LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 07 Σεπτεμβρίου 2020 09:16 | Ανανέωση: 07 Σεπτεμβρίου 2020 09:39

Κεραμέως στον ΑΝΤ1: Απολύτως τεκμηριωμένη η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία (βίντεο)

Η Υπουργός Παιδείας μίλησε για τα αυξημένα μέτρα προστασίας στη φετινή σχολική χρονιά, ενώ απάντησε σε καταγγελίες εκπαιδευτικών.

Νίκη Κεραμέως - Καλημέρα Ελλάδα

Για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία, μίλησε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”.

Όπως εξήγησε, η προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό και έχουν εξεταστεί όλα τα μέτρα προστασίας καθώς και οι εναλλακτικές.

Αναφορικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία, η Υπουργός Παιδείας τόνισε πως έχει τεκμηριωθεί πλήρως από τους ειδικούς, γιατί η χρήση μάσκας είναι ασφαλής και ό,τι πιο πολύτιμο για να θωρακίσουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους γύρω μας.

Τα διαλείμματα, σημείωσε, θα γίνονται σε διαφορετικές ώρες.

Ο Γιώργος Παπαδάκης επεσήμανε στην Υπουργό πως η απουσία που θα χρεώνεται μαθητής που δεν θα προσέρχεται με μάσκα στο σχολείο, μοιάζει με τιμωρητικό μέτρο. Από την πλευρά της, η κ. Κεραμέως εξήγησε πως «θα αφιερωθεί χρόνος για να μάθουν τα παιδιά πως η μάσκα είναι απαραίτητη».

Η Υπουργός Παιδείας εξέφρασε τη βεβαιότητα πως όλα τα αναλώσιμα (μάσκες, αντισηπτικά, κτλ) θα είναι εγκαίρως στα σχολεία.

Ερωτηθείσα για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που εκπαιδευτικός βρεθεί θετικός στον ιό, ανέφερε πως θα γίνεται ιχνηλάτηση και θα υπάρχουν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.

Η Νίκη Κεραμέως άκουσε, επίσης, τις καταγγελίες του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Καλλιθέας, που υποστηρίζει ότι το Υπουργείο είναι απροετοίμαστο για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορονοϊού σε εκπαιδευτικούς. Όπως είπαν μέλη του Συλλόγου, μετά από κρούσμα κορονοϊού σε συνάδελφό τους, δεν έχει πάει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να τους κάνει τεστ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟ Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον ΓραμμένοΣήμερα 13:33 | Ειδήσεις

Οι μάρτυρες που καλεί ο βουλευτής και οι ισχυρισμοί του για το επεισόδιο.

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)Σήμερα 13:10 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο κ. Μαρινάκης - μεταξύ άλλων - για τη δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Βίκυς Φλέσσα, ότι «όλοι και όλες μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά στα Τέμπη» αλλά και για τις βασικές μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής 

ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζεςΣήμερα 14:18 | Ειδήσεις

Σημαντική βελτίωση στα μεγέθη του 2023 καταγράφει η Τράπεζα της Ελλάδας, που όμως προειδοποιεί για νέο κύμα “κόκκινων δανείων”.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04Στάθης Φλώρος για Βελόπουλο: Αν δεν του χτύπαγα την πόρτα, θα πούλαγε ακόμα κηραλοιφές10:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο