LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 06 Σεπτεμβρίου 2020 22:59

Κορονοϊός - Γαλλία: Στις “κόκκινες” ζώνες η Κορσική

Στην Κορσική καταγράφεται νέα σημαντική έξαρση της επιδημίας εδώ και τρεις εβδομάδες.

AP - ΓΑΛΛΙΑ - ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ - ΕΛΕΓΧΟΙ - ΤΕΣΤ

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές κατέγραψαν 7.071 νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, από 8.550 το Σάββατο και 8.975 την Παρασκευή.

Ο αριθμός των περιστατικών που καταγράφηκαν την Παρασκευή ήταν ένα νέο ρεκόρ ημερήσιων μολύνσεων στη χώρα. Ο αριθμός των νοσηλευομένων από την ασθένεια τις τελευταίες επτά ημέρες έφθασε τους 1.704, εκ των οποίων 288 νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ο αριθμός των ανθρώπων στη Γαλλία που έχουν πεθάνει από την COVID-19 αυξήθηκε κατά 3 και έφθασε τους 30.701, και ο συνολικός αριθμός των περιστατικών μόλυνσης ανήλθε στα 324.777.

Η Γαλλία πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση καθώς περισσότεροι άνθρωποι θα νοσηλευθούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας τις ερχόμενες δύο εβδομάδες, αντανακλώντας μια αναζωπύρωση των μολύνσεων από COVID-19 τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

Στο μεταξύ, η Κορσική θεωρείται από σήμερα κόκκινη ζώνη «ενεργού κυκλοφορίας του ιού» όπως και άλλα πέντε διαμερίσματα στη Γαλλία, και θα πρέπει τα μπαρ να κλείνουν τα μεσάνυχτα, ανακοίνωσε την Κυριακή ο περιφερειάρχης Πασκάλ Λελάρζ.

Διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης κατατάσσει τα δύο διαμερίσματα που αποτελούν το γαλλικό νησί της Μεσογείου στην κόκκινη ζώνη, όπως και άλλα πέντε γαλλικά διαμερίσματα, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να υιοθετηθούν ενισχυμένα μέτρα κατά του ιού.

«Δεν θα υπάρχει πλέον υπηρεσία [πώλησης] αλκοόλ ούτε δραστηριότητα των μπαρ από τις 00:00. Δεν θα επιτρέπεται η πώληση αλκοόλ ούτε η μεταφορά και κατανάλωση αλκοόλ στους δημόσιους δρόμους από τις 23:00», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης της Κορσικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνει η Περιφερειακή Υπηρεσία Υγείας (ARS), στην Κορσική καταγράφεται μια νέα σημαντική έξαρση της επιδημίας εδώ και τρεις εβδομάδες. «Ο αριθμός των θετικών [στα τεστ για τον κορονοϊό] αυξήθηκε κατά 32% σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα», δήλωσε η γενική διευθύντρια της ARS της Κορσικής, Μαρί-Ελέν Λεσέν, προειδοποιώντας ότι τα ποσοστά αυτά «θα αυξηθούν περαιτέρω».

Η προσθήκη επτά νέων διαμερισμάτων ανεβάζει στα 28 τον αριθμό των γαλλικών διαμερισμάτων όπου μπορούν να υιοθετηθούν αυξημένα μέτρα κατά του ιού.

Τα διαμερίσματα Νορ, Κάτω Ρήνος, Σεν-Μαρτιτίμ, Κοτ-ντ΄Ορ --τέσσερα διαμερίσματα που περιλαμβάνουν μεγάλες συσσωματώσεις, τη μητρόπολη της Λιλ, τη Ρουέν, τη Χάβρη, το Στρασβούργο, την Ντιζόν-- τα δύο διαμερίσματα της Κορσικής (Νότια και Άνω Κορσική) και το νησί Λα Ρεϊνιόν επηρεάζονται από αυτά τα νέα μέτρα.

Το Παρίσι και η Μπους-ντι-Ρον (νοτιοανατολικά) ήταν οι πρώτες περιοχές που χαρακτηρίσθηκαν «κόκκινες» από τις 14 Αυγούστου, λόγω της αύξησης της κυκλοφορίας του ιού στη χώρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στον Ολυμπιακό και επίσημα ο Μόντε Μόρις23:59Handelsblatt: Έχει "καλές πιθανότητες" ο Πιερρακάκης να ηγηθεί του Eurogroup23:44Μελόνι: Η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών είναι εφικτή23:30Χανιά: 43χρονος τραυματίστηκε από καραμπίνα - Εξετάζεται η εμπλοκή κυνηγού 23:16Λάρισα: Θύμα ληστείας επιχειρηματίας και η σύζυγος του – Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι τους τη νύχτα23:02FIBA Europe Cup: Με κυριαρχική εμφάνιση "λύγισε" την Πριέβιντζα ο ΠΑΟΚ 22:48ΕΟΦ: Προειδοποίηση για επικίνδυνο βρεφικό γάλα που κυκλοφορεί μέσω διαδικτύου22:34Basketball Champions League: Πρωτιά και πρόκριση στους "16" για την ΑΕΚ22:20Σοκ στην Αμαλιάδα: 14χρονος “νταής” εκβίαζε 12χρονο συμμαθητή του - Του απέσπασε περισσότερα από 8.000 ευρώ22:06Δότης σπέρματος με γενετική μετάλλαξη: 197 παιδιά γεννήθηκαν, πολλά με γονιδιακά αυξημένο ρίσκο καρκίνου 21:52Θεοδωρικάκος: Νέες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα21:38Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης21:24Τσιάρας: Η κυβέρνηση στηρίζει με κάθε μέσο τους αγρότες21:10ANT1 Sports: Αντιμέτωπος με την Βικτόρια Πλζεν έρχεται ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη στις 22:00, ζωντάνα στον ΑΝΤ120:56Αγροτικές επιδοτήσεις - Τέλλογλου: Έτσι "κόπηκαν" χιλιάδες αγρότες20:42Παναγιώτης Στάθης για "Αγροτοδικεία" - Εισαγγελικές πηγές στον ΑΝΤ1: Πράττουμε το καθήκον μας, δεν εκτελούμε εντολές20:28Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:14Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συναντήθηκε με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη - Τι είπαν για Ελλάδα-ΗΠΑ και μεταναστευτικό20:00Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του θείου και του φίλου του που ασελγούσαν στα ανίψια του ηλικίας 2 και 4 ετών19:46Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη πρέπει να αποφασίζει ποιος εισέρχεται στην ΕΕ και όχι οι λαθρέμποροι19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο