LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 18 Σεπτεμβρίου 2020 09:27

Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1: Πολύ μεγάλη η ζημιά στην οικονομία σε περίπτωση νέου lockdown

Ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα. Τι είπε για το λάθος με τις μάσκες στα σχολεία, το έργο στο Ελληνικό και τις αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Ζάεφ.

Άδωνις Γεωργιάδης - Καλημέρα Ελλάδα

Για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown και τις επιπτώσεις αυτού στην ελληνική οικονομία, καθώς και για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση μίλησε την εκπομπή του ΑΝΤ1 Καλημέρα Ελλάδα ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδη «αν φτάναμε σε νέο lockdown η ζημιά στην οικονομία θα ήταν πολύ μεγάλη», προσθέτοντας ότι «είναι σημαντικό να αποφύγουμε ένα νέο lockdown» ενώ έκανε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα. 

«Αυτή η κρίση θα έχει τον χαρακτήρα μαραθωνίου» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι «η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι πάρα πολύ δύσκολο πράγμα για τον κράτος». Παράλληλα, τόνισε ότι «το κράτος για το δεδομένα αυτής της πανδημίας έχει κάνει θαύματα» και πρόσθεσε ότι «συνεχίζεται η επιτυχία του κράτους» όπως είπε ότι δείχνουν τα στοιχεία για την πανδημία στην χώρα. 

Μιλώντας για το θέμα με τις μάσκες στα σχολεία ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για «δύσκολο εγχείρημα να μοιραστούν 1,5 εκατομμύριο μάσκες», χαρακτηρίζοντας «αστοχία» το λάθος που έγινε στο μέγεθος των μασκών, ωστόσο, όπως είπε τώρα η αστοχία διορθώνεται. 

Απαντώντας στις επικρίσεις για την απόφαση της κυβέρνησης να δουλεύουν μια ώρα παραπάνω εργαζόμενοι που μπήκαν σε καραντίνα ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «όταν κάποιος μπαίνει σε καραντίνα η επιχείρηση έχει κάποιο κόστος το οποίο κάπως πρέπει να καλυφθεί» και πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να διασωθούν οι θέσεις εργασίας».

Μιλώντας για το Ελληνικό είπε πως η σημερινή είναι «κρίσιμη ημέρα», καθώς «θα δημοσιοποιηθεί η απόφαση για την προσφυγή της Hard Rock». Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης «αν η απόφαση είναι παρόμοια με την προηγούμενη το έργο θα ξεκινήσει άμεσα» και υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει κανένα επικοινωνιακό σόου στο Ελληνικό».

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση που έβγαλε ο Αλέκος Φλαμπουράρης στην οποία αναφέρεται ότι έχουν γκρεμιστεί 5 κτίρια ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου θα έχουν γκρεμιστεί 940 κτίρια», καθώς όπως είπε αυτό «είναι προϋπόθεση για να ξεκινήσει το έργο», ενώ πρόσθεσε ότι «έχουν ξεκινήσει τα προπαρασκευαστικά έργα όσο περιμέναμε την απόφαση του ΣτΕ».

Για την Συμφωνία των Πρεσπών και τις αντιδράσεις για τις δηλώσεις Ζάεφ ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε σε παλαιότερες δηλώσεις στις οποίες όπως υποστήριξε «είχα πει από τότε ότι αν ψηφιστεί η Συμφωνία θα πρέπει να εφαρμοστεί, γι’ αυτό φώναζα τότε» και είπε πως «όταν μιλάω ως υπουργός μιλάω για την Βόρεια Μακεδονία. Αγαπώ την πατρίδα μου και δεν θα της έκανα κακό». 

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξαπέλυσε «πυρά» κατά του καθηγητή Αντώνη Λιάκου για τις δηλώσεις του περί καψίματος της Μόριας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη - FlyOver: Ξεκίνησε η κατεδάφιση της γέφυρας Πανοράματος - 48ωρος αποκλεισμός και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 11:46Σεισμός στην Ξυνιάδα Φθιώτιδας11:32Το βίντεο του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα 10 χρόνια στην ηγεσία της ΝΔ - "Μαζί συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος"11:18Δεμένα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά – Ακυρώσεις δρομολογίων με αποφάσεις των ακτοπλοϊκών εταιρειών11:04Περιστέρι: Νεκρή ανασύρθηκε ηλικιωμένη έπειτα από φωτιά σε διαμέρισμα10:50Μήλος: Ταλαιπωρία για 1.641 επιβάτες – Δεν έδεσαν λόγω κακοκαιρίας τα πλοία10:36Σήμερα η Πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στη Νίκαια της Λάρισας 10:21Οι αγρότες χαλαρώνουν τους αποκλεισμούς - Άνοιξαν οι δρόμοι σε Μπράλο και Τέμπη10:07Εύβοια: Έκρηξη σε υποσταθμό ΔΕΔΔΗΕ στο Αλιβέρι – Χωρίς ρεύμα σπίτια και επιχειρήσεις09:53ΚΥΣΕΑ: Συνεδριάζει σήμερα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη09:39Ουκρανία: Το μισό Κίεβο δεν έχει θέρμανση - Ο δήμαρχος προτρέπει κατοίκους να φύγουν από την πόλη προσωρινά09:24Συμφωνία ΕΕ - Mercosur: Νέες εξαγωγικές προοπτικές για τα ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα09:10Τραμπ: Οι ΗΠΑ πρέπει να αποκτήσουν τη Γροιλανδία ώστε να αποτρέψουν την κατάληψη του νησιού από τη Ρωσία ή την Κίνα08:56ΟΗΕ: Ο ΓΓ Γκουτέρες καταδικάζει τις ρωσικές επιθέσεις κατά των ουκρανικών πολιτικών υποδομών08:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 10 Ιανουαρίου08:28Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο08:13Τραμπ: Οι ΗΠΑ προχώρησαν στη σύλληψη δεξαμενοπλοίου που αναχώρησε από τη Βενεζουέλα χωρίς έγκριση23:59ΟΗΕ: Διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τους θανάτους κατά τις διαδηλώσεις στο Ιράν23:46Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου: Επιστροφή στις νίκες για τους ερυθρόλευκους23:36Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου23:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο