LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 12 Σεπτεμβρίου 2020 12:48

Χτύπησε δημοτικό αστυνομικό επειδή του έκοψε... κλήση

Ο δημοτικός αστυνομικός κατέθεσε μήνυση και ο οδηγός του ΙΧ συνελήφθη... 

 κλήση - Τροχαία - παράβαση - δρόμος - οδηγός - ΙΧ

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ένας δημοτικός αστυνομικός πριν από μερικές ημέρες στην Καλαμπάκα , όταν κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του βεβαίωσε παράβαση σε οδηγό.

Συγκεκριμένα  όταν ο αστυνομικός  αντιλήφθηκε την παράνομη στάθμευση οχήματος, επιχείρησε να κόψει κλήση στον οδηγό, με εκείνον να του «απαντά» με γροθιές στην πλάτη, ενώ στην συνέχεις τράπηκε σε φυγή. 

Τα στοιχεία ωστόσο που είχε κρατήσει ο αστυνομικός τον « έκαψαν»  με αποτέλεσμα λίγα λεπτά αργότερα οι άντρες της ΕΛΛΑΣ να φτάσουν στα ίχνη του και να τον συλλάβουν, ενώ ο δημοτικός υπάλληλος αφού μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας  προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, έπειτα υπέβαλε μήνυση . 

Για το περιστατικό τοποθετήθηκε ο δήμαρχος Μετεώρων Θοδωρής Αλέκος  δηλώνοντας: 

“Ο Δήμαρχος Μετεώρων καταδικάζει απερίφραστα την βίαιη επίθεση που δέχθηκε υπάλληλος της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Μετεώρων το βράδυ της Τετάρτης 09/09/2020 σε κεντρικό σημείο της πόλης. Τέτοια φαινόμενα βίας σε βάρος εργαζομένων είναι επιεικώς απαράδεκτα και καλεί όλους μας σε εγκράτεια και συνεργασία ειδικά αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο.

Η νομιμότητα είναι υποχρέωση όλων μας και οφείλουμε να την τηρούμε. Για την τήρηση αυτής της νομιμότητας είναι επιφορτισμένη μεταξύ άλλων και η Δημοτική Αστυνομία, ώστε η καθημερινότητα μας να είναι καλύτερη.

Συγκεκριμένα το ατυχές περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα σε κεντρικό σημείο της πόλης ενώ ο Δημοτικός Αστυνομικός εκτελούσε τα υπηρεσιακά του καθήκοντα, συνέβη μετά από πράξη επιβολής προστίμου για την παραβίαση ρυθμιστικής πινακίδας του Κ.Ο.Κ. επί της οδού Χατζηπέτρου (εκ περιτροπής στάθμευση-μονά/ζυγά-πινακίδες Ρ-41/Ρ-42). Καθώς ο παραβάτης – πολίτης δέχθηκε κλήση από τον υπάλληλο, ο παραβάτης του επιτέθηκε βιαίως γρονθοκοπώντας τον πισώπλατα και προκαλώντας στον υπάλληλο σωματικές βλάβες. Παρόλο που ο παραβάτης τράπηκε σε φυγή, μετά την άμεση ενεργοποίηση της ΕΛ.ΑΣ ο παραβάτης οδηγήθηκε στο Α.Τ. Μετεώρων. Στη συνέχεια και αφού ο Δημοτικός Αστυνομικός δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες στο Κ.Υ. Καλαμπάκας υπέβαλε μήνυση μετά την οποία κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία. Το πρωί της Πέμπτης 10/09/2020 ο παραβάτης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Τρικάλων. Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για επίθεση-πρόκληση ελαφράς σωματικής βλάβης και τον καταδίκασε σε 7 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή. Η άσκηση των καθηκόντων ενός εργαζομένου εντάσσεται στην προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας, στη βάση της νομιμότητας και των υπαρχόντων κανονισμών και διατάξεων. Συμπεριφορές τέτοιου είδους επισύρουν ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Ο Δήμαρχος Μετεώρων και ο Δήμος Μετεώρων συνολικά είναι αρωγός των Δημοτών-Πολιτών όμως και οι Δημότες οφείλουν να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις και τους νόμους του Δήμου και του Κράτους συνολικά.

Ο Δήμαρχος Μετεώρων

Θεόδωρος Γ. Αλέκος”.

 

Πηγή: trikalavoice.gr

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΧθες 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΧθες 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Χθες 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο