LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 07 Σεπτεμβρίου 2020 21:41 | Ανανέωση: 07 Σεπτεμβρίου 2020 21:43

Σε καραντίνα τρεις δομές προσφύγων στην Αττική

Τι αναφέρει το Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου. Για ποιές δομές πρόκειται.

Αρκουμανέας - ΕΟΔΥ

Με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, τέθηκαν σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό οι δομές φιλοξενίας προσφύγων σε Σχιστό, Μαλακάσα και Ελαιώνα.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, "τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας θα είναι σε ισχύ μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ".

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι εντοπίστηκε ένα κρούσμα στην δομή του Σκαραμαγκά και ότι ελέγχονται ακόμη 14 άνθρωποι.

Το απογευμα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στον ΕΟΔΥ, με την συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του Προέδρου του ΕΟΔΥ, του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, του Διοικητή Πρώτης Υποδοχής και του Προϊσταμένου Ετοιμότητας και Απόκρισης του ΕΟΔΥ, σχετικά με την αντιμετώπιση των περιπτώσεων COVID-19 σε δομές Προσφύγων και Μεταναστών της χώρας.

Στην σύσκεψη συζητήθηκε η λήψη μέτρων στο πλαίσιο αντιμετώπισης της διασποράς της νόσου, καθώς και εφαρμογή των αντίστοιχων πρωτοκόλλων για τις δομές αυτές, καθώς όπως αναφέρεται "προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας είναι η προστασία της υγείας όλων των πολιτών της χώρας, η θωράκιση των συστημάτων επιτήρησης και έγκαιρης ανίχνευσης κρουσμάτων COVID-19".

Εν τω μετυαξύ, μιλώντας στον Alpha ο Νότης Μηταράκης, ερωτηθείς για τα κρούσματα κορονοϊού στο ΚΥΤ Μόριας, απάντησε πως ο Σομαλός αναγνωρισμένος πρόσφυγας στη Μόρια “δεν ενεγράφη στο πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ. Επέλεξε να γυρίσει στην Μόρια. αυτό δείχνει και ένα πρόβλημα που έχουμε στις δομές. Οι δομές είναι ανοικτές και στόχος της κυβέρνησης είναι άμεσα ξεκινώντας από Σάμο, Κω Λέρο αλλά και από Μυτιλήνη και Χίο να γίνουν οι νέες κλειστές ελεγχόμενες δομές όπου δεν θα είχαμε ένα τέτοιο πρόβλημα πρόσβασης. Στην Μόρια σήμερα έχουμε 17 κρούσματα σε 1.600 τεστ που έγιναν ως αποτέλεσμα αυτού που επέστρεψε”.

Προσέθεσε ότι “είναι ανησυχητικό και γι΄ αυτό χρειάζονται κλειστά κέντρα με περισσότερο ωφέλιμο χώρο ανά αιτούντα άσυλο. Αυτοί που έχουν άσυλο πρέπει να είναι εκτός κέντρων και το εφαρμόζουμε ”.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔιπλό θα είναι τελικά το ραντεβού της Τρίτης με τους αγροτοκτηνοτρόφους στο Μέγαρο ΜαξίμουΣήμερα 19:48 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτησε από τους εκπροσώπους των μπλόκων να του δοθούν δύο συνθέσεις μέχρι 20 ατόμα η κάθε μία.

Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανών που έτρεχαν με μεγάλες ταχύτητες και έκαναν σούζες σε δρόμους της ΑττικήςΣήμερα 19:10 | Ειδήσεις

Ένας εκ των συλληφθέντων, δεν κατείχε άδεια ικανότητας οδήγησης.

Κανονικά θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία σε Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία και τη ΘράκηΣήμερα 18:56 | Ειδήσεις

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπες.

Νετανιάχου: Το Ισραήλ παρακολουθεί στενά την κλιμάκωση των διαδηλώσεων στο ΙράνΣήμερα 16:57 | Ειδήσεις

«Όλοι ελπίζουμε ότι το περσικό έθνος θα απελευθερωθεί σύντομα από τον ζυγό της τυραννίας».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κρήτη: Σύλληψη δημοτικού υπαλλήλου για σωρεία αδικημάτων21:15Και με τη... βούλα στη Γκρέμιο ο Τετέ 21:01Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου20:47Ant1 Sports: Με νίκες συνέχισαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο μπάσκετ20:33Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:19Διπλό θα είναι τελικά το ραντεβού της Τρίτης με τους αγροτοκτηνοτρόφους στο Μέγαρο Μαξίμου20:05Δήμος Αθηναίων – Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για τους ευάλωτους πολίτες19:51Ζορίστηκε, αλλά κατέβαλε το Περιστέρι ο Παναθηναϊκός 19:37Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανών που έτρεχαν με μεγάλες ταχύτητες και έκαναν σούζες σε δρόμους της Αττικής19:23Κανονικά θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία σε Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη19:08Λεβαδειακός – Βόλος: Το τρένο… από τη Βοιωτία συνεχίζει χωρία στάση18:53Τροχαίο ατύχημα στο Βόλο - Μοτοσυκλέτα έπεσε στο οδόστρωμα 18:39Στη Θεσσαλονίκη για τον Άρη ο Κώστας Αντετοκούνμπο 18:25Λάρισα: Άφησε την τελευταία του πνοή χορεύοντας στην πίστα18:11Λαμία: Φωτιά σε σπίτι - Στο νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα ηλικιωμένος (βίντεο)17:57ΠΑΣΟΚ: Οι ευρωβουλευτές μας καταψήφισαν τα μέτρα της Mercosur17:43Νετανιάχου: Το Ισραήλ παρακολουθεί στενά την κλιμάκωση των διαδηλώσεων στο Ιράν17:29Επιστροφή ενοικίου: Την Πέμπτη οι τελευταίες καταβολές για το 202517:15"Έκλεισε" στη Λοτζ ο Ντραγκόφσκι - Το ποσό που κερδίζει ο Παναθηναϊκός από την πώλησή του17:01Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας ενόψει του κύματος ψύχους16:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο