LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 03 Σεπτεμβρίου 2020 22:56

Λίβανος: ίχνη ζωής κάτω από χαλάσματα στη Βηρυτό

Μια διασωστική ομάδα με έναν σκύλο αναζήτησης και διάσωσης εντόπισε κίνηση κάτω από ένα κατεστραμμένο κτίριο, ένα μήνα μετά τη φονική έκρηξη...

AP - Λίβανο - έκρηξη - επιζώντες

Λιβανέζοι διασώστες εντόπισαν σήμερα ίχνη ζωής στα ερείπια ενός κτιρίου σε κατοικημένη περιοχή της Βηρυτού που κατέρρευσε από την τεράστια έκρηξη της 4ης Αυγούστου στο κοντινό λιμάνι, δήλωσε ένας από τους διασώστες.

Νωρίτερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι μια διασωστική ομάδα με έναν σκύλο αναζήτησης και διάσωσης εντόπισε κίνηση κάτω από ένα κατεστραμμένο κτίριο στην περιοχή Γκεμαγίζε της Βηρυτού, μια από τις συνοικίες της λιβανέζικης πρωτεύουσας που δέχθηκε ένα από τα σφοδρότερα χτυπήματα από την έκρηξη. "Αυτά (τα σημάδια αναπνοής και σφυγμού) μαζί με τον αισθητήρα θερμοκρασίας σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα ζωής", δήλωσε ο διασώστης Έντι Μπιτάρ σε δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο σημείο.

Διασώστες ανέβηκαν πάνω στο σωρό χαλασμάτων του γκρεμισμένο κτιρίου και έριξαν προβολείς στο σημείο καθώς ο ήλιος έδυε. Ένας εργαζόμενος των υπηρεσιών διάσωσης μαζί με έναν σκύλο διάσωσης σκαρφάλωσαν στο ύψωμα του όγκου της θρυμματισμένης τοιχοποιίας. Ο Μπίταρ είπε πως μια μονάδα πολιτικής προστασίας κλήθηκε να συνδράμει στην έρευνα με επιπλέον εξοπλισμό. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η όποια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, εάν ξεκαθαριστεί ότι υπάρχει ζωντανός/ή κάτω από τα ερείπια, είναι πιθανό να διαρκέσει ώρες.

AP - Λίβανο - έκρηξη - επιζώντες

4,35 τόνοι νιτρικού αμμωνίου βρέθηκαν κοντά στην είσοδο του λιμανιού της Βηρυτού

Παράλληλα σήμερα ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε πως εντόπισε 4,35 τόνους νιτρικού αμμωνίου κοντά στην είσοδο του λιμανιού της Βηρυτού. Μηχανικοί του στρατού «έχουν αναλάβει την μεταχείριση του υλικού», σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού που μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων NNA. Οι λιβανέζικες ένοπλες δυνάμεις τόνισαν ότι τα χημικά βρέθηκαν έξω από την πύλη Νο 9 του λιμανιού.

Η καταστροφική έκρηξη της 4ης Αυγούστου που ρήμαξε την πόλη, σκότωσε περίπου 190 ανθρώπους. Οι αρχές δήλωσαν ότι προκλήθηκε από περίπου 2.750 τόνους νιτρικού αμμωνίου που στοιβάζονταν επί χρόνια σε επισφαλείς συνθήκες σε μια αποθήκη του λιμανιού. Η έκρηξη γκρέμισε ολόκληρες γειτονιές, κατέστρεψε κτίρια και τραυμάτισε 6.000 ανθρώπους.

AP - Λίβανο - έκρηξη - επιζώντες

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝέες προκλητικές δηλώσεις Φιντάν - Η σκληρή απάντηση της ΑθήναςΣήμερα 22:30 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τον Φιντάν, στόχος της Άγκυρας παραμένει η μετατροπή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου «σε περιοχή σταθερότητας και ευημερίας», κάτι που –όπως είπε– αποτελεί «ξεκάθαρη βούληση του Προέδρου» της Τουρκίας.

Ουκρανία: "Έτοιμος για εκλογές" ο Ζελένσκι - Τι ζητάει από τους συμμάχουςΣήμερα 22:07 | Ειδήσεις

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα μπορούσαν να διεξαχθούν εντός 60-90 ημερών.

Τροχαίο στην Άρτα: Νεκρός ανασύρθηκε ο 52χρονος οδηγός του φορτηγού (βίντεο)Σήμερα 22:29 | Ειδήσεις

Στο σημείο χρειάστηκε να μεταβεί γερανοφόρο όχημα,  για  να  επαναφέρει σε ορθή θέση το φορτηγό και να ακολουθήσει η επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Χολαργός: Παραδόθηκε ο ένας από τους δύο δράστες που μαχαίρωσαν τον 14χρονο - Συνελήφθη και ο δεύτεροςΣήμερα 21:52 | Ειδήσεις

Ο δεύτερος δράστης  εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Missing alert για την εξαφάνιση 62χρονου 23:59Πιερρακάκης: Η αποκατάσταση των πληγέντων στο Μάτι και τη Μάνδρα ενισχύει την αξιοπιστία του κράτους23:48Θεσσαλονίκη: Πτώση άνδρα που πραγματοποιούσε εργασίες σε σκεπή - Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού (βίντεο)23:40Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας της Αλγερίας Αχμέντ Ατάφ την Τετάρτη23:32Διορία "μερικών ημερών" δίνει ο Τραμπ στον Ζελένσκι να απαντήσει στο ειρηνευτικό σχέδιο23:24Λάρισα: Στο νοσοκομείο ανήλικη λόγω μέθης23:16Πηγές ΕΛ.ΑΣ.: Δεν χρησιμοποιούμε πλαστικές σφαίρες23:06Δένδιας: Αναγκαιότητα επιβίωσης για την Ελλάδα οι ριζικές αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις22:56Τροχαίο στην Άρτα: Νεκρός ανασύρθηκε ο 52χρονος οδηγός του φορτηγού (βίντεο)22:48Νέες προκλητικές δηλώσεις Φιντάν - Η σκληρή απάντηση της Αθήνας22:40Ουκρανία: "Έτοιμος για εκλογές" ο Ζελένσκι - Τι ζητάει από τους συμμάχους22:32"Οσμή σκανδάλου" ΟΠΕΚΕΠΕ στην Εύβοια: Ψάχνουν πού πήγαν 6,5 εκατ. ευρώ22:24Σοβαρό τροχαίο στην Άρτα: Φορτηγό ανετράπη σε παράδρομο της Ιονίας Οδού - Εγκλωβισμένος ο οδηγός22:16Μετρό Θεσσαλονίκης: Περισσότερες από 27 εκατ. μετακινήσεις εξυπηρέτησαν οι συρμοί22:08Χολαργός: Παραδόθηκε ο ένας από τους δύο δράστες που μαχαίρωσαν τον 14χρονο - Συνελήφθη και ο δεύτερος21:58Ηλεία: 13χρονος μπήκε σε σχολείο και χτύπησε 12χρονο στο πρόσωπο 21:48Γαλλία: Η χώρα επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό της Eurovision και την αντίθεσή της σε μποϊκοτάζ του Ισραήλ21:38ΟΠΕΚΕΠΕ: Διευκρινίσεις για τους ελέγχους στο Μέτρο 2321:28Ένωση Αστυνομικών Ηρακλείου: Οι αγρότες έχουν δίκιο, αλλά οι επιθέσεις δεν δικαιολογούνται21:18Λαμία: Δύο άνδρες είχαν στήσει ενέδρα έξω από μπαρ - Λήστεψαν και έδειραν έναν 35χρονο21:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο