LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2020 10:21

Κολομβία: στους δρόμους χιλιάδες διαδηλωτές (εικόνες)

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, όπου έπεσε νεκρός διαδηλωτής, στα χέρια αστυνομικών.

AP - Κολομβία - Διαδήλωση - Aστυνομική βία

Χιλιάδες Κολομβιανοί διαδήλωσαν ξανά χθες, Δευτέρα, κατά της αστυνομικής βίας και της κυβερνητικής πολιτικής, ένδεκα ημέρες μετά τις διαδηλώσεις που είχαν ξεσπάσει έπειτα από τον θάνατο ενός άνδρα στα χέρια αστυνομικών.

Συνδικαλιστές και φοιτητές ήταν στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων και των πορείων, οι οποίες κατάληξαν σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις της τάξης στο κέντρο της Μπογοτά.

Διαδηλωτές έριξαν πέτρες εναντίον της αστυνομίας, η οποία απάντησε κάνοντας χρήση δακρυγόνων και βομβίδων.

Μονάδες αντιμετώπισης ταραχών επενέβησαν για να περιορίσουν τις “βίαιες” ενέργειες στην Μπογοτά, καθώς και στις πόλεις Μεντεγίν και Πάστο, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας, ο στρατηγός Όσκαρ Ατεχορτούα.

AP - Κολομβία - Διαδήλωση - Aστυνομική βία

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι συνελήφθησαν για συμμετοχή σε βανδαλισμούς τραπεζών και δημόσιας περιουσίας, σύμφωνα με τον ίδιο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι 5.600 άνθρωποι συμμετείχαν στις 142 διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες στην Κολομβία, όμως στο τέλος της ημέρας η συμμετοχή φαινόταν να είναι πολύ μεγαλύτερη.

Έπειτα από μια ανάπαυλα ένδεκα ημερών, φοιτητές που φορούσαν μάσκες βγήκαν ξανά στους δρόμους για να εκφράσουν την οργή τους απέναντι στην αστυνομία.

AP - Κολομβία - Διαδήλωση - Aστυνομική βία

Χθες οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία προς το κέντρο της Μπογοτά, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας, κατά ενός πρόσφατου κύματος σφαγών που συνδέονται με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και κατά της οικονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου στην κολομβιανή πρωτεύουσα είχαν πραγματοποιηθεί επί ημέρες διαδηλώσεις μετά τον θάνατο στις 9 Σεπτεμβρίου του 43χρονου μηχανικού Χαβιέρ Ορντόνιες, ο οποίος πέθανε μετά τη βίαιη προσαγωγή του από δύο αστυνομικούς.

Το βίντεο από τη σύλληψή του, το οποίο αναρτήθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει τους αστυνομικούς να χτυπούν τον Ορντόνιες, ο οποίος βρισκόταν ακινητοποιημένος στο έδαφος, πολλές φορές με όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης. Αυτά τα χτυπήματα ήταν, σύμφωνα με την εισαγγελία, η αιτία του θανάτου του.

Χθες η δικαιοσύνη ζήτησε να τεθούν υπό προσωρινή κράτηση οι δύο αστυνομικοί που τον συνέλαβαν και οι οποίοι κατηγορούνται για βασανιστήρια και ανθρωποκτονία.

AP - Κολομβία - Διαδήλωση - Aστυνομική βία

Στη διάρκεια των κινητοποιήσεων που ακολούθησαν τον θάνατο του Ορντόνιες μέλη των δυνάμεων ασφαλείας είχαν ανοίξει πυρ, σκοτώνοντας 12 διαδηλωτές. Έρευνες διεξάγονται εναντίον πολλών αστυνομικών για τα περιστατικά αυτά.

Παράλληλα χιλιάδες ήταν οι τραυματίες από τα επεισόδια που είχαν ξεσπάσει, ανάμεσά τους και πολλά μέλη των δυνάμεων της τάξης, ενώ είχαν υποστεί ζημιές και δεκάδες αστυνομικά τμήματα.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚυριάκος Μητσοτάκης: Συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη της «Συμμαχίας των Προθύμων» για την ΟυκρανίαΣήμερα 22:01 | Ειδήσεις

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις όσον αφορά στο σχέδιο (των ΗΠΑ) για την ειρήνη στην Ουκρανία.

Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφέςΣήμερα 18:51 | Ειδήσεις

Όσα δήλωσε ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ στον ΑΝΤ1 για την αλλαγή συνόρων της Ουκρανίας.

Καρδίτσα: 12χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος - Υπέστη σοβαρό έγκαυμα προσπαθώντας να ανάψει το τζάκιΣήμερα 18:29 | Ειδήσεις

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης ο 12χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα σο νοσοκομείο "Παίδων" της Αθήνας.

Ο Τραμπ στέλνει τον Γουίτκοφ στο Κρεμλίνο για συνομιλίες με τον ΠούτινΣήμερα 22:34 | Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, υπογράμμισε ότι «απομένουν λίγα σημεία διαφωνίας» και η συμφωνία ειρήνης στην Ουκρανία είναι κοντά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ηράκλειο: Επείγουσα αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου λόγω…απείθαρχου επιβάτη23:59Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αξιολογεί θετικά το σχέδιο του προϋπολογισμού της Ελλάδας για το 202623:44Πάπας Λέων: Ταξιδεύει στην Τουρκία – θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο23:29Παναθηναϊκός: «Πάτησε» την Παρτιζάν κι έπιασε κορυφή 23:14Ο Τραμπ στέλνει τον Γουίτκοφ στο Κρεμλίνο για συνομιλίες με τον Πούτιν23:00Παραμένει στην ΑΕΚ ο Ρότα μέχρι το 203022:46Ηράκλειο: Φωτιά σε εργοστάσιο - Σοβαρές υλικές ζημιές, μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής22:32Champions League: Εκτός έδρας νίκες για Μπενφίκα και Ούνιον Σεν Ζιλουάζ22:18Κυριάκος Μητσοτάκης: Συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη της «Συμμαχίας των Προθύμων» για την Ουκρανία22:04ΤΑΞΙ: Νέα 48ωρη απεργία21:50Έγκλημα στη Σαλαμίνα: Προσευχόταν τα τελευταία της λεπτά η 75χρονη - Υποψήφια με την Χρυσή Αυγή η 46χρονη21:36ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 28 Νοεμβρίου21:22Τέλλογλου - Αισθητήρες σε γέφυρες: Αγώνας δρόμου για ελέγχους στατικότητας21:08Ενδοοικογενειακή βία – ΕΛ.ΑΣ: 47 συλλήψεις καθημερινά μέσα στο 202520:54Κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία του Άρη Μουγκοπέτρου20:40ANT1 sports: O Παναθηναϊκός υποδέχεται την Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς20:26Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές20:12Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο μετάβασης του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ - Οι τρεις μεγάλες αλλαγές19:58Καρδίτσα: Λύκος μπήκε σε ποιμνιοστάσιο και σκότωσε 20 πρόβατα και αρνιά (εικόνες)19:30Αγροτικές επιδοτήσεις: Τα βασικά χαρακτηριστικά του μεταβατικού συστήματος πληρωμών και ελέγχων για το 202519:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο