LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 10 Σεπτεμβρίου 2020 07:06 | Ανανέωση: 10 Σεπτεμβρίου 2020 07:04

Φωτιά στη Μόρια: Ολοκληρωτική καταστροφή του ΚΥΤ

Στάχτη και αποκαΐδια έγινε το Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στη Μόρια, μετά και τη χθεσινή φωτιά.

Μόρια - μετανάστες - σκηνές

Τίποτα δεν άφησε «όρθιο» στη Μόρια η φωτιά που έκαψε για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ το ΚΥΤ όπου διέμεναν πάνω από 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι καταστροφές στο Κέντρο και τον περιβάλλοντα χώρο ήταν μεγάλες ήδη από την Τρίτη τη νύχτα, ενώ οι νέες εστίες που εκδηλώθηκαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης κατέστρεψαν ό,τι είχε απομείνει όρθιο. Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Οι φιλοξενούμενοι διανυκτέρευσαν στο δρόμο, ενώ σήμερα αναμένονται στο νησί δύο οχηματαγωγά και ένα πλοίο για τη φιλοξενία των πιο ευάλωτων ομάδων, αλλά και η τοποθέτηση των σκηνών για την προσωρινή στέγαση των υπολοίπων. Τα πάνω από 400 ασυνόδευτα παιδιά έχουν ήδη μεταφερθεί στην ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ έχει απαγορευτεί διά στόματος Πρωθυπουργού, η απομάκρυνση άλλων αιτούντων άσυλο από το νησί.

Αυτό που ανησυχεί τις Αρχές είναι ότι δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα οι διαπιστωμένοι ασθενείς με κορονοϊό. Ειδικότερα, από τους 35 που έχουν διαγνωστεί έχουν εντοπιστεί μόλις οι οκτώ και έχουν τεθεί σε καραντίνα μαζί με τις επαφές τους, που ιχναλατούνται.

Στη Λέσβο έφτασε χθες κυβερνητικό κλιμάκιο, συνοδευόμενο από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ.

Οι έρευνες για τα αίτια της εκδήλωσης των πυρκαγιών είναι σε εξέλιξη.

Μόρια - μετανάστες - σκηνές

Υπουργείο Μετανάστευσης: εντός της ημέρας όλες οι απαραίτητες ενέργειες μεταστέγασης

Εντός της ημέρας θα πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την άμεση στέγαση αρχικά των ευάλωτων και των οικογενειών της Μόριας σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Επιχειρώντας έναν σύντομο απολογισμό των χτεσινών του ενεργειών, το Υπουργείο αναφέρει ότι η προχθεσινή πυρκαγιά «είχε αντιμετωπιστεί. Η δομή είχε μερικώς εκκενωθεί χωρίς θύματα. Τα ασυνόδευτα ανήλικα μεταφέρθηκαν εκτός Λέσβου, πλοίο κατέπλευσε και γίνονταν εργασίες στη Μόρια ώστε να μην υπάρξουν άστεγες οικογένειες το βράδυ».

Ωστόσο, διευκρινίζει ότι η δεύτερη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ και κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος της δομής «σταμάτησε τις εργασίες αποκατάστασης». «Πρωταρχική μέριμνα της Πολιτείας ήταν η ασφάλεια όλων των εμπλεκόμενων», συμπληρώνει. Και καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης, «Αυτονόητα εκβιαστικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές».

Τι είπαν στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα", κάτοικοι της Μόριας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔιονύσης Σαββόπουλος: Ο "Νιόνιος" που άλλαξε το ελληνικό τραγούδι και έγινε θρύλος της τέχνηςΣήμερα 06:44 | Ειδήσεις

Ένας δημιουργός που συνέδεσε την ποίηση με τον ρυθμό, την παράδοση με το ροκ και τη σκηνή με το θέατρο, αφήνοντας ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ελληνική τέχνη.

Μητσοτάκης: Το δικαίωμα στη συνάθροιση και τη διαμαρτυρία μπορεί να συνυπάρχει με την προστασία ενός χώρου ιερούΣήμερα 08:39 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός τόνισε: "Περνώντας από το Σύνταγμα δεν μπορούμε να πούμε ότι μας αρέσει αυτή η εικόνα κι αυτός ήταν και ο σκοπός αυτής της νομοθετικής πρωτοβουλίας".

Σεισμός 4,5 βαθμών Ρίχτερ στην ΡόδοΣήμερα 06:58 | Ειδήσεις

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε περίπου 35 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του νησιού

Τι καιρό θα κάνει την ΤετάρτηΧθες 16:06 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νιγηρία: Βυτιοφόρο ανατράπηκε και τυλίχθηκε στις φλόγες – Τουλάχιστον 35 νεκροί (βίντεο)09:03Μητσοτάκης: Το δικαίωμα στη συνάθροιση και τη διαμαρτυρία μπορεί να συνυπάρχει με την προστασία ενός χώρου ιερού08:49Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Στη Σουηδία για την υπογραφή εξοπλιστικής συμφωνίας08:35Μητσοτάκης για Σαββόπουλο: Δε θέλω να το πιστέψω - Η βραχνή φωνή του θα μας συνοδεύει για πάντα08:21Ο Πρόεδρος του Περού κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην πρωτεύουσα Λίμα08:078 προορισμοί τελευταίας στιγμής για την 28η Οκτωβρίου07:53Πειραιάς: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών – Τέσσερις συλλήψεις07:39Λίνα Μενδώνη: Ο Διονύσης Σαββόπουλος χαρτογράφησε την πατρίδα μας και τους ανθρώπους της07:25Σεισμός 4,5 βαθμών Ρίχτερ στην Ρόδο07:11Διονύσης Σαββόπουλος: Ο "Νιόνιος" που άλλαξε το ελληνικό τραγούδι και έγινε θρύλος της τέχνης06:57Ελευσίνα: Οπλοστάσιο εντοπίστηκε στο σπίτι του 17χρονου που απείλησε με πιστόλι άλλον μαθητή – Βρέθηκε από αεροβόλο μέχρι καραμπίνες06:43Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 22 Οκτωβρίου06:29Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:15Επιστρέφουν στο Ισραήλ δύο φέρετρα με λείψανα ομήρων της Χαμάς23:59Βιρτζίνια Τζιούφρε: Κυκλοφόρησαν τα απομνημονεύματα της23:44Φον ντερ Λάιεν: Επιστολή στους Ευρωπαίους ηγέτες για αυστηρότερα μέτρα στο μεταναστευτικό23:30Παναθηναϊκός: Ο Ρισόν Χολμς τρέχει για να προλάβει το ματς με την Βίρτους Μπολόνια23:16ΗΠΑ: Συνελήφθη ύποπτος που φέρεται να σχεδίαζε ένοπλη επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο της Ατλάντα23:02Άρης – Μανρέσα: Ακόμη μια ήττα για τους “κιτρινόμαυρους”22:48Ηράκλειο: 60χρονος πέθανε δουλεύοντας σε εργοτάξιο22:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο