LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τοπικά ΝέαΔημοσίευση: 04 Σεπτεμβρίου 2020 23:34

Πολίστριες έσωσαν ζευγάρι εφήβων που παρασύρθηκε από τα ρεύματα

“Φύλακες-άγγελοι” για το κορίτσι και τον φίλο του στάθηκαν οι δύο αθλήτριες, που περνούσαν τυχαία από το συγκεκριμένο σημείο, στον Πατραϊκό.

Κέρκυρα - παραλία - καλοκαίρι -τουρισμός

Δύο φύλακες άγγελοι -καλά προπονημένοι- βρέθηκαν την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη θέση. Και η εμφάνισή τους από εύνοια της μοίρας έσωσε την τελευταία στιγμή, ένα ζευγάρι εφήβων που παρασύρθηκαν προχθές το βράδυ από τα θαλάσσια ρεύματα στην πλαζ της Πάτρας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν από πνιγμό, που ίσως και να ήταν βέβαιος εάν η συγκυρία δεν αποφάσιζε διαφορετικά.

Ηρωίδες της ιστορίας μας είναι οι αδελφές πολίστριες της ΝΕΠ Μαρία και Ναυσικά Μπαλάτσα, οι οποίες όλως τυχαίως, περνούσαν από την περιοχή και ακούγοντας τις εκκλήσεις για βοήθεια, δεν δίστασαν ούτε στιγμή. Βούτηξαν αμέσως στο νερό και κατάφεραν μόνες τους, να βγάλουν σώα στην ακτή δυο παιδιά. Ένα 16χρονο κορίτσι και τον 17χρονο φίλο της, που είχε στο μεταξύ παρασυρθεί εκατοντάδες μέτρα βαθιά στον Πατραϊκό κόλπο, ενώ μάλιστα η μέρα τέλειωνε...

Το περιστατικό σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας, λίγο μετά την δύση του ηλίου και πριν πέσει το σκοτάδι, όταν οι δύο έφηβοι, αποφάσισαν να κάνουν μια τελευταία βουτιά πριν φύγουν από την πλαζ. Ίσως να παρασύρθηκαν από την ρομαντική σκηνή του ηλιοβασιλέματος και δεν αντιλήφθηκαν ότι την ίδια στιγμή, παρασύρονταν και από τα δυνατά θαλάσσια ρεύματα, που επικρατούν πολλές φορές στην αριστερή άκρη της ακτής.

Το κορίτσι άρχισε να καλεί σε βοήθεια, αλλά κανείς από τους κολυμβητές που βρίσκονταν στην ακτή εκείνη τη στιγμή, δεν τολμούσε να μπει μέσα στην θάλασσα, επειδή είχε αρχίσει να βραδιάζει και η απόστασή τους ήταν απαγορευτική για αμύητο λουόμενο.

Όπως είπε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» η Μαρία Μπαλάτσα, «μόλις βγάλαμε το κορίτσι, ακούσαμε την φωνή και του αγοριού, που είχε παρασυρθεί στα βαθιά. Μόλις που διακρίναμε το κεφάλι του, γιατί νύχτωνε και είχε σηκωθεί κύμα. Μπήκα μέσα μαζί με την αδελφή μου και κολυμπήσαμε γρήγορα. Στην αρχή δεν καταλαβαίναμε που βρισκόταν. Τον χάναμε συνέχεια, γιατί βρισκόταν εκατοντάδες μέτρα μέσα στην θάλασσα.

Η Ναυσικά που έχει και γνώσεις ναυαγοσωστικής, συμπλήρωσε: «Μόλις πλησιάσαμε το αγόρι, στην αρχή ήταν πανικοβλημένο. Του φωνάξαμε να ηρεμήσει για να μην παρασύρεται κι άλλο από το ρεύμα. Νύχτωνε, είχε κυματισμό και τον χάναμε από τα μάτια μας εύκολα. Μέχρι την στιγμή που τον πιάσαμε, μόλις που τον διακρίναμε και ήταν θέμα λεπτών να χαθεί εντελώς.

Μερικές ημέρες νωρίτερα, τα ρεύματα ειχαν παραασύρει ένα φουσκωτό στρώμα με ένα 3χρονο παιδί, το οποίο διασώθηκε απο το πλήρωμα ενός φέρι μπόουτ που έκανε το δρομολίγιο Ρίο - Αντίρριο.

Πηγή: koinignomi.gr

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέμπη – Πλακιάς: Νέα μηνυτήρια αναφορά για το “μπάζωμα”Χθες 21:57 | Ειδήσεις

Σε ανάρτηση του, κάνει λόγο για υπερτιμολγήσεις έργων και ζητά να ανασυρθεί από το αρχείο η μηνυτήρια αναφορά για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Αγοραστού.

Βαρδούσια Όρη: Το smartwatch του ενός ορειβάτη οδήγησε στον εντοπισμό τουςΧθες 19:52 | Ειδήσεις

Στην κάμερα του ΑΝΤ1 μίλησε ένας φίλος των ορειβατών ο οποίος σχεδίαζε να πάει μαζί τους στα Βαρδούσια όμως τελευταία στιγμή δεν τα κατάφερε. 

Τρεις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην Κρήτη – 209 μετανάστες συνολικά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε λιμάνιαΧθες 19:27 | Ειδήσεις

Στα λιμάνια του Κόκκινου Πύργου, της Γαύδου και των Καλών Λιμένων μεταφέρθηκαν οι συνολικά 209 αλλοδαποί.

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Ποια θα πρέπει να είναι η στάση της ΕΕ απέναντι στην πρόταση Τραμπ για την ΓροιλανδίαΧθες 20:32 | Ειδήσεις

«Η ΕΕ θα πρέπει να ευθυγραμμιστεί στενότερα με τις ΗΠΑ για να αποτρέψει τους στρατηγικούς αντιπάλους από το να αποκτήσουν επιρροή στην περιοχή».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Αγέλη αγριογούρουνων στους δρόμους του Πανοράματος (βίντεο)23:59Παναθηναϊκός: Δυσαρέσκεια για τη... φωτογραφία του Τετέ με τη φανέλα της Γκρέμιο - Παίρνουν «μέτρα»23:44Τροχαίο στην Αχαΐα: Κατέληξε και ο 30χρονος τραυματίας - Η οικογένεια του δώρισε τα όργανα του23:30Βαρδούσια Όρη: Τι είπε στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία ο κοινοτάρχης του Αθανάσιου Διάκου23:16Φωτίστε την επιχείρησή σας χωρίς αρχικό κεφάλαιο με την GlobiLED23:02Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία22:48Ηρακλής – Πανιώνιος: Εύκολη νίκη κόντρα στον ουραγό22:34Φθιώτιδα: Ουρές χιλιομέτρων σε εθνική οδό και παραδρόμους - "Γολγοθάς" η επιστροφή των εκδρομέων (βίντεο)22:20Τέμπη – Πλακιάς: Νέα μηνυτήρια αναφορά για το “μπάζωμα”22:06Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή21:51Κολοσσός Ρόδου – Μύκονος: Σπουδαία νίκη για τους φιλοξενούμενους21:37Βαρδούσια: Τραγικό παιχνίδι της μοίρας - Τον αναζητούσαν για να τον ενημερώσουν τον θάνατο του παππού του ενώ ήταν νεκρός21:23ΑΕΚ – Άρης: Η “Ένωση” πήρε το ντέρμπι21:09Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Ποια θα πρέπει να είναι η στάση της ΕΕ απέναντι στην πρόταση Τραμπ για την Γροιλανδία20:55ANT1 Sports: Η Μπαρτσελόνα εξετάζει την περίπτωση του Κουλιεράκη20:41Βαρδούσια Όρη: Το smartwatch του ενός ορειβάτη οδήγησε στον εντοπισμό τους 20:27Ισχυρός σεισμός συγκλόνισε την Ταϊβάν20:13Αθήνα: Οδηγός επιχείρησε να βγάλει όπλο σε έλεγχο της Αστυνομίας19:59Πάτρα: Έκλεισε από το αγροτικό μπλόκο η Περιμετρική Οδός19:45Τρεις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην Κρήτη – 209 μετανάστες συνολικά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε λιμάνια19:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο