LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2020 10:21

Κολομβία: στους δρόμους χιλιάδες διαδηλωτές (εικόνες)

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, όπου έπεσε νεκρός διαδηλωτής, στα χέρια αστυνομικών.

AP - Κολομβία - Διαδήλωση - Aστυνομική βία

Χιλιάδες Κολομβιανοί διαδήλωσαν ξανά χθες, Δευτέρα, κατά της αστυνομικής βίας και της κυβερνητικής πολιτικής, ένδεκα ημέρες μετά τις διαδηλώσεις που είχαν ξεσπάσει έπειτα από τον θάνατο ενός άνδρα στα χέρια αστυνομικών.

Συνδικαλιστές και φοιτητές ήταν στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων και των πορείων, οι οποίες κατάληξαν σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις της τάξης στο κέντρο της Μπογοτά.

Διαδηλωτές έριξαν πέτρες εναντίον της αστυνομίας, η οποία απάντησε κάνοντας χρήση δακρυγόνων και βομβίδων.

Μονάδες αντιμετώπισης ταραχών επενέβησαν για να περιορίσουν τις “βίαιες” ενέργειες στην Μπογοτά, καθώς και στις πόλεις Μεντεγίν και Πάστο, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας, ο στρατηγός Όσκαρ Ατεχορτούα.

AP - Κολομβία - Διαδήλωση - Aστυνομική βία

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι συνελήφθησαν για συμμετοχή σε βανδαλισμούς τραπεζών και δημόσιας περιουσίας, σύμφωνα με τον ίδιο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι 5.600 άνθρωποι συμμετείχαν στις 142 διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες στην Κολομβία, όμως στο τέλος της ημέρας η συμμετοχή φαινόταν να είναι πολύ μεγαλύτερη.

Έπειτα από μια ανάπαυλα ένδεκα ημερών, φοιτητές που φορούσαν μάσκες βγήκαν ξανά στους δρόμους για να εκφράσουν την οργή τους απέναντι στην αστυνομία.

AP - Κολομβία - Διαδήλωση - Aστυνομική βία

Χθες οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία προς το κέντρο της Μπογοτά, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας, κατά ενός πρόσφατου κύματος σφαγών που συνδέονται με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και κατά της οικονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου στην κολομβιανή πρωτεύουσα είχαν πραγματοποιηθεί επί ημέρες διαδηλώσεις μετά τον θάνατο στις 9 Σεπτεμβρίου του 43χρονου μηχανικού Χαβιέρ Ορντόνιες, ο οποίος πέθανε μετά τη βίαιη προσαγωγή του από δύο αστυνομικούς.

Το βίντεο από τη σύλληψή του, το οποίο αναρτήθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει τους αστυνομικούς να χτυπούν τον Ορντόνιες, ο οποίος βρισκόταν ακινητοποιημένος στο έδαφος, πολλές φορές με όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης. Αυτά τα χτυπήματα ήταν, σύμφωνα με την εισαγγελία, η αιτία του θανάτου του.

Χθες η δικαιοσύνη ζήτησε να τεθούν υπό προσωρινή κράτηση οι δύο αστυνομικοί που τον συνέλαβαν και οι οποίοι κατηγορούνται για βασανιστήρια και ανθρωποκτονία.

AP - Κολομβία - Διαδήλωση - Aστυνομική βία

Στη διάρκεια των κινητοποιήσεων που ακολούθησαν τον θάνατο του Ορντόνιες μέλη των δυνάμεων ασφαλείας είχαν ανοίξει πυρ, σκοτώνοντας 12 διαδηλωτές. Έρευνες διεξάγονται εναντίον πολλών αστυνομικών για τα περιστατικά αυτά.

Παράλληλα χιλιάδες ήταν οι τραυματίες από τα επεισόδια που είχαν ξεσπάσει, ανάμεσά τους και πολλά μέλη των δυνάμεων της τάξης, ενώ είχαν υποστεί ζημιές και δεκάδες αστυνομικά τμήματα.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑπειλές Ζαχάροβα κατά της Ελλάδας: Η Ρωσία θα απαντήσει στην κοινή παραγωγή drones με την Ουκρανία – Η απάντηση της ΑθήναςΧθες 23:10 | Ειδήσεις

«Απειλές κατά κυρίαρχων κρατών αυτοδικαίως απορρίπτονται» αντέτειναν διπλωματικές πηγές της Αθήνας.

Ο Ζελένσκι έλαβε το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ - Θα συνομιλήσει με τον Τραμπ τις επόμενες ημέρεςΧθες 19:37 | Ειδήσεις

Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ουκρανού Προέδρου.

Κύκλωμα Ρομά με τηλεφωνικές απάτες: Εκβίασαν 10χρονο παιδί - "Η μαμά σου μου χρωστάει"Χθες 19:50 | Ειδήσεις

Ένας από τους κακοποιούς φέρεται να εκβίασε τηλεφωνικά 10χρονο παιδί, προκειμένου να του παραδώσει χρήματα και κοσμήματα που υπήρχαν στο σπίτι.   

Δολοφονία Γιάννη Λάλα: Προσωρινά κρατούμενοι και οι τέσσερις κατηγορούμενοιΧθες 19:55 | Ειδήσεις

Σε βάρος των τεσσάρων κατηγορουμένων, έχει ασκηθεί βαρυτατη ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σοκ στην Πορτογαλία: Εννιάχρονο αγόρι ακρωτηριάστηκε από συμμαθητές του σε τουαλέτα σχολείου23:59Ολυμπιακός: Τραυματίας ο Πασχαλάκης23:46Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 49χρονος που πέταξε πέτρα σε λεωφορείο23:32«Κατάπιε» και την Ντουμπάι ο Παναθηναϊκός με 103-8223:18Απειλές Ζαχάροβα κατά της Ελλάδας: Η Ρωσία θα απαντήσει στην κοινή παραγωγή drones με την Ουκρανία – Η απάντηση της Αθήνας23:04Πιερρακάκης: Η ελληνική οικονομία κατατάσσεται σε εκείνες με τις ισχυρότερες επιδόσεις στην Ευρωζώνη22:50Έκλεβαν ρούχα από καταστήματα στην Αττική και τα μεταπωλούσαν στην Αλβανία - Οκτώ συλλήψεις 22:36Η Ρωσία παρέδωσε 1.000 σορούς Ουκρανών στρατιωτών22:22Παναθηναϊκός: Τραυματίστηκε ο Οσμάν στο πρώτο δεκάλεπτο με την Ντουμπάι22:08Δήμος Αθηναίων: Νέος κανονισμός κυκλοφορίας και στάθμευσης για τα πατίνια – Τι αλλάζει21:54Συνελήφθη ένας άνδρας για κατοχή αρχαίων αντικειμένων και θρησκευτικών εικόνων21:40Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί και προκάλεσε ζημιές στο όχημα21:26Αποκλειστικό ΑΝΤ1: "Σπάει" τη σιωπή του ο υπαρχηγός του κυκλώματος καζίνο21:12Ο Ζελένσκι έλαβε το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ - Θα συνομιλήσει με τον Τραμπ τις επόμενες ημέρες20:58ΟΠΕΚΕΠΕ - Η Ρίτσα Μπιζόγλη στον ΑΝΤ1 για τον "Φραπέ" και τον "Χασάπη"20:48Δολοφονία Γιάννη Λάλα: Προσωρινά κρατούμενοι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι20:38Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:24Κύκλωμα Ρομά με τηλεφωνικές απάτες: Εκβίασαν 10χρονο παιδί - "Η μαμά σου μου χρωστάει"20:10Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε από τους πρώτους οδηγούς που δέχονται ψηφιακό πρόστιμο 19:56Βορίζια: Την Παρασκευή η απόφαση για το αν θα προφυλακιστεί ο 23χρονος19:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο