LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2020 10:55

Ινδία: Αυξάνονται οι νεκροί από την κατάρρευση πολυκατοικίας

"Μάχη" με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες στα χαλάσματα για τον εντοπισμό επιζώντων. 

Ινδία - κατάρρευση - κτήριο

Σε τουλάχιστον είκοσι νεκρούς αυξήθηκε ο απολογισμός των θυμάτων στην κατάρρευση τριώροφης πολυκατοικίας στο Μπιγουάντι, 38 χιλιόμετρα από τη Μουμπάι, όπου η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα.

Σχεδόν τριάντα ώρες αφότου το κτίριο κατέρρευσε το πρωί της Δευτέρας, αξιωματούχοι είπαν νωρίτερα σήμερα ότι 20 ως 25 ένοικοί της υπάρχουν φόβοι πως παραμένουν παγιδευμένοι στα συντρίμμια.

Ως αυτό το στάδιο, 25 τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία, ενώ περίπου 20 άνθρωποι διασώθηκαν από περίοικους αμέσως μετά την κατάρρευση.

Το κτίριο, που ανεγέρθηκε πριν από 43 χρόνια, είχε 40 διαμερίσματα και περίπου 150 ενοίκους.

Ινδία - κατάρρευση - κτήριο

Κατά έναν αξιωματούχο, στο ισόγειο υπήρχε βιοτεχνία ενδυμάτων και εργαζόμενοι πιστεύεται πως κοιμούνταν μέσα σε αυτήν όταν το κτίριο κατέρρευσε. «20 ως 25 άνθρωποι είναι ακόμη παγιδευμένοι στα συντρίμμια, σύμφωνα με ντόπιους», πρόσθεσε.

Το Μπιγουάντι μετατράπηκε το τελευταίο διάστημα σε διαμετακομιστικό κόμβο, με πολλές εταιρείες του τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου να διατηρούν εκεί αποθήκες για να ικανοποιούν την καταναλωτική ζήτηση στη Μουμπάι.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι και ο υπουργός Εσωτερικών Αμίτ Σα εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων.

Οι καταρρεύσεις κτιρίων είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην Ινδία την περίοδο των μουσώνων, από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο, καθώς οι καταρρακτώδεις βροχές διαβρώνουν τα θεμέλιά τους. Τον περασμένο μήνα, τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε κτίριο στη βιομηχανική πόλη Μαχάντ, περίπου 165 χιλιόμετρα νότια της Μουμπάι.

Ινδία - κατάρρευση - κτήριο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαρινάκης σε αγρότες: Όταν προβάλεις τα αιτήματα σου χωρίς να θες να τα συζητήσεις, τότε ο διάλογος είναι προσχηματικόςΧθες 17:52 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η θέση της Κυβέρνησης, είναι «Ναι στο διάλογο, όχι στους κλειστούς δρόμους, όχι σε ταλαιπωρία ανθρώπων».

ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα Κρήτης: Δηλώνονταν βοσκότοποι "βράχια της Νορμανδίας"Χθες 18:55 | Ειδήσεις

Οι άνθρωποι των ΚΥΔ, όπως φαίνεται απο τα ποσά που βρέθηκαν σε μετρητά που παίρναν μέρος, εισέπρατταν μέρος της επιδοτήσης.

Αγρότες: “Όχι” στην πρόσκληση Μητσοτάκη για ραντεβού στο Μαξίμου – κλιμακώνουν τις κινητοποιήσειςΧθες 16:22 | Ειδήσεις

Θα στείλουν γραπτώς τα αιτήματα τους στον Πρωθυπουργό. Τι διεκδικούν και τι αποφασίστηκε στη σημερινή Πανελλαδική Σύσκεψη στην Νίκαια της Λάρισας.

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι διεθνείς προτεραιότητες του Τραμπ την νέα χρονιάΧθες 20:01 | Ειδήσεις

Η επαναδιαπραγμάτευση των εμπορικών συμφωνιών, προς όφελος των ΗΠΑ, είναι μια από τις προτεραιότητες του Ντόναλντ Τραμπ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: Θα ανταποδώσουμε το χτύπημα στο Ισλαμικό Κράτος23:59Παναθηναϊκός: Εκτός αποστολής για τον αγώνα με τον Βόλο ο Τσέριν 23:45Η αντιπολίτευση κατηγορεί την Κυβέρνηση για την πρόσκληση σε αγρότες για διάλογο λέγοντας ότι είναι προσχηματικός23:31Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού- Εντοπίστηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα23:17ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οδοστρωτήρας… οι “πράσινοι”23:03Αυτοκίνητο έπιασε φωτιά στην Ιόνια Οδό στο ύψος της Αμφιλοχίας22:49Κηφισιά – Αστέρας Τρίπολης: Τα δοκάρια σταμάτησαν τους γηπεδούχους22:35Τροχαίο δυστύχημα στη Χίο: Νεκρός οδηγός μηχανής που παρέσυρε πεζό22:21Πανιώνιος – Προμηθέας: Οι Αχαιοί “βύθισαν” κι άλλο τους γηπεδούχους22:07Ηράκλειο: Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών με έναν τραυματία21:53Μύκονος – Καρδίτσα: Σπουδαία νίκη για τους γηπεδούχους21:39Τράκαρε με τον Ελ Κααμπί και έβγαλε σέλφι μαζί του21:26Ηρακλής – Άρης: Θρίλερ… στο Ιβανώφειο21:12Ο ΑΝΤ1 στα Παιδικά Χωριά SOS για τον μεγάλο Τηλεμαραθώνιο του 202520:59ΟΦΗ – Πανσερραϊκός: Καθάρισαν… από το ημίχρονο οι νησιώτες20:45Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι διεθνείς προτεραιότητες του Τραμπ την νέα χρονιά20:32ANT1 Sports: Προελαύνει ο Λεβαδειακός στο πρωτάθλημα της Super League20:18Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:05Δώρο Χριστουγέννων: Νωρίτερα φέτος η καταβολή του19:51ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα Κρήτης: Δηλώνονταν βοσκότοποι "βράχια της Νορμανδίας"19:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο