LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 18 Σεπτεμβρίου 2020 15:05

Η τεχνο - βελτίωση του σώματος κερδίζει τους Ευρωπαίους

Τι δελεάζει περισσότερο τους ανθρώπους, που τάσσονται υπέρ της ενίσχυσης του οργνανισμού, μέσω της τεχνολογίας.

Ανθρώπινο σώμα - άνθρωπος

Σχεδόν τα δύο τρίτα των ανθρώπων στην δυτική Ευρώπη (το 63%) είναι θετικοί στην ιδέα να βελτιώσουν και να επαυξήσουν με τεχνητό τρόπο το σώμα τους, προκειμένου να βελτιώσουν την υγεία και τη ζωή τους. Αυτό προκύπτει από έρευνα της Opinium Research για λογαριασμό της ρωσικής εταιρείας κυβερνο-ασφάλειας Kaspersky, η οποία πραγματοποιήθηκε δειγματοληπτικά σε 14.500 ανθρώπους σε 16 ευρωπαϊκές χώρες.

Η προοπτική αποφυγής του καρκίνου ή της άνοιας, η τόνωση του σώματος και του εγκεφάλου κόντρα στα γηρατειά και γενικότερα η ενίσχυση του ανθρώπινου οργανισμού με τη βοήθεια της τεχνολογίας - δελεάζει πολλούς ανθρώπους, αν και σε διαφορετικό βαθμό από χώρα σε χώρα. Σε Βρετανία, Γαλλία και Ελβετία η υποστήριξη για την τεχνο-βελτίωση (augmentation) του σώματος είναι πολύ χαμηλότερη (25%, 32% και 36% του πληθυσμού αντίστοιχα) σε σχέση π.χ. με την Ισπανία και την Πορτογαλία (60% και στις δύο).

«Η ανθρώπινη βελτίωση είναι μια από τις σημαντικότερες τεχνολογικές τάσεις σήμερα. Οι ενθουσιώδεις υπέρμαχοί της ήδη δοκιμάζουν τα όρια του τι είναι εφικτό, αλλά θα χρειαστούμε από κοινού συμφωνημένες προδιαγραφές, ώστε να διασφαλίσουμε ότι η βελτίωση αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες της, ενώ ελαχιστοποιούνται οι κίνδυνοι», δήλωσε ο Μάρκο Πρέους, διευθυντής έρευνας και ανάλυσης της Kaspersky για την Ευρώπη, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

Η έρευνα βρήκε ότι η πλειονότητα των ανθρώπων θέλει η όποια βελτίωση του σώματος να δουλεύει για το καλό της ανθρωπότητας, χωρίς να λείπουν οι ανησυχίες ότι η όλη διαδικασία μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για την κοινωνία και να ανοίξει νέες «κερκόπορτες» για τους χάκερ. Επίσης οι περισσότεροι ερωτηθέντες στην Ευρώπη δήλωσαν πως μόνο οι πλούσιοι τελικά θα μπορέσουν να έχουν πρόσβαση σε τέτοια τεχνολογία επαύξησης/βελτίωσης του ανθρώπινου σώματος.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΆνοιξαν προσωρινά οι σταθμοί Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο - Τι ώρα θα κλείσουνΣήμερα 14:56 | Ειδήσεις

Οι σταθμοί είχαν κλείσει νωρίτερα το Σάββατο λόγω των συγκεντρώσεων στα Προπύλαια που πραγματοποιούνται για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

17η επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Πραγματοποιήθηκε η μαθητική πορεία μνήμης (Εικόνες)Σήμερα 15:06 | Ειδήσεις

Με πολλά συνθήματα, αλλά χωρίς εντάσεις, η πορεία κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα και οι διαδηλωτές που τίμησαν τη μνήμη του 15χρονου μαθητή.

Ζάκυνθος: Νεκρό παιδί 18 μηνών - Του επιτέθηκε σκύλοςΣήμερα 15:26 | Ειδήσεις

Η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη από το περιστατικό, ενώ οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες της επίθεσης 

17η επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Σε εξέλιξη η μαθητική πορείαΣήμερα 14:15 | Ειδήσεις

Τα μέτρα της αστυνομίας είναι δρακόντεια και έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λαμία: Οι αγρότες έκλεισαν τον κόμβο του Μπράλου15:5417η επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Πραγματοποιήθηκε η μαθητική πορεία μνήμης (Εικόνες)15:40Ζάκυνθος: Νεκρό παιδί 18 μηνών - Του επιτέθηκε σκύλος15:26Άνοιξαν προσωρινά οι σταθμοί Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο - Τι ώρα θα κλείσουν15:12Ξάνθη: Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Εγνατία Οδό λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων14:5817η επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Σε εξέλιξη η μαθητική πορεία14:44Κακοκαιρία Byron: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δήμοι Μεγαρέων, Ανατολικής Μάνης, Ευρώτα14:30Φλόριντα: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις Ουκρανών και Αμερικάνων14:16Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στον διάλογο με τους αγρότες14:02Κάλας: Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος της ΕΕ13:48Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Παπαευσταθίου, συγκάλεσε Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου13:34Κυρανάκης: Τα τρόλεϊ υπηρέτησαν αποτελεσματικά την Αττική για πάνω από μισό αιώνα13:20Πλημμυρισμένοι δρόμοι και διακοπές κυκλοφορίας σε Πιερία, Χαλκιδική και Ημαθία13:06Λαμία: Πλημμύρες στον Δομακό- Διακόπηκε η σιδηροδρομική συγκοινωνία Αθηνών - Θεσσαλονίκης12:52Τρόμος για 42χρονο στην Θεσσαλονίκη- Τον χτύπησαν και τον απείλησαν για να αποσύρει μήνυση12:38Νότια Αφρική: 11 Νεκροί από ένοπλη επίθεση σε ξενοδοχείο12:24Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας: Τρομακτικό τροχαίο λόγω κακοκαιρίας - Οδηγός έχασε τον έλεγχο ΙΧ (Βίντεο)12:10Θεσσαλονίκη: Μέχρι πότε θα λειτουργεί η γραμμή Μ1 11:56Παναθηναϊκός: Πιθανή η επανένωση Μπενίτεθ-Κυργιάκου11:42Κλειστή η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας στην Αθηνών - Σουνίου μετά από πτώση βράχων11:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο