάσει 19χρονος21:14Συνελήφθη 49χρονος για διακίνηση ναρκωτικών - Κατάπιε ναρκωτικά και κλώτσησε αστυνομικούς21:04Ουάσινγκτον: Αθώος δηλώνει ο φερόμενος ως δράστης της ένοπλης επίθεσης εναντίων μελών της Εθνοφρουράς20:54Επίσκεψη της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στη Θεσσαλονίκη - Συνάντηση με τον Κ. Γκιουλέκα20:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο