LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 19 Σεπτεμβρίου 2020 11:35

“Ιανός”: πού θα “χτυπήσει” σήμερα ο μεσογειακός κυκλώνας

Δείτε live την πορεία του. Ποιες περιοχές αναμένεται να μπουν στο "μάτι" της κακοκαιρίας. Τι προβλέπεται για την Αττική.

Ιανός Χάρτης

Ο Μεσογειακός Κυκλώνας "Ιανός" μετά από σχεδόν 24 ώρες παραμονής στις δυτικές ακτές της χώρας, άρχισε να κινείται νότια και το πρωί το κέντρο του εντοπίζεται νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου.

Όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις των μετεωρολόγων, φαίνεται πως η κακοκαιρία θα πλήξει μέχρι το μεσημέρι την Αττική αλλά δεν φαίνεται ότι θα είναι πολύ έντονη.

Εντονότερα φαινόμενα αναμένονται μετά το μεσημέρι προς το απόγευμα, κυρίως με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και μεγάλο όγκο νερού σε Κορινθία και Αργολίδα και αργότερα στις Κυκλάδες.

Στο πλαίσιο αυτό, σε σύσκεψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά με τους παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας και των άλλων συναρμόδιων φορέων για την εξέλιξη της κακοκαιρίας, συζητήθηκε η ετοιμότητα και ο συντονισμός του κρατικού μηχανισμού, που θα είναι σε αυξημένη επιφυλακή για την αντιμετώπιση του φαινομένου και των επιπτώσεων του, αλλά και το συνεχιζόμενο πρόβλημα σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, όπου συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής για την παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων.

Στις περιοχές αυτές έχουν κοπάσει λίγο τα καιρικά φαινόμενα, συνεχίζεται όμως η αύξηση των υδάτων, στις πεδινές περιοχές, πιθανόν λόγω της υπερχείλισης των ποταμών και των χειμάρρων, γι' αυτό όλος ο μηχανισμός είναι σε απόλυτη επιφυλακή για την προστασία πολιτών και την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Δείτε live την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα:


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρωσία: Drones έπληξαν εξέδρα άντλησης πετρελαίου που ανήκει σε ρωσικό κολοσσό11:02Λυκούδης στο Πρωινό Σαββατοκύριακο: Ο 21χρονος παρακαλούσε πριν ένα μήνα τον μαέστρο του Μαζωνάκη, για συνεργασία10:48Η Ινδία είναι πρωταθλήτρια στο ντόπινγκ για τρίτη διαδοχική χρονιά10:34Κόμβος Νίκαιας: Οι αγρότες θα ανεβάσουν τις μπάρες στα διόδια Μακρυχωρίου10:20Ο καταγγέλων στην υπόθεση Μαζωνάκη σπάει τη σιωπή του: Θα το φτάσω μέχρι τέλους10:06Κρήτη: Πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις διάσωσης 62 μεταναστών 09:52Συμφωνία ΕΕ - Mercosur: Αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο - Προειδοποίηση της Παραγουάης 09:38"Γάζωσαν" κατάστημα στα Άνω Λιόσια - Μυστήριο γύρω από τα κίνητρα09:24Θεσσαλονίκη: 24ωρη λειτουργία σήμερα στο μετρό09:10Χαλκίδα: Οι αγρότες κλείνουν την υψηλή γέφυρα08:56Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 20 Δεκεμβρίου08:42Επεισόδια στα Εξάρχεια: Επιθέσεις με μολότοφ σε αστυνομικούς - Φωτιές σε κάδους08:28Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο08:14Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί τελευταίας στιγμής08:00Easy 97.2 Disco Snow Party στην Πλατεία Κοραή07:55Όμιλος ΔΕΗ: Νέα ορόσημα και ενισχυμένη διαφάνεια στην ετήσια Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης07:44Ρώμη - Φοντάνα ντι Τρέβι: Με εισιτήριο η επίσκεψη από τον Φεβρουάριο23:59Σέρρες: Σύλληψη 62χρονου καθηγητή για σεξουαλική επίθεση σε μαθήτρια23:44Απάντηση με... προπόνηση για τον Ολυμπιακό 23:30Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονου23:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο