LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 09 Σεπτεμβρίου 2020 20:04

Ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος της Ευποιίας απονεμήθηκε στην Μαριάννα Βαρδινογιάννη (εικόνες)

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε την απονομή και εξήρε το έργο της πρέσβειρας της UNESCO και Προέδρου του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».

Κατερίνα Σακελλαροπούλου - Μαριάννα Βαρδινογιάννη - Μεγαλόσταυρος του Τάγματος Ευποιίας

Άλλη μία κορυφαία τιμητική διάκριση για την Μαριάννα Βαρδινογιάννη, τη γυναίκα που έχει αφιερώσει τη ζωή της στη κοινωνική προσφορά.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατόπιν σχετικής πρότασης της Κυβέρνησης, της απένειμε τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Ευποιίας, μια από τις κορυφαίες διακρίσεις που μπορεί να απονεμηθεί στο τόπο μας.

Όπως επεσήμανε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την Μαριάννα Βαρδινογιάννη, «είχε στην ζωή της δυνατότητες για ασφαλείς προσωπικές επιλογές, διάλεξε όμως τον δρόμο της προσφοράς, αρχικά με τα παιδιά και κατόπιν με το μεγάλο θέμα των ανθρωπινων δικαιωμάτων. Να σταθώ όμως και στο ιδιαίτερο έργο της, με τον Σύλλογο "ΕΛΠΙΔΑ"  για τον παιδικό καρκίνο, που μετρά 30 χρόνια».

Κατερίνα Σακελλαροπούλου - Μαριάννα Βαρδινογιάννη - Μεγαλόσταυρος του Τάγματος Ευποιίας

H Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Unesco, αναφέρθηκε στη στήριξη που έχει όλα αυτά τα χρόνια από την οικογένειά της, ενώ ευχήθηκε για την αγαστή συνεργασία όλων των λαών.

«Στις δύσκολες ώρες για το πλανήτη μας να παραμείνει η Ελλάδα μας θεματοφύλακας αιωνίων αξιών και οι λαοί να συνεργαστούν για το καλό της ανθρωπότητας. καλή επιτυχία στην εθνική προσπάθεια και στην ευόδωση των ευγενών στόχων σας», σημείωσε η Μαριάννα βαρδινογιάννη.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου - Μαριάννα Βαρδινογιάννη - Μεγαλόσταυρος του Τάγματος Ευποιίας

Κατερίνα Σακελλαροπούλου - Μαριάννα Βαρδινογιάννη - Μεγαλόσταυρος του Τάγματος Ευποιίας

Το Τάγμα της Ευποιϊας, είναι ελληνικό Τάγμα Αριστείας και καθιερώθηκε το 1948. Ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος απονέμεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως ηθική ανταμοιβή σε γυναίκες, κάθε εθνικότητας, για την προσφορά τους στην Ελλάδα, στο τομέα της φιλανθρωπίας, των Τεχνών και των Γραμμάτων.


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο