LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 12 Σεπτεμβρίου 2020 12:48

Χτύπησε δημοτικό αστυνομικό επειδή του έκοψε... κλήση

Ο δημοτικός αστυνομικός κατέθεσε μήνυση και ο οδηγός του ΙΧ συνελήφθη... 

 κλήση - Τροχαία - παράβαση - δρόμος - οδηγός - ΙΧ

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ένας δημοτικός αστυνομικός πριν από μερικές ημέρες στην Καλαμπάκα , όταν κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του βεβαίωσε παράβαση σε οδηγό.

Συγκεκριμένα  όταν ο αστυνομικός  αντιλήφθηκε την παράνομη στάθμευση οχήματος, επιχείρησε να κόψει κλήση στον οδηγό, με εκείνον να του «απαντά» με γροθιές στην πλάτη, ενώ στην συνέχεις τράπηκε σε φυγή. 

Τα στοιχεία ωστόσο που είχε κρατήσει ο αστυνομικός τον « έκαψαν»  με αποτέλεσμα λίγα λεπτά αργότερα οι άντρες της ΕΛΛΑΣ να φτάσουν στα ίχνη του και να τον συλλάβουν, ενώ ο δημοτικός υπάλληλος αφού μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας  προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, έπειτα υπέβαλε μήνυση . 

Για το περιστατικό τοποθετήθηκε ο δήμαρχος Μετεώρων Θοδωρής Αλέκος  δηλώνοντας: 

“Ο Δήμαρχος Μετεώρων καταδικάζει απερίφραστα την βίαιη επίθεση που δέχθηκε υπάλληλος της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Μετεώρων το βράδυ της Τετάρτης 09/09/2020 σε κεντρικό σημείο της πόλης. Τέτοια φαινόμενα βίας σε βάρος εργαζομένων είναι επιεικώς απαράδεκτα και καλεί όλους μας σε εγκράτεια και συνεργασία ειδικά αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο.

Η νομιμότητα είναι υποχρέωση όλων μας και οφείλουμε να την τηρούμε. Για την τήρηση αυτής της νομιμότητας είναι επιφορτισμένη μεταξύ άλλων και η Δημοτική Αστυνομία, ώστε η καθημερινότητα μας να είναι καλύτερη.

Συγκεκριμένα το ατυχές περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα σε κεντρικό σημείο της πόλης ενώ ο Δημοτικός Αστυνομικός εκτελούσε τα υπηρεσιακά του καθήκοντα, συνέβη μετά από πράξη επιβολής προστίμου για την παραβίαση ρυθμιστικής πινακίδας του Κ.Ο.Κ. επί της οδού Χατζηπέτρου (εκ περιτροπής στάθμευση-μονά/ζυγά-πινακίδες Ρ-41/Ρ-42). Καθώς ο παραβάτης – πολίτης δέχθηκε κλήση από τον υπάλληλο, ο παραβάτης του επιτέθηκε βιαίως γρονθοκοπώντας τον πισώπλατα και προκαλώντας στον υπάλληλο σωματικές βλάβες. Παρόλο που ο παραβάτης τράπηκε σε φυγή, μετά την άμεση ενεργοποίηση της ΕΛ.ΑΣ ο παραβάτης οδηγήθηκε στο Α.Τ. Μετεώρων. Στη συνέχεια και αφού ο Δημοτικός Αστυνομικός δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες στο Κ.Υ. Καλαμπάκας υπέβαλε μήνυση μετά την οποία κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία. Το πρωί της Πέμπτης 10/09/2020 ο παραβάτης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Τρικάλων. Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για επίθεση-πρόκληση ελαφράς σωματικής βλάβης και τον καταδίκασε σε 7 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή. Η άσκηση των καθηκόντων ενός εργαζομένου εντάσσεται στην προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας, στη βάση της νομιμότητας και των υπαρχόντων κανονισμών και διατάξεων. Συμπεριφορές τέτοιου είδους επισύρουν ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Ο Δήμαρχος Μετεώρων και ο Δήμος Μετεώρων συνολικά είναι αρωγός των Δημοτών-Πολιτών όμως και οι Δημότες οφείλουν να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις και τους νόμους του Δήμου και του Κράτους συνολικά.

Ο Δήμαρχος Μετεώρων

Θεόδωρος Γ. Αλέκος”.

 

Πηγή: trikalavoice.gr

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΆγρια ζώα σε πόλεις και χωριά: Λύκοι, αλεπούδες και αγριογούρουνα όλο και πιο συχνά σε κατοικημένες περιοχέςΣήμερα 20:17 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η λειψυδρία και η έλλειψη τροφής οδηγούν τα άγρια ζώα στα χωριά ακόμα και σε πόλεις.

Ευρωπαϊκή αντιπρόταση στο ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ - Τι προτείνουν οι ΕυρωπαίοιΣήμερα 18:54 | Ειδήσεις

Η αντιπρόταση χρησιμοποιεί την αμερικανική πρόταση ως βάση, αλλά προχωρεί σημείο προς σημείο με προτάσεις για απαλείψεις ή τροποποιήσεις.

Φάκελος Interpol: Η τουρκική υποψηφιότητα για την προεδρία και ο κίνδυνος “Άλωσης” του Διεθνούς ΟργανισμούΧθες 16:52 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου, η Τουρκία θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους καταχραστές των μηχανισμών της Interpol, αφού το καθεστώς Ερντογάν έχει επανειλημμένα προσπαθήσει να τους εργαλειοποιήσει για εξοντώσει πολιτικούς αντιπάλους του. 

Αγρότες και κτηνοτρόφοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις – Μπλόκα από 30 Νοεμβρίου σε δρόμους, λιμάνια και τελωνείαΣήμερα 16:56 | Ειδήσεις

Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ημέρες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ - Μητσοτάκης: Είμαστε η μεγάλη δημοκρατική παράταξη αυτού του τόπου21:18Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα21:04Η πορεία ενός θρύλου της κιθάρας: Το ταξίδι του Eric Clapton20:50Προσωπικά ευγνώμων προς τον Τραμπ δηλώνει ο Ζελένσκι 20:36Άγρια ζώα σε πόλεις και χωριά: Λύκοι, αλεπούδες και αγριογούρουνα όλο και πιο συχνά σε κατοικημένες περιοχές20:22Κύκλωμα αρχαιοκαπηλείας: Αρχές ανακάλυψαν θησαυρό μαμούθ, συλλήψεις σε Ελλάδα και εξωτερικό20:08Κατολισθήσεις και κατεστραμμένες καλλιέργειες στην Αλβανία - Σε πορτοκαλί συναγερμό η Γαλλία19:54Ελβετία - Μάρκο Ρούμπιο: Θετική πρόοδος στις συνομιλίες ουκρανικών και αμερικανικών αντιπροσωπειών στην Γενεύη19:40Παναθηναϊκός: Συγκλονιστικό γκολ του Γεντβάι και απόλυτη κυριαρχία στις Σέρρες 19:26Ευρωπαϊκή αντιπρόταση στο ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ - Τι προτείνουν οι Ευρωπαίοι19:12Πέντε οι νεκροί από την ισραηλινή επίθεση σε συνοικία της νότιας Βηρυτού18:58Πύργος: ΙΧ "εισέβαλε" σε αυλή σπιτίου (Εικόνες)18:44Ολυμπιακός: Κυρίαρχη νίκη με αναπάντεχο πρωταγωνιστή τον Σέιμπεν Λι κόντρα στον ΠΑΟΚ18:30Τραμπ: Η Ουκρανία δεν επέδειξε καμία ευγνωμοσύνη για τις προσπάθειες των ΗΠΑ18:16Ελβετία: Σε εξέλιξη οι κύριες συνομιλίες για το ειρηνευτικό σχέδιο μεταξύ των αμερικανικών και ουκρανικών αντιπροσωπειών 18:02Ζελένσκι: Το αμερικανικό σχέδιο θα μπορούσε να λάβει υπόψη τις ουκρανικές απόψεις17:48Ιονία οδός: Εκτροπή πέντε οχημάτων λόγω χαλαζόπτωσης17:34Ιωάννινα: Ο υφυπουργός Εσωτερικών Β. Σπανάκης επισκέφθηκε περιοχές που καταστράφηκαν από την κακοκαιρία17:20Αγρότες και κτηνοτρόφοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις – Μπλόκα από 30 Νοεμβρίου σε δρόμους, λιμάνια και τελωνεία17:06Νέο Ηράκλειο: Συμπλοκή ανηλίκων έξω από σχολείο – Ένας ανήλικος με πτυσσόμενο μαχαίρι16:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο