LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 18 Σεπτεμβρίου 2020 15:05

Η τεχνο - βελτίωση του σώματος κερδίζει τους Ευρωπαίους

Τι δελεάζει περισσότερο τους ανθρώπους, που τάσσονται υπέρ της ενίσχυσης του οργνανισμού, μέσω της τεχνολογίας.

Ανθρώπινο σώμα - άνθρωπος

Σχεδόν τα δύο τρίτα των ανθρώπων στην δυτική Ευρώπη (το 63%) είναι θετικοί στην ιδέα να βελτιώσουν και να επαυξήσουν με τεχνητό τρόπο το σώμα τους, προκειμένου να βελτιώσουν την υγεία και τη ζωή τους. Αυτό προκύπτει από έρευνα της Opinium Research για λογαριασμό της ρωσικής εταιρείας κυβερνο-ασφάλειας Kaspersky, η οποία πραγματοποιήθηκε δειγματοληπτικά σε 14.500 ανθρώπους σε 16 ευρωπαϊκές χώρες.

Η προοπτική αποφυγής του καρκίνου ή της άνοιας, η τόνωση του σώματος και του εγκεφάλου κόντρα στα γηρατειά και γενικότερα η ενίσχυση του ανθρώπινου οργανισμού με τη βοήθεια της τεχνολογίας - δελεάζει πολλούς ανθρώπους, αν και σε διαφορετικό βαθμό από χώρα σε χώρα. Σε Βρετανία, Γαλλία και Ελβετία η υποστήριξη για την τεχνο-βελτίωση (augmentation) του σώματος είναι πολύ χαμηλότερη (25%, 32% και 36% του πληθυσμού αντίστοιχα) σε σχέση π.χ. με την Ισπανία και την Πορτογαλία (60% και στις δύο).

«Η ανθρώπινη βελτίωση είναι μια από τις σημαντικότερες τεχνολογικές τάσεις σήμερα. Οι ενθουσιώδεις υπέρμαχοί της ήδη δοκιμάζουν τα όρια του τι είναι εφικτό, αλλά θα χρειαστούμε από κοινού συμφωνημένες προδιαγραφές, ώστε να διασφαλίσουμε ότι η βελτίωση αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες της, ενώ ελαχιστοποιούνται οι κίνδυνοι», δήλωσε ο Μάρκο Πρέους, διευθυντής έρευνας και ανάλυσης της Kaspersky για την Ευρώπη, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

Η έρευνα βρήκε ότι η πλειονότητα των ανθρώπων θέλει η όποια βελτίωση του σώματος να δουλεύει για το καλό της ανθρωπότητας, χωρίς να λείπουν οι ανησυχίες ότι η όλη διαδικασία μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για την κοινωνία και να ανοίξει νέες «κερκόπορτες» για τους χάκερ. Επίσης οι περισσότεροι ερωτηθέντες στην Ευρώπη δήλωσαν πως μόνο οι πλούσιοι τελικά θα μπορέσουν να έχουν πρόσβαση σε τέτοια τεχνολογία επαύξησης/βελτίωσης του ανθρώπινου σώματος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την Κάρτα Αναπηρίας - Δωρεάν οι μετακινήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς23:59Μουντιάλ 2026: «Κρύο» φινάλε με «λευκή» ισοπαλία κόντρα στη Λευκορωσία για την Εθνική Ομάδα23:45Φάρσαλα: Ετοιμάζονται για μπλόκα οι αγρότες – Την Κυριακή η πανελλαδική σύσκεψη23:33Λίβανος: Τουλάχιστον 13 νεκροί εξαιτίας ισραηλινού πλήγματος23:20Αγρίνιο: Σφοδρή πλαγιομετωπική σύγκρουση ΙΧ – Τρεις τραυματίες, ανάμεσά τους ένα παιδί (βίντεο)23:06Ιωάννινα: Κεραυνός τρύπησε σκεπή τριώροφης πολυκατοικίας22:52Λευκός Οίκος: Επενδύσεις 1 τρισ. δολαρίων στις ΗΠΑ υποσχέθηκε ο Μπιν Σαλμάν – Πρόθυμος να αναγνωρίσει το Ισραήλ22:38Ηγουμενίτσα: Πλάτανος έπεσε σε επιχείρηση εξαιτίας των σφοδρών ανέμων (βίντεο)22:24Τουρκία: Η προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία δεν σταμάτησε λόγω αμερικανικού LNG22:10Τροχαία Αττικής: Περισσότερες από 1.200 παραβάσεις μέσα σε έξι ημέρες21:56Βρετανία: Η MI5 ειδοποιεί Βρετανούς βουλευτές για κινεζικές απόπειρες κατασκοπείας21:42Η Αεροπορική Ακαδημία Ελλάδος τιμά τα 80 χρόνια του Τ-6 Harvard21:28Μητσοτάκης: Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν21:14Ο Ανδρέας Τεττέη τιμήθηκε από την FIFPro με το βραβείο Ακτιβισμού21:00Κύκλωμα με τηλεφωνικές απάτες: Στη φυλακή οδηγούνται 5 κατηγορούμενοι – Ανάμεσά τους και ο "αρχηγός"20:46Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για το κύκλωμα με τις ψευτοεπενδύσεις στο καζίνο20:32Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη20:18Νέος Κόσμος: Ο 29χρονος είχε επιτεθεί άλλες τρεις φορές σε οδηγούς για τον ίδιο λόγο 20:04Τέλλογλου – Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Κομβικοί οι σύμβουλοι στην ελληνική γεωργία19:50Παντελίδης - "Αποκαλύψεις": Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για την τελευταία νύχτα του καλλιτέχνη19:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο