LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 06 Σεπτεμβρίου 2020 00:08

Βηρυτός: Ναυάγησαν οι ελπίδες για επιζώντα στα χαλάσματα

Έναν και πλέον μήνα μετά την τεράστια έκρηξη που συγκλόνισε την πρωτεύουσα του Λιβάνου, οι ελπίδες στα χαλάσματα έσβησαν...

AP - Βηρυτός - καταστροφές

Οι διασώστες που σκάβουν κάτω από τα ερείπια κτιρίου στη Βηρυτό για τρίτη ημέρα σήμερα δήλωσαν πως δεν υπάρχει πλέον ελπίδα να βρεθούν επιζώντες έναν και πλέον μήνα μετά την τεράστια έκρηξη που συγκλόνισε την πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Περίπου 50 διασώστες και εθελοντές, περιλαμβανομένης μιας ομάδας ειδικών από τη Χιλή, εργάστηκαν για τρεις ημέρες προκειμένου να εντοπίσουν επιζώντες αφότου την Πέμπτη αισθητήρες εντόπισαν ενδείξεις αναπνοής και θερμότητας«Από τεχνική άποψη, δεν υπάρχουν ενδείξεις ζωής», δήλωσε ο Φρανσίσκο Λερμάντα, επικεφαλής της ομάδας εθελοντών διάσωστών Topos Chile, σε συνέντευξη Τύπου σήμερα αργά το απόγευμα και πρόσθεσε πως οι διασώστες ερεύνησαν το 95% του κτιρίου.

Οι ενδείξεις ζωής που εντοπίστηκαν τις προηγούμενες δύο ημέρες, είπε ο Λερμάντα, ήταν αναπνοές άλλων διασωστών μέσα στο κτίριο τις οποίες εντόπισε ο ευαίσθητος εξοπλισμός τους. Είπε πως οι προσπάθειες θα επικεντρωθούν τώρα στον καθαρισμό των ερειπίων και στον εντοπισμό σορών. «Δεν σταματάμε ποτέ ακόμη κι αν υπάρχει 1% ελπίδα», είπε ο Λερμάντα. «Δεν σταματάμε ποτέ μέχρι να γίνει η δουλειά».

Από την έκρηξη της 4ης Αυγούστου σκοτώθηκαν περίπου 190 άνθρωποι, τραυματίστηκαν άλλοι 6.000 και καταστράφηκαν ολόκληρες συνοικίες. Οι αρχές πραγματοποίησαν χθες, Παρασκευή, τελετές με τη συμπλήρωση ενός μηνός από την έκρηξη σε μια πόλη κλονισμένη ήδη από την οικονομική κρίση. Οι προσπάθειες διάσωσης κυριάρχησαν στα τοπικά ΜΜΕ και στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης καθώς οι Λιβανέζοι εναπόθεταν τις ελπίδες τους σε ένα θαύμα, που όμως δεν ήρθε ποτέ.

Το κατεστραμμένο κτίριο όπου συνεχίζονται οι έρευνες βρίσκεται ανάμεσα στους τομείς κατοικιών Γκεμάιζε και Μαρ Μιχαέλ, που είναι από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από την έκρηξη και όπου βρίσκονταν πολλά παλιά κτίρια που κατέρρευσαν από το ωστικό κύμα. Η δουλειά προχωρούσε αργά, δήλωσαν νωρίτερα σήμερα εργάτες των συνεργείων διάσωσης καθώς το κτίριο κινδυνεύει να καταρρεύσει πλήρως. «Το κτίριο καταρρέει πραγματικά, είναι τρομακτικό και είναι πολύ επικίνδυνο για την ομάδα», δήλωσε ο Αμπού Μούσα. Οι εργάτες χρησιμοποίησαν φτυάρια και τα ίδια τους τα χέρια για να σκάψουν ενώ μηχανικοί εκσκαφείς και ένας γερανός σήκωσαν τα βαριά μπάζα. Χρησιμοποιήθηκε επίσης εξοπλισμός σάρωσης για να δημιουργηθούν τρισδιάστατες εικόνες του κατεστραμμένου κτιρίου.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης σε αγρότες: Τη Δευτέρα στις 5 περιμένω στο γραφείο μου όποια αντιπροσωπεία οριστείΣήμερα 12:56 | Ειδήσεις

«Το σχέδιο μας προδιαγράφει την εθνική στρατηγική μέχρι το 2030, σε μία χώρα διαφορετική από αυτήν που παραλάβαμε».

ΟΠΕΚΕΠΕ: Για ψευδή κατάθεση ελέγχεται ο Γιώργος ΞυλούρηςΣήμερα 15:05 | Ειδήσεις

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι έχει διαπράξει το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης, τότε θα εκκινήσει η αυτόφωρη διαδικασία.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τη Δευτέρα θα συνεχίσει την αγόρευση της η εισαγγελέαςΣήμερα 15:42 | Ειδήσεις

Η εισαγγελική λειτουργός τόνισε εξαρχής πως η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση που δρούσε για τριάντα χρόνια και μετεξελίχθηκε σε κόμμα.

Φοινικούντα - "Αποκαλύψεις": Τα στοιχεία που οδήγησαν στις νέες συλλήψεις για το διπλό φονικόΣήμερα 16:32 | Ειδήσεις

Ο δικηγόρος του 22χρονου θα ζητήσει αναπαράσταση μετά τις απολογίες των δύο συλληφθέντων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στον εορτασμό των 157 χρόνων από την ίδρυση της Προεδρικής Φρουράς16:52Φοινικούντα - "Αποκαλύψεις": Τα στοιχεία που οδήγησαν στις νέες συλλήψεις για το διπλό φονικό16:38ΗΠΑ: Ξεκίνησε η διαπραγμάτευση για την απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων στη Λευκορωσία16:24e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Ιανουαρίου 202616:10Δίκη Χρυσής Αυγής: Τη Δευτέρα θα συνεχίσει την αγόρευση της η εισαγγελέας15:56Ισραήλ: Απαγορεύει τα κινητά τηλέφωνα στα δημοτικά σχολεία της χώρας15:42ΟΠΕΚΕΠΕ: Για ψευδή κατάθεση ελέγχεται ο Γιώργος Ξυλούρης15:28Και αυτά τα Χριστούγεννα η ΔΕΗ γίνεται "Ένα με τα Παιδιά"15:14Ρωσία: Το Κρεμλίνο λέει ότι πιθανόν να μην δει ευνοϊκά τις νέες ειρηνευτικές προτάσεις για την Ουκρανία15:00Θεσσαλονίκη: Αποχώρησαν από το λιμάνι οι αγρότες – "Δεν θα παιδέψουμε άλλο την πόλη"14:46Κικίλιας: Δίνουμε ακόμα 22,16 εκ. ευρώ για το Μεταφορικό Ισοδύναμο14:32Ερντογάν: Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε ειρήνη στην Ουκρανία– Σήμερα η συνάντηση με Πούτιν στο Τουρκμενιστάν 14:18Λαμία - αγρότες: Άνοιξαν τους παράδρομους στον Μπράλο14:04Σοκ στη Λοκρίδα: Άνδρας καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του13:50Euroleague: Για το διπλό στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός13:36Οι παρουσιαστές του ANT1 News μας προσκαλούν στον μεγάλο Τηλεμαραθώνιο, στις 22 Δεκεμβρίου13:22Μητσοτάκης σε αγρότες: Τη Δευτέρα στις 5 περιμένω στο γραφείο μου όποια αντιπροσωπεία οριστεί13:08Ουγγαρία - Ορμπάν: "Παράνομη" η κίνηση της ΕΕ σχετικά με το πάγωμα ρωσικών περιουσιακών στοιχείων12:54Αχαΐα: Του έσπασε το αμάξι, τον χτύπησε στο κεφάλι και εξαφανίστηκε12:40Χονγκ Κονγκ: Εννέα μήνες αναμένεται να διαρκέσει η έρευνα για την πυρκαγιά στους ουρανοξύστες 12:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο