LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2020 07:21 | Ανανέωση: 22 Σεπτεμβρίου 2020 07:39

Καρδίτσα: νέα επιχείρηση για τους εγκλωβισμένους στην Οξυά

Με 2 ελικόπτερα ο απεγκλωβισμός των 40 κατοίκων. Σβήνουν οι ελπίδες για την 43χρονο φαρμακοποιό. Τι ζητά η μητέρα της. Στην Καρδίτσα ο πρωθυπουργός.

διάσωση

Με δύο ελικόπτερα πραγματοποιείται αυτήν την ώρα ο απεγκλωβισμός κατοίκων στην περιοχή Οξυά του Δήμου Μουζακίου, η οποία επλήγη από τον μεσογειακό κυκλώνα "Ιανό".

Ήδη ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της επιχείρησης, κατά τη διάρκεια της οποίας απεγκλωβίστηκε μια έγκυος γυναίκα, ο γιος της, ο ιερέας πατέρας της, αλλά και ηλικιωμένοι.

Η γυναίκα, που διανύει τον 5ο μήνα της κύησης, εξέφρασε την ευγνομοσύνη της στους διασώστες, τους οποίους μάλιστα, φρόντισε να κεράσει.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ - ΟΞΥΑ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Οι περισσότεροι από τους 40 εγκλωβισμένους θα μεταφερθούν στην έδρα του Δήμου, καθώς είναι αδύνατη η μετακίνησή τους σε περιοχές, όπως το Μουζάκι ή η Καρδίτσα μετά τις ζημιές που έχει υποστεί το οδικό δίκτυο.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από επικοινωνία που είχε ο περιφερειάρχης με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο της επιχείρησης.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ - ΟΞΥΑ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Τα ελικόπτερα στη συνέχεια θα εφοδιάσουν με τρόφιμα και νερό όσους κατοίκους δεν θελήσουν να μετακινηθούν, όπως έγινε χθες. Πολλοί κάτοικοι αρνούνται να αφήσουν το χωριό, ωστόσο, κάποιοι χρήζουν άμεσης ιατρικής βοήθειας.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ - ΟΞΥΑ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ

απεγκλωβισμός Καρδίτσα

απεγκλωβισμός Καρδίτσα

απεγκλωβισμός Καρδίτσα

Σβήνουν οι ελπίδες για την 43χρονη φαρμακοποιό

Συνεχίζονται οι έρευνες για την τύχη της 43χρονης φαρμακοποιού, που αγνοείται από το Μουζάκι Καρδίτσας, μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας.

Το Σάββατο βρέθηκε το αυτοκίνητο της γυναίκας, αλλά τα ίχνη της ίδιας έχουν χαθεί, με αποτέλεσμα η αγωνία να παρατείνεται. Η 43χρονη προσπάθησε να περάσει με το όχημά της ένα πολύ επικίνδυνο πέρασμα, με τα ορμητικά νερά του ποταμού στην περιοχή να την παρασύρουν.

Μάλιστα, η μητέρα της φαρμακοποιού ζήτησε να σταματήσουν τα σενάρια που στόχο έχουν να στοχοποιήσουν την κόρη της ότι έφταιγε. "Άνοιξε η γη και την κατάπιε" είπε χαρακτηριστικά.

Από πλευράς του ο αδελφός της 43χρονης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Καλημέρα Ελλάδα" τόνισε ότι ψάχνουν να τη βρουν μέσα σε ένα απελπιστικό τοπίο. Απάντησε δε σε όσους υποστηρίζουν ότι η γυναίκα αγνόησε τις συστάσεις των αστυνομικών, λέγοντας ότι εν μέσω Θεομηνίας δεν υπήρχε ρεύμα, ήταν όλα σκοτεινά και η ίδια ακολούθησε απλώς την ίδια διαδρομή που έκανε κάθε μέρα.

Στην Καρδίτσα ο πρωθυπουργός

Τις πληγείσες περιοχές της Καρδίτσας επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης, στις 09:00, θα προεδρεύσει σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο Καρδίτσας με τη συμμετοχή τοπικών φορέων, στελεχών της κυβέρνησης και βουλευτών. Στη συνέχεια, στις 11:00, θα επισκεφθεί το Μουζάκι.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο