LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 03 Σεπτεμβρίου 2020 11:54 | Ανανέωση: 03 Σεπτεμβρίου 2020 12:52

ΗΠΑ: Αστυνομικοί έβαλαν κουκούλα και προκάλεσαν ασφυξία σε Αφροαμερικανό (βίντεο - ντοκουμέντο)

Συγκλονίζει νέο περιστατικό αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ που βλέπει το φως της δημοσιότητας. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ.

Ντάνιελ Προυντ - αστυνομική βία - θύμα - σακούλα - ασφυξία

Σοκαριστικά είναι τα βίντεο αστυνομικής βίας κατά Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Αυτήν τη φορά, αστυνομικοί στην Νέα Υόρκη έβαλαν σακούλα στο κεφάλι Αφροαμερικανού συλληφθέντα, με τον άνδρα να πεθαίνει από ασφυξία.

Ο 41χρονος Ντάνιελ Προυντ συνελήφθη στο Ρότσεστερ δύο μήνες πριν από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Ο αδελφός του είχε τηλεφωνήσει στην αστυνομία, καθώς ο Προυντ, ο οποίος είχε ψυχολογικά προβλήματα, χρειαζόταν βοήθεια.

Το οπτικό υλικό από την κάμερα που έφεραν οι αστυνομικοί, δείχνει τον άνδρα να τρέχει γυμνός στον δρόμο, την ώρα που χιόνιζε και ήταν άοπλος. Οι αστυνομικοί καταφθάνουν, τον ακινητοποιούν στο έδαφος και ο Προυντ βάζει τα χέρια του πίσω από την πλάτη. Υπακούει στις εντολές τους. Ανά διαστήματα βρίζει και φτύνει, αλλά δεν προβάλλει αντίσταση.



Τότε τους λέει πως έχει κορονοϊό, κι εκείνοι του βάζουν σακούλα στο κεφάλι. Ένας αστυνομικός φαίνεται να του πιέζει το κεφάλι και να του λέει: «Σταμάτα να φτύνεις». Ο Προυντ φαίνεται ν’ αντιδρά για λίγο και στη συνέχεια μένει ακίνητος. Ένας άλλος αστυνομικός λέει: «Είναι κρύος».

Ντάνιελ Προυντ - αστυνομική βία - θύμα - σακούλα - ασφυξία

Μετά από λίγο φθάνει ένα ασθενοφόρο και δίδεται μάχη για την ανάνηψή του. Εν τέλει αποσυνδέθηκε από την τεχνητή υποστήριξη μία εβδομάδα αργότερα, στις 30 Μαρτίου.

Ντάνιελ Προυντ - αστυνομική βία - θύμα - σακούλα - ασφυξία

«Τηλεφώνησα και ζήτησα βοήθεια για τον αδελφό μου, όχι να τον λιντσάρουν. Ποια είναι η δική τους ποινή; Σκοτώσατε έναν ανυπεράσπιστο μαύρο. Έναν πατέρα, έναν αδελφό, έναν θείο», δήλωσε ο αδελφός του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τέμπη: Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04Στάθης Φλώρος για Βελόπουλο: Αν δεν του χτύπαγα την πόρτα, θα πούλαγε ακόμα κηραλοιφές10:50Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου10:37Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα10:10Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο