LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 12 Σεπτεμβρίου 2020 21:49 | Ανανέωση: 12 Σεπτεμβρίου 2020 21:47

Η αντιπολίτευση για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στην ΔΕΘ

Δριμεία κριτική για τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Εθνικής Αυτοπεποίθησης Οι πρώτες αντιδράσεις της αγοράς.

Κυριάκος Μητσοτάκης - ΔΕΘ

Σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις εξαγγελίες του από την Θεσσαλονίκη, αναφορικά με το Σχέδιο Εθνικής Αυτοπεποίθησης εξαπολύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στο στόχαστρο βρίσκονται τόσο οι αναφορές του Πρωθυπουργού για τα εξοπλιστικά, όσο όμως και για τα 12 μέτρα ελαφρύνσεων φόρων και εισφορών και στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

ΣΥΡΙΖΑ: O κ. Μητσοτάκης κατάφερε να εντείνει την ανασφάλεια των πολιτών

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται:

«Στον πλανήτη του κ. Μητσοτάκη μπορεί να υπάρχει αυτοπεποίθηση, στην Ελλάδα δυστυχώς βασιλεύει η ανασφάλεια. Ανασφάλεια γιατί τον τόνο στην εξωτερική πολιτική τον δίνει η μυστική διπλωματία, για την οποία δεν είπε ούτε λέξη, ενώ βάφτισε «μείζονα» τη μόνη διαφορά με την Τουρκία (ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδα). Ανασφάλεια γιατί ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε χωρίς κοστολόγηση ένα πρόγραμμα εξοπλιστικών μαμούθ, εν αγνοία της Βουλής, των κομμάτων, των θεσμικών οργάνων όπου συμμετέχει και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και κυρίως χωρίς κανένα στρατηγικό σχέδιο.

Ευτυχώς που κατά τον κ. Μητσοτάκη το τουρκικό ερευνητικό, που εδώ και ενάμισι μήνα διεξάγει έρευνες Νότια του Καστελλόριζου, δεν παραβιάζει κυριαρχικά μας δικαιώματα, γιατί αλλιώς δεν μπορούμε να φανταστούμε τι θα εξήγγελλε. Σε κάθε περίπτωση, ας γνωρίζει ότι ανασφάλεια και έλλειμμα αυτοπεποίθησης στις ένοπλες δυνάμεις και στον ελληνικό λαό γεννά η έλλειψη αποφασιστικότητας και η προθυμία του να υπογράφει μυστικά συμφωνίες και όχι η έλλειψη οπλικών συστημάτων από τις ένοπλες δυνάμεις μας. Ανασφάλεια, επίσης, γιατί το δημόσιο σύστημα υγείας έχει λιγότερους εργαζόμενους και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα απαραίτητα τεστ, για τα οποία δεν είπε λέξη. 

Ανασφάλεια γιατί δεν είπε λέξη για τα σχολεία που θα ανοίξουν με περισσότερους μαθητές ανά τμήμα, χωρίς τεστ και με λιγότερους εκπαιδευτικούς. Ανασφάλεια για την οικονομία, όπου ο κ. Μητσοτάκης, για ακόμη μία φορά, αρνείται τα μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης και στήριξης των εισοδημάτων που τόσο έχει ανάγκη η οικονομία. Αντιθέτως, επιμένει στη λάθος συνταγή με παροδικά μέτρα, χωρίς κάποιο σχεδιασμό για την πραγματική οικονομία και τις ανάγκες των πολιτών:

  • Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε εκ νέου την παράταση του αποτυχημένου προγράμματος “Συν-Εργασία” της μισής δουλειάς με μισό μισθό και της επιδότησης της ανεργίας μέσω των αναστολών συμβάσεων εργασίας, μέτρα δηλαδή που ήδη εφαρμόζει εδώ και μήνες και που έχουν οδηγήσει στην εκτίναξη της ανεργίας και τη φτωχοποίηση των εργαζομένων.
  • Εξήγγειλε εκ νέου παροδικές αναβολές πληρωμών που το μόνο που κάνουν είναι να μεταθέτουν το πρόβλημα για λίγους μήνες αργότερα αυξάνοντας το χρέος των ιδιωτών
  • Εξήγγειλε νέο κύκλο έντοκης επιστρεπτέας προκαταβολή, στην ίδια αποτυχημένη λογική που ακολούθησε από την αρχή της πανδημίας. Φορτώνοντας νέα δάνεια στις πλάτες υπερχρεωμένων επιχειρήσεων αντί για μη επιστρεπτέα επιχορήγηση σε όλες τις πληγείσες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, όπως από την πρώτη στιγμή έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και έχουν ζητήσει οι παραγωγικοί φορείς.
  • Αντί για ουσιαστικές φοροελαφρύνσεις τις οποίες μεγαλόστομα διακηρύττει εδώ και ένα χρόνο, ανακοίνωσε δυο προσωρινά μέτρα.
  • Επιβεβαίωσε τη λαθροχειρία εις βάρος των συνταξιούχων καθώς, παραβιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ, διέγραψε προκλητικά το μεγαλύτερο μέρος των αναδρομικών που οφείλει στους συνταξιούχους, και αποκλείοντας μάλιστα εκδικητικά όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους από τη λήψη έστω και ενός ευρώ.
  • Εξήγγειλε μια μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που ευνοεί ουσιαστικά μόνο τις επιχειρήσεις -όσες βέβαια δεν θα βάλουν λουκέτο- και όχι τους εργαζόμενους αφού η αμελητέα ελάφρυνση για τους εργαζόμενους έχει ήδη εξανεμισθεί από τις μεγάλες μειώσεις μισθών, τη διάλυση των ωραρίων και τη θέσπιση της απλήρωτης εργασίας.
  • Εξήγγειλε εκ νέου το σχέδιο διάλυσης της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης μέσω της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής.
  • Εξήγγειλε ότι από 1.1.2021 τελειώνει η προστασία της πρώτης κατοικίας καθώς αυτό προβλέπει το πτωχευτικό νομοσχέδιο που εισάγει στη Βουλή, όσους κατ’ ευφημισμός τίτλους κι αν χρησιμοποιεί.

Ο κ. Μητσοτάκης ακόμη και τώρα αρνείται να ευθυγραμμιστεί με την πραγματικότητα. Η κρίση βαθαίνει και ίδιος κινείται χωρίς σχέδιο για την ανάκαμψη της χώρας, μεταθέτοντας διαρκώς το βάρος στους εργαζόμενους και εγκαταλείποντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην τύχη τους. Με λίγα λόγια, η σημερινή παρουσία του κ. Μητσοτάκη το μόνο που κατάφερε είναι να εντείνει την ανασφάλεια των πολιτών».

Τσακαλώτος: Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καταλάβει τίποτα.

Σε δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Συντονιστή Οικονομικού Κύκλου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. για την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, αναφέρεται «Ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ μίλησε για «αυτοπεποίθηση». Όμως για την αυτοπεποίθηση του κόσμου της εργασίας, των ευάλωτων, της μεσαίας τάξης ο κύριος Μητσοτάκης δεν είπε ουσιαστικά τίποτα καινούριο. Ανακοίνωσε 15.000 προσλήψεις στις ένοπλες δυνάμεις αλλά ούτε μια στην παιδεία. Ανακοίνωσε νέες εξοπλιστικές δαπάνες αλλά τίποτα ουσιαστικό για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις μικρές επιχειρήσεις. Τα περίφημα 12 βήματα είναι δυστυχώς μια από τα ίδια. Δάνεια και αναστολές, χωρίς καμία ουσιαστική ενίσχυση της οικονομίας. Εκτός από τις νεοφιλελεύθερες εμμονές ότι μόνη συνταγή για ανάπτυξη είναι η μείωση των φόρων με έμφαση μάλιστα στους ισχυρούς. Μέτρα αποσπασματικά που αδυνατούν να απαντήσουν στην εκρηκτική ύφεση, τον αποπληθωρισμό, τα χρέη των πολιτών που όλο διευρύνονται, την ανεργία, τις απολύσεις τα λουκέτα. Η κυβέρνηση συνεχίζει να εθελοτυφλεί. Δεν καταλαβαίνει ότι κάθε μέρα που μένει άπραγη η ύφεση βαθαίνει. Ότι όσο εκείνοι αρνούνται να πάρουν αποφάσεις, εκατομμύρια άνθρωποι αγωνιούν. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «κατάργηση παρωχημένων ρυθμίσεων» σηματοδοτώντας την κατάργηση κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων. Γιατί, όπως έχει φανεί, στο μόνο πράγμα που είναι άριστοι είναι στο να μειώνουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Όμως, ένα από τα πιο τρομακτικά πράγματα που ακούσαμε σήμερα είναι η αντικατάσταση του νόμου δημοσίων συμβάσεων και η επανάληψη της πρότασης αλλαγής του ΑΣΕΠ από τον κ. Μητσοτάκη. Γιατί οποίος έχει δει τις πολιτικές που ακολουθεί η Ν.Δ., γνωρίζει καλά τι σημαίνει αυτό. Λιγότερη διαφάνεια στο δημόσιο χρήμα, λιγότερη διαφάνεια στις προσλήψεις. Με άλλα λόγια, το πελατειακό κράτος της δεξιάς ξανά προς την δόξα τραβά. Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε σήμερα ότι ούτε θέλει ούτε μπορεί να κατανοήσει τα προβλήματα του κόσμου, πολλώ δε μάλλον να τα επιλύσει. Όμως, ο κόσμος γνωρίζει ότι όταν ακούει για εξοπλιστικά «και καιρούς δοξασμένους και πάλι», οι δικές του αγωνίες θα παραμένουν η δουλειά του, το εισόδημα του και το μέλλον του. Και για αυτά ο κ. Μητσοτάκης σήμερα σιώπησε εκκωφαντικά».

Κυριάκος Μητσοτάκης - Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης 2020

Το Κίνημα Αλλαγής. σε ανακοίνωση του, αναφέρει «Εθνική αυτοπεποίθηση κ. Μητσοτάκη δεν επιτυγχάνεται:

  • χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο ανάκαμψης για τη χώρα
  • χωρίς ισχυρή κοινωνική προστασία
  • και χωρίς τη συγκρότηση του αναγκαίου εθνικού μετώπου

Στη σκιά της πανδημίας προωθείτε τις ιδεοληπτικές σας εμμονές με σκληρές συντηρητικές πολιτικές, με πρώτο θύμα τους εργαζομένους με το δόγμα μισή δουλειά-μίσος μισθός. Οι δήθεν μεταρρυθμίσεις σας κρύβουν ουσιαστικά εξυπηρετήσεις για τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών. Κρύβουν την πρόθεσή σας για παράδοση του ασφαλιστικού συστήματος και του ΕΣΥ στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Όσο για τις «άμεσες δράσεις» ευτυχώς έστω και πολύ καθυστερημένα υιοθετήσατε προτάσεις από το Ενδιάμεσο Πρόγραμμά μας. Γιατί άρχισαν να σας φοβίζουν τα ερείπια που αφήσατε να δημιουργηθούν. Όπως σας είπε η Φώφη Γεννηματά στη Βουλή».

Σε ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας αναφέρεται:

«Οι περιβόητες εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η ανακύκλωση μέτρων που – αποδεδειγμένα πλέον – δεν επαρκούν στο ελάχιστο για να αντιμετωπιστούν οι τραγικές συνέπειες της πανδημίας και της νέας καπιταλιστικής κρίσης. Κάποια νέα, περιορισμένου χαρακτήρα, μέτρα που ανακοινώθηκαν όχι μόνο δεν αλλάζουν αυτήν τη σκληρή πραγματικότητα, αφού η μερίδα του λέοντος πάει στις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά επί της ουσίας αποτελούν το τυράκι για τη φάκα που ο Πρωθυπουργός άφησε για το τέλος και ονομάζεται “σχέδιο Πισσαρίδη”. Το “σχέδιο Πισσαρίδη” αποτελεί το σχέδιο της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου για τα επόμενα χρόνια. Έρχεται ως φυσική συνέχεια των αντιδραστικών-αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων και περιλαμβάνει επιτάχυνση της επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων, με προμετωπίδα την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης και την ενίσχυση της ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις. Η σχετική αναφορά του Πρωθυπουργού πως με τέτοια μέτρα θα ευνοηθούν κυρίως οι νέοι εργαζόμενοι, είναι προκλητική καθώς για την εργασιακή ζούγκλα που ήδη ζουν οι νέοι εργαζόμενοι υπεύθυνη είναι τόσο η σημερινή, όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Αντίστοιχα οι εξαγγελίες για τη δημόσια υγεία δείχνουν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να διατηρήσει γυμνό και αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας, με μέτρα που αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των προβλημάτων, την στιγμή που η πανδημία εξαπλώνεται και η κατάσταση του συστήματος υγείας είναι ήδη ανησυχητική. Η αναφορά του Πρωθυπουργού σε "μείζονα διαφορά" με την Τουρκία που πρέπει να λυθεί μέσω του διαλόγου επιβεβαιώνει πως προετοιμάζεται υπό την υψηλή εποπτεία των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ο επώδυνος συμβιβασμός της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Η “νέα αγορά του αιώνα”, η προμήθεια γαλλικών οπλικών συστημάτων που ανακοινώθηκε, κινείται μέσα στο φαύλο κύκλο του κυνηγητού στρατιωτικών εξοπλισμών, που πληρώνουν ακριβά οι εργαζόμενοι. Είναι γνωστό ότι αυτοί οι εξοπλισμοί δεν υπηρετούν την άμυνα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, αλλά είναι ενταγμένοι στις ΝΑΤΟϊκές επιθετικές επιδιώξεις. Αυτό αποδεικνύουν και οι σημερινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για ιδιωτικοποίηση της αμυντικής βιομηχανίας και πιο στενή σύνδεση με αμερικάνικα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Αυτοπεποίθηση από την ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ μπορούν να νοιώθουν μόνο οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι της χώρας και οι πωλητές όπλων. Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να δείξει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και την πολιτική της, που έχει ως βασικούς πυλώνες αφενός να πληρώσει το τίμημα της νέας κρίσης η λαϊκή πλειοψηφία και αφετέρου την πιο βαθιά εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για λογαριασμό της αστικής τάξης της χώρας και όχι του λαού. Αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη ο λαός μπορεί να δείξει στη δύναμή του να καθορίσει τις εξελίξεις, προς όφελός του, ενισχύοντας το ταξικά προσανατολισμένο εργατικό κίνημα, την κοινωνική συμμαχία όλων των λαϊκών δυνάμεων, σε αντικαπιταλιστική αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ».

 Κυριάκος Μητσοτάκης - ΔΕΘ

Η Ελληνική Λύση, σε ότι αφορά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τα εξοπλιστικά, αναφέρει «Τα Rafale, οι FREMM κλπ., που αποτελούν προτάσεις της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, είναι ευπρόσδεκτες ως προσθήκες, όχι όμως πανάκεια. Απαραίτητο είναι:

  1. Να είσαι αποφασισμένος να χτυπήσεις αυτόν που επί 40 μέρες παραβιάζει την εθνική κυριαρχία σου.
  2. Να μπορείς να πολεμήσεις ΤΩΡΑ και με αυτά που έχεις, όχι μόνο με αυτά που θα ήθελες να έχεις και θα τα έχεις μετά από αρκετό καιρό.
  3. Δεν μπορείς να απεμπολείς την εθνική μας θέση περί «μιας και μόνης διαφοράς», να μιλάς για «μείζονα διαφορά», να προαναγγέλλεις διάλογο τύπου Ελσίνκι επί της εθνικής μας κυριαρχίας και παράλληλα να αγοράζεις όπλα.
  4. Οποιαδήποτε συμφωνία που δεν θα είναι διακρατική, είναι αδιανόητη. Η εμφάνιση οποιουδήποτε μεσάζοντα για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ αποτελεί Casus Belli.
  5. Εξαγγελίες αοριστίας τύπου «ενίσχυση ψηφιακής ασφάλειας στις ΕΔ» αποτελούν φυτώριο διαφθοράς και μίζας». 

Με έτερη ανακοίνωση της, για τις οικονομικές εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελληνική Λύση αναφέρει «Ο κ. Μητσοτάκης αφού μοίρασε λεκτικά ψίχουλα και άφθονες αερολογίες στους πολίτες, ανακοίνωσε το σχέδιο οριστικής άλωσης του κράτους. Οι "κερκόπορτες" για αναξιοκρατικές ρουσφετολογικές προσλήψεις που ανακοίνωσε με την «χαλάρωση» του ΑΣΕΠ, ο εφιάλτης του «Θα» χωρίς να μας πει που θα βρει τα λεφτά προσβάλλουν κάθε έντιμο Έλληνα και μας γυρνούν δεκαετίες πίσω. Η πρωτοφανής απαξίωση του πρωτογενούς τομέα την ώρα που άπαντες αξιολογούν την επισιτιστική κρίση που έρχεται ως την πιο επικίνδυνη συνέπεια της πανδημίας, είναι εγκληματική. Τέλος, δεν ζήτησε ούτε ένα «συγγνώμη» για την εξαπάτηση των Θεσσαλονικέων που δεν είδαν ούτε μία από τις περσινές του εξαγγελίες να γίνεται πράξη! Ούτε μία κουβέντα για τη Μακεδονία που απροστάτευτη βλέπει τα προϊόντα της να πλαστογραφούνται από τους Σκοπιανούς! Φέτος, η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία κυριολεκτικά δεν υπήρχαν για τον πρωθυπουργό. Για άλλη μια φορά η ΔΕΘ μετετράπη σε Διεθνή Εμπαιγμό Θεσσαλονίκης».

Κυριάκος Μητσοτάκης - ΔΕΘ

Οι πρώτες αντιδράσεις της αγοράς

«Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού ικανοποιούν προσδοκίες και ανάγκες της επιχειρηματικότητας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, με τον Βασίλη Κορκίδη να σημειώνει «Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από “βήματος ΔΕΘ” έγιναν σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, με τρία κρίσιμα και ανοικτά μέτωπα για τη χώρα μας. Όμως, σε ανταπόκριση των προσδοκιών και αναγκών μας, ο Πρωθυπουργός τοποθέτησε ψηλά στο “πακέτο” των 12 κυβερνητικών βημάτων, την περικοπή των ασφαλιστικών εισφορών κατά τρεις μονάδες, με πλήρη επιδότηση εισφορών 100.000 νέων θέσεων εργασίας, καθώς και το “ψαλίδι” της εισφοράς αλληλεγγύης για το 2021. Σημαντική είναι επίσης η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε 26 νησιά. Ορθώς ενισχύονται τα κεφάλαια ρευστότητας για την στήριξη των επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Παρατείνονται για 6 μήνες οι αναστολές πληρωμών σε πληττόμενους και οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ. Τόνωση στην αδύναμη κατανάλωση, θα δώσει η καταβολή τον Οκτώβριο του 1,4 δις ευρώ των αναδρομικών για τις κύριες συντάξεις προς 1 εκ. συνταξιούχους και άλλο μισό δις μέχρι τον Δεκέμβριο.

Κατανοούμε πως το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί με ιδία μέσα, να χτίσει μια “γέφυρα” ασφαλούς περάσματος της κοινωνίας και οικονομίας, μέχρι την καθυστερημένη εκταμίευση των ευρωπαϊκών πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Είναι γεγονός, πως πολλά αιτήματα που είχαμε διατυπώσει οι παραγωγικές τάξεις, περιλαμβάνονται στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού. Το “ενισχυμένο” πακέτο οικονομικών μέτρων που ανακοινώθηκε, δίνει προσωρινές “ανάσες” σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αλλά και μια προοπτική μόνιμων ελαφρύνσεων, αφού περιέχει μειώσεις φόρων και εισφορών, επιδότηση της απασχόλησης, καθώς και ενισχυμένη παροχή ρευστότητας. Είναι ξεκάθαρο πως, “αιχμή του δόρατος” της κυβέρνησης αποτελεί η στήριξη της απασχόλησης με τον περιορισμό του μη μισθολογικού κόστους και η ενίσχυση του εισοδήματος με την καταβολή των αναδρομικών. Η ελάφρυνση βαρών από τις επιχειρήσεις, φαίνεται να είναι το “μεγάλο στοίχημα” του Πρωθυπουργού, δείχνοντας εμπιστοσύνη στην επιχειρηματικότητα του τόπου, με την προοπτική οι επιχειρήσεις να αναπληρώσουν με επενδύσεις τις απώλειες του ΑΕΠ.

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός μπορεί να μην είναι μακροχρόνιος, όμως φαίνεται πως ξεδιπλώνεται σταδιακά και προσεκτικά, με τον χρόνο εφαρμογής και την έκταση των μέτρων να προσαρμόζεται στη πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας. Από την πλευρά μας, οι άνθρωποι της αγοράς, είναι εμφανές πως δείχνουμε αυτοπεποίθηση και συγκεντρώνουμε τις δυνάμεις για να συνεχίσουμε να δίνουμε τη καθημερινή μάχη για μια καλύτερη επόμενη μέρα. Κάποτε όμως, αυτό το ψυχοφθόρο σκηνικό, “μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας” πρέπει να τελειώσει. Πρέπει επιτέλους, μετά τη πανδημία, να γυρίσουμε στη πρόοδο και την προκοπή, πρέπει να επιστρέψουμε στην κερδοφορία και την ανάπτυξη του βιοτικού και επαγγελματικού μας επιπέδου. Κατά την ταπεινή μου άποψη, η ομιλία του Πρωθυπουργού σε μια δύσκολη “ΔΕΘ”, κατάφερε να συμπεριλάβει και να συνδυάσει κοινωνική ευαισθησία και οικονομική λογική. Τα οικονομικά μέτρα που ανακοινώθηκαν “με μέτρο”, δίνουν τις απαραίτητες “ανάσες και στηρίγματα” που έχει ανάγκη η ελληνική αγορά. Σε πρώτο άκουσμα, οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, ικανοποιούν τις προσδοκίες της κοινωνίας και τις άμεσες ανάγκες της επιχειρηματικότητας».


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)Σήμερα 13:11 | Ειδήσεις

"Εμείς σας μιλάμε για το πώς θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα των άλλων είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης", είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο τουΣήμερα 13:34 | Ειδήσεις

Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση για σωματικές βλάβες κατά του συντρόφου της. 

Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: προφυλακιστέος ο εργολάβοςΣήμερα 15:31 | Ειδήσεις

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο εργολάβος για το τραγικό δυστύχημα στον Πειραιά, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικός.

Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!Σήμερα 11:51 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει σε εξώδικο που έστειλε η χήρα του άτυχου εθελοντή, που πέθανε ενώ μαινόταν η μεγάλη φωτιά στην Ρόδο. "Απίθανη" είναι η απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ριζούπολη: Φωτιά σε διαμέρισμα 16:25Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: προφυλακιστέος ο εργολάβος16:11Ιωάννινα: νεκρή γυναίκα σε φωτιά σε καμινάδα15:58Ευρωεκλογές - Ανδρουλάκης: Να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση πού περιφρονεί την αυτοδιοίκηση (εικόνες)15:44Κακοκαιρία - Πήλιο: Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας από την Πυροσβεστική15:30Σαραντάπορο - Βασιλική Πλεξίδα: Φόρος τιμής για τα 7 χρόνια από την πτώση του ελικοπτέρου (εικόνες)15:16Φιντάν: Εάν δεν ιδρυθεί Παλαιστινιακό κράτος η κρίση θα συνεχιστεί15:02“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες14:49Απάτη - Σέρρες: παρίσταναν τους λογιστές και απέσπασαν λεία “μαμούθ”14:36Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο του14:22Θεσσαλονίκη: παιδί παρασύρθηκε από ηλεκτρικό πατίνι14:09Πογέτ: Τελείωσα το συμβόλαιό μου και είμαι ελεύθερος13:55Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)13:41Αγρίνιο: 15χρονη χτυπούσε την αδερφή της μέχρι να λιποθυμήσει13:28“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)13:15Νικόλαος - Τατιάνα Μπλάτνικ: Χώρισαν μετά απο 14 χρόνια γάμου13:01Κακοκαιρία - Σκόπελος: Οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα (εικόνες)12:48Θείος δικάζεται για βιασμό της 10χρονης ανιψιάς του12:34Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας 12:20Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!12:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο