LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 09 Σεπτεμβρίου 2020 20:48

Μείωση ενοικίου: επέκταση του μέτρου ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ

Με υπουργική απόφαση θα καθοριστούν οι κλάδοι που θα τους αφορά η επέκταση. Οφέλη και κίνητρα και για τους ιδιοκτήτες ακινήτων...

Υπουργείο Οικονομικών

Με νομοθετική πρωτοβουλία, το Υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε επέκταση της υποχρεωτικής μείωσης μισθώματος επαγγελματικών μισθώσεων, μισθώσεων κύριας κατοικίας εργαζομένων σε πληττόμενες επιχειρήσεις, των οποίων έχει ανασταλεί προσωρινά η σύμβαση εργασίας, μισθώσεων εξαρτημένων μελών-φοιτητών και μισθώσεων ναυτικών σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας, κατά 40% για τον μήνα Σεπτέμβριο, ώστε να υποστηριχτούν τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που ανήκουν συγκεκριμένα στους κλάδους του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού, των μεταφορών και της εστίασης και εξακολουθούν να πλήττονται σημαντικά από την πανδημία.

Παράλληλα, διαμορφώνεται πλαίσιο προαιρετικής μείωσης μισθώματος επαγγελματικών μισθώσεων, μισθώσεων κύριας κατοικίας εργαζομένων σε πληττόμενες επιχειρήσεις, των οποίων έχει ανασταλεί προσωρινά η σύμβαση εργασίας, μισθώσεων εξαρτημένων μελών-φοιτητών και μισθώσεων ναυτικών σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας, κατά τουλάχιστον 30%, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο, με την προϋπόθεση συμφωνίας μεταξύ του εκμισθωτή και του μισθωτή.

Το καθεστώς της προαιρετικής μείωσης ισχύει για συγκεκριμένους κλάδους που πλήττονται -όπως θα καθοριστούν άμεσα με σχετική υπουργική απόφαση- και δεν έχουν ενταχθεί στο υποχρεωτικό καθεστώς μείωσης ενοικίου. Στο πλαίσιο του διαμοιρασμού των βαρών εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, το προαιρετικό καθεστώς περιλαμβάνει οφέλη-κίνητρα και για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που επωμίζονται την προσωρινή και έκτακτη μείωση του μισθώματος.

Προς αυτή την κατεύθυνση προωθείται διάταξη με φορολογικά μέτρα ελάφρυνσής τους, ενώ προβλέπεται και η εμπρόθεσμη καταβολή του μειωμένου μισθώματος. Συγκεκριμένα, το ποσό του μισθώματος που δεν εισπράχθηκε ή δεν εισπράττεται για όλους τους μήνες που ίσχυσε ή θα ισχύσει το μέτρο μειωμένης καταβολής επί του μισθώματος δεν συνιστά εισόδημα και δεν υπόκειται σε φόρο εισοδήματος, ούτε σε ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Επιπλέον, τα φυσικά πρόσωπα που εισπράττουν μειωμένο μίσθωμα έχουν δικαίωμα έκπτωσης ποσού ίσου με ποσοστό 20% επί του 60% των μισθωμάτων των μηνών της έκπτωσης, από οφειλές με καταληκτική ημερομηνία καταβολής προς τη φορολογική αρχή από 31.07.2020 και μετά, πλην των οφειλών από ρυθμίσεις/διευκολύνσεις τμηματικής καταβολής, οφειλών υπέρ αλλοδαπού δημοσίου και από ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων.

Το Υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνει, έτσι, έμπρακτα τη διαρκή ετοιμότητα της Κυβέρνησης να παρεμβαίνει έγκαιρα και στοχευμένα, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕλίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Στο Κατάρ ο Τραμπ εξασφάλισε τη μεγαλύτερη παραγγελία αεροσκαφών στην ιστορία της BoeingΣήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Τι είπε για τις στρατηγικές συμφωνίες, που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ, με τρεις Αραβικές χώρες και όσα σηματοδοτούν για τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Μέση Ανατολή.

Eurovision 2025 - Κλαυδία: Η αποθέωση στα social media μετά την εμφάνισή της στον τελικόΣήμερα 23:06 | Ειδήσεις

Εντυπωσίασε για ακόμη μια φορά η Κλαυδία με την "Αστερομάτα" 

Άρης Μουγκοπέτρος: Επιτέλους μετά από πάρα πολύ καιρό άκουσα και ένα καλό νέοΣήμερα 18:06 | Ειδήσεις

Ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο δεξί του μάτι 

Οίκος Fitch: Αναβάθμισε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας από σταθερές σε θετικέςΣήμερα 09:22 | Ειδήσεις

Ένα βήμα πιο κοντά η Ελλάδα για να ανέβει σκαλοπάτι στην επενδυτική βαθμίδα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Eurovision 2025: Ολοκληρώθηκε το διαγωνιστικό κομμάτι – Ποιες χώρες ξεχώρισαν00:30Eurovision 2025 - Κλαυδία: Η αποθέωση στα social media μετά την εμφάνισή της στον τελικό23:52Eurovision 2025: Ποιες χώρες έχουν κερδίσει περισσότερες φορές τον διαγωνισμό23:38Μαλαισία: Η στιγμή που μαμά ελέφαντας προσπαθεί να μετακινήσει το φορτηγό που σκότωσε το μικρό της (βίντεο) 23:24Θεσσαλονίκη: Στο χειρουργείο ο Μητροπολίτης Φιλόθεος23:08Δολοφονία στη Βάρδα: Αφού τον σκότωσε συνέχισε να μαζεύει φράουλες 22:55Χαλκιδική: Συνελήφθη ένα άτομο στη Χαλκιδική για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένων22:41Τραμπ: Θα μιλήσω με τον Πόυτιν τη Δευτέρα για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία22:27Φινλανδία - Σύγκρουση ελικοπτέρων: Νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες22:12Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο κόντρα στον ΟΦΗ21:58Κολοσσός Ρόδου – Λαύριο: Εντυπωσιακή νίκη για τους γηπεδούχους21:44Άρης – Μαρούσι: Show Τολιόπουλου… στο αντίο του21:31Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή21:17Ελβετικές Άλπεις: Επιχείρηση διάσωσης ανθρώπων που τους καταπλάκωσε χιονοστιβάδα21:03GP Ίμολα: O Πιάστρι θα ξεκινήσει από την pole position20:48Λάρισα: Παραλίγο δεύτερη μητροκτονία - κυνηγούσε με μαχαίρι τη μητέρα του20:35ΗΠΑ: Δεκάδες νεκροί από ανεμοστρόβιλους (βίντεο)20:21Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Στο Κατάρ ο Τραμπ εξασφάλισε τη μεγαλύτερη παραγγελία αεροσκαφών στην ιστορία της Boeing20:07Η ακραία ζέστη αυξάνει τους κινδύνους για τις εγκύους19:49Metallica: Οι 60.000 θαυμαστές τους προκάλεσαν μικρό σεισμό σε συναυλία τους19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο