LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 18 Σεπτεμβρίου 2020 09:27

Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1: Πολύ μεγάλη η ζημιά στην οικονομία σε περίπτωση νέου lockdown

Ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα. Τι είπε για το λάθος με τις μάσκες στα σχολεία, το έργο στο Ελληνικό και τις αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Ζάεφ.

Άδωνις Γεωργιάδης - Καλημέρα Ελλάδα

Για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown και τις επιπτώσεις αυτού στην ελληνική οικονομία, καθώς και για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση μίλησε την εκπομπή του ΑΝΤ1 Καλημέρα Ελλάδα ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδη «αν φτάναμε σε νέο lockdown η ζημιά στην οικονομία θα ήταν πολύ μεγάλη», προσθέτοντας ότι «είναι σημαντικό να αποφύγουμε ένα νέο lockdown» ενώ έκανε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα. 

«Αυτή η κρίση θα έχει τον χαρακτήρα μαραθωνίου» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι «η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι πάρα πολύ δύσκολο πράγμα για τον κράτος». Παράλληλα, τόνισε ότι «το κράτος για το δεδομένα αυτής της πανδημίας έχει κάνει θαύματα» και πρόσθεσε ότι «συνεχίζεται η επιτυχία του κράτους» όπως είπε ότι δείχνουν τα στοιχεία για την πανδημία στην χώρα. 

Μιλώντας για το θέμα με τις μάσκες στα σχολεία ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για «δύσκολο εγχείρημα να μοιραστούν 1,5 εκατομμύριο μάσκες», χαρακτηρίζοντας «αστοχία» το λάθος που έγινε στο μέγεθος των μασκών, ωστόσο, όπως είπε τώρα η αστοχία διορθώνεται. 

Απαντώντας στις επικρίσεις για την απόφαση της κυβέρνησης να δουλεύουν μια ώρα παραπάνω εργαζόμενοι που μπήκαν σε καραντίνα ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «όταν κάποιος μπαίνει σε καραντίνα η επιχείρηση έχει κάποιο κόστος το οποίο κάπως πρέπει να καλυφθεί» και πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να διασωθούν οι θέσεις εργασίας».

Μιλώντας για το Ελληνικό είπε πως η σημερινή είναι «κρίσιμη ημέρα», καθώς «θα δημοσιοποιηθεί η απόφαση για την προσφυγή της Hard Rock». Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης «αν η απόφαση είναι παρόμοια με την προηγούμενη το έργο θα ξεκινήσει άμεσα» και υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει κανένα επικοινωνιακό σόου στο Ελληνικό».

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση που έβγαλε ο Αλέκος Φλαμπουράρης στην οποία αναφέρεται ότι έχουν γκρεμιστεί 5 κτίρια ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου θα έχουν γκρεμιστεί 940 κτίρια», καθώς όπως είπε αυτό «είναι προϋπόθεση για να ξεκινήσει το έργο», ενώ πρόσθεσε ότι «έχουν ξεκινήσει τα προπαρασκευαστικά έργα όσο περιμέναμε την απόφαση του ΣτΕ».

Για την Συμφωνία των Πρεσπών και τις αντιδράσεις για τις δηλώσεις Ζάεφ ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε σε παλαιότερες δηλώσεις στις οποίες όπως υποστήριξε «είχα πει από τότε ότι αν ψηφιστεί η Συμφωνία θα πρέπει να εφαρμοστεί, γι’ αυτό φώναζα τότε» και είπε πως «όταν μιλάω ως υπουργός μιλάω για την Βόρεια Μακεδονία. Αγαπώ την πατρίδα μου και δεν θα της έκανα κακό». 

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξαπέλυσε «πυρά» κατά του καθηγητή Αντώνη Λιάκου για τις δηλώσεις του περί καψίματος της Μόριας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣτα 8,5 λεπτά η kWh , μέσω εφαρμογής η επιστροφή του ΕΦΚ στην αντλία - Όλα τα μέτρα υπέρ των αγροτώνΣήμερα 14:00 | Ειδήσεις

Τo τελικό πακέτο μέτρων για την στήριξη του αγροτικού κόσμου ανακοινώνει σήμερα η κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να εκτονωθεί η κρίση στο αγροτικό μέτωπο. Όλα τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν.

Νέα παρέμβαση Αρείου Πάγου για αγρότες: Να εφαρμοστεί άμεσα η παραγγελία για τα μπλόκαΣήμερα 14:19 | Ειδήσεις

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζαβέλλας ζητεί από τους εισαγγελείς την άμεση παρέμβασή τους με σκοπό την διακρίβωση αδικημάτων «σε δημόσιες, εθνικές και μη, οδούς και της συνεχιζόμενης κατάληψης, με οποιοδήποτε μέσο και για οποιονδήποτε λόγο ...».

ΗΠΑ-Βενεζουέλα: Η Ουάσινγκτον συνέλαβε ρωσικό δεξαμενόπλοιο στον βόρειο ΑτλαντικόΣήμερα 16:40 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση για την Ευρώπη;

Η πρώτη δήλωση Φαραντούρη μετά την διαγραφή: Η έδρα μου ανήκει στον κόσμο που με τίμησε με την ψήφο τουΣήμερα 15:02 | Ειδήσεις

Τι είπε ο ευρωβουλευτής λίγη ώρα μετά την διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης επενδύει στην πόλωση, χωρίς διάθεση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της παραγωγής17:14Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων17:00ΗΠΑ-Βενεζουέλα: Η Ουάσινγκτον συνέλαβε ρωσικό δεξαμενόπλοιο στον βόρειο Ατλαντικό16:46Γερμανία: Πτερύγιο ανεμογεννήτριας κινδυνεύει να αποκολληθεί 16:32Ουκρανία-ΗΠΑ: Ο Ζελένσκι ελπίζει να συναντηθεί σύντομα με τον Τραμπ16:18Στο Βατικανό οι καρδινάλιοι όλου του κόσμου μετά από πρόσκληση του Πάπα Λέοντα16:04NASA: Νέος τύπος ουράνιου αντικειμένου αποκαλύπτεται – Το μυστηριώδες “Cloud-9”15:49Η πρώτη δήλωση Φαραντούρη μετά την διαγραφή: Η έδρα μου ανήκει στον κόσμο που με τίμησε με την ψήφο του15:35ΗΠΑ: Απόπειρα σύλληψης πετρελαιοφόρου που συνδέεται με τη Βενεζουέλα - Στην περιοχή βρίσκονται ρώσικα πολεμικά σκάφη15:22Στα 8,5 λεπτά η kWh , μέσω εφαρμογής η επιστροφή του ΕΦΚ στην αντλία - Όλα τα μέτρα υπέρ των αγροτών15:07Παναθηναϊκός: Αποδεσμεύτηκε ο Φίλιπ Μαξ14:52Χατζηδάκης: Οι πραγματικοί παραγωγοί θα βγουν κερδισμένοι γιατί τα ίδια κονδύλια θα κατανέμονται με δικαιότερο τρόπο14:38Νέα παρέμβαση Αρείου Πάγου για αγρότες: Να εφαρμοστεί άμεσα η παραγγελία για τα μπλόκα14:24ΣΥΡΙΖΑ: Διαγραφή Φαραντούρη με απόφαση Φάμελλου14:10Μπριζίτ Μπαρντό: Από καρκίνο πέθανε η θρυλική "Μπε Μπε" - Θλίψη στην κηδεία της (εικόνες)13:58Μάρκο Ρούμπιο: Το πρόσωπο της πολιτικής Τραμπ στη Βενεζουέλα13:44Σοβαρό τροχαίο στον Κηφισό: Αστικό λεωφορείο παρέσυρε πεζή στην είσοδο των ΚΤΕΛ (εικόνες)13:30Αχαΐα: ΙΧ καρφώθηκε σε προστατευτικά κιγκλιδώματα - Στο νοσοκομείο ο οδηγός13:16Αστυνομικός Βουλής: Διακοπή στη δίκη για την υπόθεση κακοποίησης σε βάρος των ανήλικων παιδιών του13:02Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ - Οι περιοχές που είναι στο "κόκκινο"12:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο