LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 19 Σεπτεμβρίου 2020 19:05 | Ανανέωση: 19 Σεπτεμβρίου 2020 19:02

Βιβλικές καταστροφές και νεκρούς αφήνει πίσω του ο “Ιανός”

Δύο νεκροί και ένας αγνοούμενος ο, μέχρι ώρας, τραγικός απολογισμός. Eπιφυλακή και εγρήγορση για νέο “χτύπημα” του μεσογειακού κυκλώνα.

Ιανός - Καρδίτσα

Οι άγριες διαθέσεις του Ιανού συνεχίζονται 48 ώρες μετά από την πρώτη εκδήλωση των φαινομένων. Ήδη έχουν χάσει τη ζωή τους δύο άνθρωποι ενώ αναζητείται η επιβαίνουσα ΕΙΧ οχήματος, το οποίο παρασύρθηκε στον Πάμισο ποταμό, στο Μουζάκι Καρδίτσας.

Η 43χρονη που, το βράδυ της Παρασκευής, - αγνοώντας τις απαγορεύσεις - επιχείρησε να διασχίσει τον Πάμισο ποταμό στο Μουζάκι. Παρασύρθηκε... κι έκτοτε η τύχη της αγνοείται. Οι Αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν αν ήταν μόνη ή αν στο όχημα επέβαιναν κι άλλα άτομα.

Στο πέρασμά του από τη Θεσσαλία, ο “Ιανός” άφησε πίσω του δύο νεκρούς. Μια ηλικιωμένη, μέσα στο πλημμυρισμένο σπίτι της στο Βασιλί Φαρσάλων κι έναν 63χρονο βοσκό, αλβανικής καταγωγής, στη Μαγουλίτσα Καρδίτσας.

Η καταρρακτώδης βροχή έπεφτε επί ώρες από το απόγευμα της Παρασκευής ως αργά τη νύχτα. Τα Φάρσαλα μετατράπηκαν σε λίμνη, το Μουζάκι “βούλιαξε” από τα ορμητικά νερά, ενώ μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία προκλήθηκαν και στον Αλμυρό.

Εκατοντάδες απεγκλωβισμοί από την Πυροσβεστική

Μέχρι και αυτή την ώρα, συνεργεία προσπαθούν να απεγκλωβίσουν ανθρώπους, από σημεία που αποκόπηκαν από το κατακλυσμό.

Οι εικόνες του Μουζακίου από ψηλά ...σοκάρουν. Η μεγάλη κωμόπολη της Καρδίτσας, κατακλύστηκε από τα νερά του Πάμισου και των χειμάρρων του. Γέφυρες έσπασαν και δρόμοι αποκόπηκαν από τα ορμητικά νερά. Όλος ο τόπος έχει πνιγεί από τα λασπόνερα.

Ευτυχώς οι τοπικές Αρχές πρόλαβαν να εκκενώσουν  έγκαιρα  το Κέντρο Υγείας - που είναι δίπλα στο ποτάμι . Η κοίτη του αυξήθηκε κατά πολύ και το μισό κτίριο παρασύρθηκε από το νερό.

Στη γύρω περιοχή έχουν προκληθεί τεράστιες ζημιές και σε υποδομές.

Στο Καρποχώρι Καρδίτσας το νερό πέρασε κυριολεκτικά μέσα από το χωριό, καταστρέφοντας τα πάντα. Στον γύρω κάμπο το νερό έφτανε το ένα μέτρο!

Ξεχείλισε ο Σπερχειός

Στη Φθιώτιδα, ο Σπερχειός έδειξε για μία ακόμη φορά τη δύναμή του. Εκατοντάδες περιουσίες χάθηκαν από τη Μακρακώμη, έως την Υπάτη , την Αμφίκλεια και τη Λαμία.

Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές και σε καλλιέργειες.    

Η Θεσσαλία και η Φθιώτιδα ήταν οι περιοχές που χτυπήθηκαν ανελέητα από τον κυκλώνα Ιανό

Το τελευταίο 24ωρο έχουν διασωθεί περισσότερα από 800 άτομα!

Στο Λιανοκλάδι, όλη τη νύχτα, οι κάτοικοι προσπαθούσαν να προστατέψουν το βιός τους. Δυστυχώς πολλά σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13Έκθεση Oxfam: Αυξάνονται οι εισοδηματικές ανισότητες στις χώρες που δανείζει το ΔΝΤ19:59Ολυμπιακός – Προμηθέας: Έβγαλε την υποχρέωση… και τώρα Μπαρτσελόνα19:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο