LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 07 Σεπτεμβρίου 2020 21:41 | Ανανέωση: 07 Σεπτεμβρίου 2020 21:43

Σε καραντίνα τρεις δομές προσφύγων στην Αττική

Τι αναφέρει το Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου. Για ποιές δομές πρόκειται.

Αρκουμανέας - ΕΟΔΥ

Με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, τέθηκαν σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό οι δομές φιλοξενίας προσφύγων σε Σχιστό, Μαλακάσα και Ελαιώνα.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, "τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας θα είναι σε ισχύ μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ".

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι εντοπίστηκε ένα κρούσμα στην δομή του Σκαραμαγκά και ότι ελέγχονται ακόμη 14 άνθρωποι.

Το απογευμα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στον ΕΟΔΥ, με την συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του Προέδρου του ΕΟΔΥ, του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, του Διοικητή Πρώτης Υποδοχής και του Προϊσταμένου Ετοιμότητας και Απόκρισης του ΕΟΔΥ, σχετικά με την αντιμετώπιση των περιπτώσεων COVID-19 σε δομές Προσφύγων και Μεταναστών της χώρας.

Στην σύσκεψη συζητήθηκε η λήψη μέτρων στο πλαίσιο αντιμετώπισης της διασποράς της νόσου, καθώς και εφαρμογή των αντίστοιχων πρωτοκόλλων για τις δομές αυτές, καθώς όπως αναφέρεται "προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας είναι η προστασία της υγείας όλων των πολιτών της χώρας, η θωράκιση των συστημάτων επιτήρησης και έγκαιρης ανίχνευσης κρουσμάτων COVID-19".

Εν τω μετυαξύ, μιλώντας στον Alpha ο Νότης Μηταράκης, ερωτηθείς για τα κρούσματα κορονοϊού στο ΚΥΤ Μόριας, απάντησε πως ο Σομαλός αναγνωρισμένος πρόσφυγας στη Μόρια “δεν ενεγράφη στο πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ. Επέλεξε να γυρίσει στην Μόρια. αυτό δείχνει και ένα πρόβλημα που έχουμε στις δομές. Οι δομές είναι ανοικτές και στόχος της κυβέρνησης είναι άμεσα ξεκινώντας από Σάμο, Κω Λέρο αλλά και από Μυτιλήνη και Χίο να γίνουν οι νέες κλειστές ελεγχόμενες δομές όπου δεν θα είχαμε ένα τέτοιο πρόβλημα πρόσβασης. Στην Μόρια σήμερα έχουμε 17 κρούσματα σε 1.600 τεστ που έγιναν ως αποτέλεσμα αυτού που επέστρεψε”.

Προσέθεσε ότι “είναι ανησυχητικό και γι΄ αυτό χρειάζονται κλειστά κέντρα με περισσότερο ωφέλιμο χώρο ανά αιτούντα άσυλο. Αυτοί που έχουν άσυλο πρέπει να είναι εκτός κέντρων και το εφαρμόζουμε ”.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε οβίδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου 18:09Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας: Έδωσαν λάθος φάρμακο σε καρκινοπαθή17:55Εύβοια: Μαθήτρια έπαθε ηλεκτροπληξία από διακόπτη φωτός17:40Κωνσταντινούπολη: Εγκαίνια του ιστορικού Ζωγράφειου Λυκείου μετά την πρώτη φάση ανακαίνισης 17:26Οι ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:12ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2,1% η ανάπτυξη το 2024 στην ελληνική οικονομία16:58Γιάννικ Σίνερ: Αβέβαιος για την συμμετοχή του στους τελικούς του κυπέλλου Ντέιβις16:43Θεσσαλονίκη: Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων βρίσκεται η υπόθεση θανάτου 11χρονου από έκρηξη λέβητα σε σχολείο16:29Τραυματισμός ναυτικού κατά τη διαδικασία απεμπλοκής κάβου16:14Πούτιν: Η Ρωσία θα παράγει 510 εκατ. τόνους πετρελαίου το 2025, 1% λιγότερους από το 202416:00Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις κλοπών αγροτικών οχημάτων και μια υπόθεση ζωοκλοπής15:47Μέλι από σπίτι: Μελίσσια σε μπαλκόνια και ταράτσες της Αθήνας15:33Κιλκίς: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της φονικής συμπλοκής 15:19Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ένορκος που τράβηξε φωτογραφία μέσα σε δικαστική αίθουσα15:04Μητσοτάκης από Βουλή: Η Ελλάδα τα τελευταία έξι χρόνια έχει υπερασπιστεί σθεναρά τα εθνικά της συμφέροντα14:50Ιρλανδία: Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ μαγνητίζουν τα βλέμματα14:35Παράνομοι μετανάστες ταξίδεψαν από την Κωνσταντινούπολη στη Θεσσαλονίκη μέσα σε καρότσα φορτηγού14:20Γαλλία: Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Λεκορνί 14:06Τροιζηνία: Εξαρθρώθηκε σπείρα που καλλιεργούσε και διακινούσε κάνναβη – Εντοπίστηκαν 3 πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια13:51Συνέλαβαν τον Βιλντόσα με τη σύζυγό του στην Ιταλία 13:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο