LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 18 Σεπτεμβρίου 2020 17:05

“Ιανός”: έντονες καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις άνεμοι το Σάββατο

Πότε κα σε ποιες περιοχές θα είναι ισχυρότερα τα φαινόμενα. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από πολύ θυελλώδεις ανέμους θα συνεχίζουν να επηρεάζουν το νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά, ενώ ανάλογα φαινόμενα θα σημειωθούν στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο και την ανατολική Στερεά και από το βράδυ στη βόρεια Πελοπόννησο.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες το πρωί. Θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες το πρωί στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, όμως θα εξασθενήσουν, από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Στερεά και από το βράδυ στη βόρεια Πελοπόννησο. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 5 με 6μποφόρ, τοπικά στα νότια 7-9 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 19 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία και στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι και βαθμιαία λίγες νεφώσεις. Στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα εξασθενήσουν, από το απόγευμα στην ανατολική Στερεά και από το βράδυ στη βόρεια Πελοπόννησο. Στα νότια θα πνέουν νοτιάδες, 6-8 μποφόρ κι από το απόγευμα βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ Στα βόρεια θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, 7-8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί, 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Στο ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις, 6 έως 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Κυριακή

Στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, στις δυτικές Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, μέχρι το πρωί στη νότια Πελοπόννησο και μέχρι το απόγευμα στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες, θα εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συνελήφθη 21χρονος που επιχείρησε να περάσει ναρκωτικά μέσω αεροδρομίου12:58Πειραιάς: Επέτρεψαν σε ανήλικους την είσοδο σε κλαμπ και τους χορήγησαν αλκοόλ - Συνελήφθη ο υπεύθυνος12:44Καλοί Λιμένες: Διάσωση 80 μεταναστών με τη συνδρομή της Frontex12:30Σε πένθος έχει βυθιστεί η Αυστραλία μετά την αντισημιτική επίθεση στην παραλία Μπόνταϊ12:16Πάτρα: Έδωσαν ραντεβού για να λύσουν προσωπικές διαφορές και στη θέα του όπλου... τους πάτησε με το αμάξι12:02Θεσσαλονίκη: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Μακεδονίας - Ανακοίνωσαν κινητοποιήσεις για αύριο11:48Ηλεία: 33χρονος βρέθηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού του11:32Παρατείνονται οι εργασίες στη Γραμμή 2 του Μετρό - Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα11:18Πατέρας παίκτη ριάλιτι που χτύπησε σοβαρά ασφαλιστικό πράκτορα στο "Πρωινό" - Είναι ένα απόβρασμα της κοινωνίας11:04Πολύωροι αποκλεισμοί στα τελωνεία της Βόρειας Μακεδονίας εν αναμονή της απάντησης του πρωθυπουργού10:50Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:36Ο χάρτης πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 19 Δεκεμβρίου10:22Παραμένουν στα αγροτοκτηνοτροφικά τους μπλόκα οι παραγωγοί στην Κοζάνη10:08Βοιωτία: Ανατράπηκε βυτιοφόρο στη Θηβών - Λιβαδειάς (εικόνες)09:54ΗΠΑ - Επίθεση στο Πανεπιστήμιο Brown: Ελεύθερος ο 24χρονος που είχε συλληφθεί ως ύποπος για το αιματοκύλισμα 09:40Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ναρκωτικών: Σκάφος ελληνικών συμφερόντων στο επίκεντρο - Πέντε συλλήψεις στην Ελλάδα09:26Μαύρη μέρα στο Μαρόκο: Τουλάχιστον 21 νεκροί σε ξαφνικές πλημμύρες09:12Στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψει στον ΠΑΟΚ ο Μπέβερλι08:58Αυστραλία: Εθνικό πένθος στη χώρα μετά τη φονική επίθεση στο Σίδνεϊ08:44Μπλόκα Αγροτών: Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης08:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο