LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2020 10:55

Ινδία: Αυξάνονται οι νεκροί από την κατάρρευση πολυκατοικίας

"Μάχη" με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες στα χαλάσματα για τον εντοπισμό επιζώντων. 

Ινδία - κατάρρευση - κτήριο

Σε τουλάχιστον είκοσι νεκρούς αυξήθηκε ο απολογισμός των θυμάτων στην κατάρρευση τριώροφης πολυκατοικίας στο Μπιγουάντι, 38 χιλιόμετρα από τη Μουμπάι, όπου η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα.

Σχεδόν τριάντα ώρες αφότου το κτίριο κατέρρευσε το πρωί της Δευτέρας, αξιωματούχοι είπαν νωρίτερα σήμερα ότι 20 ως 25 ένοικοί της υπάρχουν φόβοι πως παραμένουν παγιδευμένοι στα συντρίμμια.

Ως αυτό το στάδιο, 25 τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία, ενώ περίπου 20 άνθρωποι διασώθηκαν από περίοικους αμέσως μετά την κατάρρευση.

Το κτίριο, που ανεγέρθηκε πριν από 43 χρόνια, είχε 40 διαμερίσματα και περίπου 150 ενοίκους.

Ινδία - κατάρρευση - κτήριο

Κατά έναν αξιωματούχο, στο ισόγειο υπήρχε βιοτεχνία ενδυμάτων και εργαζόμενοι πιστεύεται πως κοιμούνταν μέσα σε αυτήν όταν το κτίριο κατέρρευσε. «20 ως 25 άνθρωποι είναι ακόμη παγιδευμένοι στα συντρίμμια, σύμφωνα με ντόπιους», πρόσθεσε.

Το Μπιγουάντι μετατράπηκε το τελευταίο διάστημα σε διαμετακομιστικό κόμβο, με πολλές εταιρείες του τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου να διατηρούν εκεί αποθήκες για να ικανοποιούν την καταναλωτική ζήτηση στη Μουμπάι.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι και ο υπουργός Εσωτερικών Αμίτ Σα εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων.

Οι καταρρεύσεις κτιρίων είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην Ινδία την περίοδο των μουσώνων, από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο, καθώς οι καταρρακτώδεις βροχές διαβρώνουν τα θεμέλιά τους. Τον περασμένο μήνα, τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε κτίριο στη βιομηχανική πόλη Μαχάντ, περίπου 165 χιλιόμετρα νότια της Μουμπάι.

Ινδία - κατάρρευση - κτήριο

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04Στάθης Φλώρος για Βελόπουλο: Αν δεν του χτύπαγα την πόρτα, θα πούλαγε ακόμα κηραλοιφές10:50Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου10:37Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα10:10Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο