LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2020 13:05 | Ανανέωση: 22 Σεπτεμβρίου 2020 15:09

ΕΣΕΕ: σε ιστορική καμπή και μετεξέλιξη το εμπόριο

Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου η σημερινή και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κρούει τον κώδωνα για να μην προκαλέσει η πανδημία βίαιη αλλαγή του επιχειρηματικού χάρτη της χώρας...

Αθήνα - ανοιχτά καταστήματα - κλειστά καταστήματα - κορονοϊός

Η 22α Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου και όπως τονίζει ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκα, η επέτειος βρίσκει σήμερα τον εμπορικό κόσμο της χώρας σε μία ιστορική καμπή και μετεξέλιξη.

"Η έκβασή της θα κρίνει το παρόν και το μέλλον της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας" αναφέρει σε ανακοίνωσή του και προσθέτει: Το εμπόριο είναι στη φύση του Έλληνα, ο οποίος με την εξωστρεφή ιδιοσυγκρασία του προσδίδει πάντα στην εμπορική δραστηριότητα χαρακτηριστικά που υπερβαίνουν την στενή οικονομική έννοια. Οι ανθρώπινες, κοινωνικές και διακρατικές σχέσεις, η λαϊκή τέχνη, η ναυτιλία, ο τουρισμός και ο πολιτισμός στη χώρα μας, ανέκαθεν διαπλάθονται από την ορμή και την ποιότητα του Εμπορίου.

Ωστόσο, πολλοί παράγοντες που σήμερα επενεργούν με ταχύτητα και αλλάζουν δραστικά τις δομές της ελληνικής οικονομίας επιδρούν άμεσα στη λειτουργία της εμπορικής επιχείρησης και τις καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων. Οι παρατεταμένες οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και η επιτακτική ανάγκη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ΜμΕ δημιουργούν προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες για το Ελληνικό Εμπόριο τις οποίες η ΕΣΕΕ αντιμετωπίζει με ετοιμότητα και αισιοδοξία.

Γιώργος Καρανίκας - Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου

Αυτή την ώρα η ελληνική εμπορική επιχείρηση έχει την ανάγκη πολύπλευρης στήριξης για να υπερκεράσει τις πρωτοφανείς δυσκολίες, να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας και το μερίδιο αγοράς που της αναλογεί, ώστε παράλληλα να μπορέσει να σχεδιάσει τις κινήσεις της στο νέο οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώνεται την εποχή της Ψηφιακής Οικονομίας και της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Ο διάλογος που έχει ανοίξει για την «επόμενη μέρα» της πανδημίας πρέπει να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, ώστε αφενός η πανδημία να μην προκαλέσει βίαιη αλλαγή του επιχειρηματικού χάρτη της χώρας σε βάρος των πιο ευάλωτων εμπορικών επιχειρήσεων και αφετέρου να παρασχεθούν στις εμπορικές επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους σε αυτές νέου τύπου «εργαλεία», όπως χρηματοδοτικές ενισχύσεις και κατάρτιση σε ψηφιακές δεξιότητες. Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσουν και θα επαυξήσουν τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο στην οικονομία προς όφελος του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας".

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)Σήμερα 07:19 | Ειδήσεις

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας. Οι ισχυρές καταιγίδες προκάλεσαν πλημμύρες σε περιοχές της Θεσσαλίας. Που καταγράφονται χιονοπτώσεις.

Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετΣήμερα 08:53 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπ. Ανάπτυξης στον ΑΝΤ1 για την ακρίβεια, τους ελέγχους και τα πρόστιμα στην αγορά. Πότε ενεργοποιούνται το “Καλάθι των νονών” και το “Καλάθι του Πάσχα”.

Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόποΣήμερα 00:03 | Ειδήσεις

Σε περαιτέρω αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης, κάνοντας λόγο για θετικές προσδοκίες.

ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδιαΣήμερα 07:52 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, υποβάθμισε την επίθεση στην Ισφαχάν, ενώ δεν θέλησε να επιρρίψει ευθύνες στο Ισραήλ. Τι ανέφερε για πιιθανά αντίποινα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)09:57“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία09:44Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός09:30Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός σε τροχαίο09:17Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετ09:04Ιράκ: Έκρηξη σε στρατιωτική βάση (βίντεο)08:51ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδια08:37Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και χαλάζι08:24Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται08:10Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)07:57Μετρό: Κλειστός σταθμός το Σαββατοκύριακο07:44“I LOVE Σου Κου”: Οι καλεσμένοι και οι αποκλειστικές συνεντεύξεις του Σαββατοκύριακου07:30Εορτολόγιο - 20 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:17Γιατί ανησυχεί τις αγορές η ένταση στη Μέση Ανατολή07:03Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομία06:50Amber Alert για εξαφάνιση 17χρονου - Φόβοι για την ζωή του06:3621η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”06:30Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο06:23Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι06:09Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο