LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 21 Σεπτεμβρίου 2020 12:20 | Ανανέωση: 21 Σεπτεμβρίου 2020 12:33

Με το βλέμμα στην Τουρκία η συνεδρίαση των ΥΠΕΞ της ΕΕ

Στις Βρυξέλλες ο Νίκος Δένδιας. Η Κύπρος εμφανίζεται έτοιμη να διεκδικήσει κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας.

Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων - ΕΕ

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ. Οι υπουργοί Εξωτερικών αναμένεται να συζητήσουν τρέχοντα θέματα επικαιρότητας, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, ενόψει και του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Οι διαπραγματεύσεις κρίνονται δύσκολες, καθώς οι "27" θα επιχειρήσουν να καταλήξουν σε συμφωνία για τις κυρώσεις που αναμένεται να επιβληθούν σε αξιωματούχους από τη Λευκορωσία, καθώς η Κύπρος εμφανίζεται έτοιμη να διεκδικήσει κυρώσεις και σε βάρος της Τουρκίας.

«Η αντίδραση της ΕΕ σε κάθε παραβίαση αξίας και αρχής πρέπει να είναι σταθερή και όχι α λα καρτ» τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.  Ειδικότερα, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι «η αντίδραση της ΕΕ στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι αντιδράσεις μας στη καταπάτηση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών-μελών της ΕΕ, η αντίδρασή μας σε κάθε παραβίαση αξίας και αρχής δε μπορεί να είναι α λα καρτ. Πρέπει να είναι σταθερή. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει αδιέξοδο στη διπλωματία, είμαι εδώ, είμαι έτοιμος για την εφαρμογή της πολιτικής απόφασης στην οποία καταλήξαμε στο Γκίμνιχ».

Περαιτέρω, oι συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών θα εστιασθούν στις πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη και τις σχέσεις ΕΕ-Αφρικανικής Ένωσης, ενώ κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας θα συζητηθεί η μελλοντική εταιρική σχέση με τη Νότια Γειτονία.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον ειδικό εκπρόσωπο της ΕΕ για τον Διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας και άλλων περιφερειακών θεμάτων Δυτικών Βαλκανίων, Μίροσλαβ Λάιτσακ (Miroslav Lajcak), ενώ του Συμβουλίου θα προηγηθεί άτυπο πρόγευμα που παραθέτει ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ με προσκεκλημένη την αρχηγό της Λευκορωσικής αντιπολίτευσης.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Χθες 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Χθες 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΧθες 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)Χθες 20:32 | Ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για "επαγγελματίες κατευναστές" και εγκάλεσε ευθέως την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει την 50ή επέτειο της εισβολής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες22:45 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο