LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2020 16:51

Έβρος - Χρυσοχοΐδης: Ο φράχτης θωρακίζει τα σύνορα της χώρας

Επίσκεψη στον Έβρο πραγματοποιεί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης - Έβρος

(φωτογραφία αρχείου)

Επίσκεψη στον Έβρο πραγματοποιεί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Το πρωί συμμετείχε σε σύσκεψη στο αμφιθέατρο του δημοτικού καταστήματος Φερών, παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη, του αντιδημάρχου Φερών και Πρωτογενούς Τομέα, Δημήτρη Κολγιώνη, των προέδρων του αγροτικού και του κτηνοτροφικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστα Αλεξανδρή και Κώστα Δουνάκη αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Πέτροβιτς, τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι απαλλοτριώσεις και αποζημιώσεις των ιδιοκτητών αγροτεμαχίων από τα οποία διέρχεται ο φράχτης, η πρόσληψη 800 νέων συνοριοφυλάκων και η κατασκευή νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην Αλεξανδρούπολη.

Ειδικότερα ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου είπε χαρακτηριστικά πως ο κ. Χρυσοχοϊδης «Τόνισε ότι θα επισπευστούν οι διαδικασίες των απαλλοτριώσεων (διαδικασία εξπρές όπως και για την κατασκευή του φράχτη), εκτιμώντας ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ώστε ν' αποζημιωθούν οι αγρότες». Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επανέλαβε, σύμφωνα με τον κ. Πέτροβιτς, ότι «ο φράχτης αφενός θωρακίζει τα σύνορα της χώρας, ταυτόχρονα όμως λειτουργεί και ως αντιπλημμυρικό έργο, παράλληλα με την κατασκευή του οποίου θα γίνουν και συνοδά έργα που θα ενισχύσουν την αντιπλημμυρική θωράκιση, στα σημεία όπου επιβάλλεται, ενώ συγχρόνως θα βελτιωθεί και το αγροτικό οδικό δίκτυο, με παρεμβάσεις που θα γίνουν από την εργολαβία».

ΕΒΡΟΣ - ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

Ο κ. Πέτροβιτς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξαγγελία από τον κ. Χρυσοχοϊδη της πρόσληψης 800 νέων συνοριοφυλάκων. «Εκφράζω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου για την εξαγγελία από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη της πρόσληψης 800 νέων συνοριοφυλάκων. Με την ικανοποίηση του σχετικού αιτήματός μας 800 νέοι του Έβρου θα έχουν τη δυνατότητα να υπηρετήσουν τη φύλαξη των συνόρων και ν’ απασχοληθούν παραμένοντας στην περιοχή. Η φυγή των νέων και το δημογραφικό είναι η μεγαλύτερη απειλή και η νέα ευκαιρία που δίνει το Υπουργείο, είναι μία ευκαιρία παραμονής των νέων στον τόπο τους, υπηρετώντας την πατρίδα και φυλάσσοντας τα σύνορα», σημείωσε ο κ. Πέτροβιτς, συμπληρώνοντας ότι «η εντοπιότητα θα είναι ένα χαρακτηριστικό και του νέου διαγωνισμού».

Σημειώνεται ότι όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχει ήδη υποβληθεί το αίτημα χρηματοδότησης, από ευρωπαϊκά κονδύλια, για τις εν λόγω προσλήψεις, το οποίο εκτιμάται ότι θα τύχει θετικής απάντησης, αμέσως μετά την οποία θα ξεκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού και της πρόσληψης των νέων συνοριοφυλάκων, με σύμβαση ορισμένου χρόνου, στην περιοχή του Έβρου.

Σε ό,τι αφορά στη δημιουργία νέου Αστυνομικού Μεγάρου, ο κ. Χρυσοχοϊδης δήλωσε, σύμφωνα με τον κ. Πέτροβιτς, ότι προχωράει η διαδικασία, σε συνεργασία και με το Δήμο Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να μεταστεγαστεί η Αστυνομική Διεύθυνση σε ιδιόκτητο κτίριο που θα κατασκευαστεί στην περιοχή της Παλαγίας Αλεξανδρούπολης.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕξελίξεις στη διπλή δολοφονία της ΦοινικούνταςΣήμερα 20:31 | Ειδήσεις

Ο ρόλος του 22χρονου που είχε παρουσιαστεί αυτοβούλως στις Αρχές στα μέσα Οκτωβρίου και είχε αρχικά δηλώσει συνεργός.

Ο Τζέικ Σωτηριάδης στον ΑΝΤ1: Η Γροιλανδία υπάγεται διοικητικά στην Δανία, για περισσότερα από 300 χρόνιαΣήμερα 21:00 | Ειδήσεις

Ο Ελληνοαμερικανός πρώην αξιωματικός πληροφοριών, της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Τζέικ Σωτηριάδης, μίλησε στον ΑΝΤ1 για την σπουδαιότητα της χώρας αυτής.

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για τις βλέψεις των ΗΠΑ στη ΓροιλανδίαΣήμερα 20:58 | Ειδήσεις

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, θέλουν να διατηρήσουν αυτή την παγκόσμια τάξη για πολλούς λόγους και προσεγγίζουν θέματα όπως η Γροιλανδία».

Αλεξανδρούπολη: Εικόνες βιβλικής καταστροφής από το πέρασμα της κακοκαιρίας (εικόνες)Σήμερα 22:17 | Ειδήσεις

Δεκάδες δέντρα ξεριζώθηκαν κι έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητα. Στο λιμάνι της πόλης αναποδογύρισαν σκάφη!

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βέροια: Νεκρή γυναίκα από φωτιά στο σπίτι της23:59Ντέιβιντ Μπόουι: Η ζωή και η καριέρα του ροκ σταρ23:48Missing Alert για την εξαφάνιση 28χρονης23:36Τραμπ: Το Ιράν λαχταρά την ελευθερία - Oι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να βοηθήσουν23:22Αλεξανδρούπολη: Εικόνες βιβλικής καταστροφής από το πέρασμα της κακοκαιρίας (εικόνες)23:08ΠΑΟΚ: Ο «Ντέλιας» έφερε την... τέλεια βραδιά 22:54Κύπρος: Νέες αποκαλύψεις για το επίμαχο βίντεο που παραπέμπει σε διαφθορά22:40Ατρόμητος – Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη για τους Πειραιώτες22:26Θεσσαλονίκη: Αποκολλήθηκε κομμάτι οροφής σε εμπορικό κέντρο και τραυματίστηκε γυναίκα (βίντεο)22:12Πανιώνιος – Κολοσσός Ρόδου: Νίκη “οξυγόνο” για τους γηπεδούχους21:58Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για τις βλέψεις των ΗΠΑ στη Γροιλανδία21:44Κηφισιά –ΑΕΛ: Στο τέλος δεν (Χ)αμογέλασε κανείς21:30Ο Τζέικ Σωτηριάδης στον ΑΝΤ1: Η Γροιλανδία υπάγεται διοικητικά στην Δανία, για περισσότερα από 300 χρόνια21:16Άρης – Ηρακλής: Έγινε θρίλερ… στο φινάλε21:02Εξελίξεις στη διπλή δολοφονία της Φοινικούντας 20:48ΑΝΤ1 Sports: “Πικρή” νίκη για τον Ολυμπιακό λόγω του τραυματισμού του Μόρις20:34Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ20:20Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:06Ροδόπη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο αγρότη19:52Ισχυροί άνεμοι: Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο19:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο