LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 05 Σεπτεμβρίου 2020 22:05

Anadolu: προγραμματισμένη δραστηριότητα η μεταφορά τανκς στην Αδριανούπολη

Διαψεύδει το τουρκικό πρακτορείο την ανάπτυξη στρατευμάτων στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ερντογάν.  Άμεσα η υλοποίηση του εξοπλιστικού προγράμματος.

τανκς - συνορα

Για προγραμματισμένη μεταφορά αρμάτων κάνει λόγο το τουρκικο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, διαψεύδοντας ότι πρόκειται για ανάπτυξη στρατευμάτων στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Νωρίτερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Haber ανέφερε ότι συνολικά 40 άρματα μάχης μεταφέρονται στα ελληνοτουρκίκα σύνορα, αλλά λίγο αργότερα το Anadolu έσπευσε να διευκρινήσει ότι πρόκειται για προγραμματισμένη δραστηριότητα της δεύτερης στρατιάς με έδρα τη Μαλάτεια.

"Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε ανταποκριτής, οι ισχυρισμοί δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια. Πρόκειται για προγραμματισμένη δράση της 2ης Διοίκησης Στρατού στη Μαλάτια και δεν υπήρξε στρατιωτική αποστολή στα ελληνικά σύνορα" αναφέρει το πρακτορείο.

τανκς - συνορα

Ωστόσο, οι πολεμικές απειλές εναντίον της Ελλάδας εκ μέρους του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν σταματούν. «Θα καταλάβουν πως η Τουρκία έχει την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική δύναμη για να σκίσει και να πετάξει τους ανήθικους χάρτες και έγγραφα που κάποιοι προσπαθούν να  επιβάλλουν. Θα το καταλάβουν ή με τη γλώσσα της πολιτικής και της διπλωματίας ή με τις πικρές εμπειρίες που θα ζήσουν στο μέτωπο», απείλησε ο Ερντογάν.

Η τουρκική επιθετικότητα αναγκάζει την Αθήνα να προχωρήσει άμεσα στις αποφάσεις, αλλά και σε γρήγορες κινήσεις, ώστε η υλοποίηση του εξοπλιστικού προγράμματος να προχωρήσει τάχιστα. Οι διαρκείς προκλήσεις της Τουρκίας δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού, κάτι που έχει αντιληφθεί η πολιτική ηγεσία. Κατά τις πληροφορίες ο Πρωθυπουργός, που τις τελευταίες ημέρες είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με τον Υπουργό Άμυνας και τους κορυφαίους επιτελείς των ενόπλων δυνάμεων, θα παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη το πλήρες σχέδιο της κυβέρνησης για τα εξοπλιστικά.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεται να έχει κλειδώσει η αγορά 18 γαλλικών Ραφάλ, από τα οποία σχεδόν τα μισά θα είναι μεταχειρισμένα, προκειμένου όχι μόνο να κοστίσουν λιγότερο, αλλά κυρίως να ενταχθούν άμεσα στη δύναμη πυρός της Ελλάδας στους αιθέρες. Κλειδί θα είναι ο εξοπλισμός τους με τους πυραύλους μακρού πλήγματος Σκαλπ, που θα προσφέρουν υπεροπλία στον αέρα στα γεράκια της Πολεμικής μας Αεροπορίας και θα μπορούν να πλήττουν από στόχους επιφανείας μέχρι εχθρικά πολεμικά πλοία.

Εξάλλου, τηλεφωνική συνομιλία με το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης από πλευράς της Τουρκίας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑπόστολος Βεσυρόπουλος: Πέθανε από ανακοπή ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔΣήμερα 14:30 | Ειδήσεις

Δεν τα κατάφερε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος

Ο Γιώργος Μαζωνάκης πήρε οριστικά εξιτήριο από το ΔρομοκαΐτειοΣήμερα 17:10 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι ο τραγουδιστής είχε λάβει θεραπευτική άδεια την περασμένη Δευτέρα, περιμένοντας την απόφαση που έγινε γνωστή σήμερα Πέμπτη.

Ιός Δυτικού Νείλου: Δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδαΣήμερα 16:32 | Ειδήσεις

Σε ποιους δήμους εκτιμάται ότι εκτέθηκαν οι πολίτες στον ιό του Δυτικού Νείλου σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ.

Ρόδος: Χειροπέδες σε 75χρονο επειδή ο σκύλος του σκότωσε 10 κότεςΣήμερα 18:56 | Ειδήσεις

Σε βάρος του 75χρονου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το περιστατικό και παραπέμφθηκε στις αρμόδιες αρχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΑΑΔΕ: Πάνω από 100 παραβάσεις σε μία εβδομάδα σε επιχειρήσεις δημοφιλών τουριστικών προορισμών20:55Φωτιά στη Σύμη – Μεταφέρονται πυροσβέστες από την Ρόδο20:41Ρόδος: Χειροπέδες σε 75χρονο επειδή ο σκύλος του σκότωσε 10 κότες20:26Κρήτη: Σκάφος της Frontex εντόπισε σκάφος με δεκάδες μετανάστες20:10Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή19:55ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών έως τις 22 Αυγούστου19:42Ήπειρος: Σε 38 σχολεία δεν θα χτυπήσει το κουδούνι την νέα σχολική χρονιά19:28Αττική: Συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών19:12Εύβοια: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή δίπλα στο αυτοκίνητο της18:55Σαμαράς για τον θάνατο του Βεσυρόπουλου: Συναισθάνομαι τον πόνο των δικών του18:38Ιός Δυτικού Νείλου: Δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα18:25Ο Γιώργος Μαζωνάκης πήρε οριστικά εξιτήριο από το Δρομοκαΐτειο18:10ΚΚΕ: Πρωτιά – ντροπή για την Ελλάδα τα στοιχεία για τις ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες του λαού17:56Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:41Βρυξέλλες – ΑΕΚ: Επεισόδια, χημικά και δεκάδες προσαγωγές οπαδών της “Ένωσης” (βίντεο)17:27Συλλήψεις για υποθέσεις ναρκωτικών σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο 17:12Europa League: Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και άλλες 22 ομάδες θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα για τη League Phase16:58Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα κατακτήσει τη Γάζα ανεξάρτητα από το αν η Χαμάς αποδεχτεί τη συμφωνία για τους ομήρους16:45Φωτιά στην Θεσπρωτία16:31Συλλυπητήρια ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη για τον αιφνίδιο θάνατο του Απόστολου Βεσυρόπουλου16:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο