LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 01 Σεπτεμβρίου 2020 08:32

Διάκριση του ΑΠΘ για το ερευνητικό έργο στην Επιστήμη των Υπολογιστών

Η αξιολόγηση για το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και η θέση των άλλων ελληνικών ΑΕΙ.

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης - ΑΠΘ

Την πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων στην παγκόσμια κατάταξη κατέκτησε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) για την απήχηση του ερευνητικού έργου των μελών του στην Επιστήμη των Υπολογιστών (Computer Science), όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η ακαδημαϊκή διαδικτυακή πλατφόρμα Guide2Research .

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ, καθηγητής, Ελευθέριος Αγγελής, η διάκριση αυτή μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων και η υψηλή 189η θέση μεταξύ των πανεπιστημίων όλου του κόσμου, αποτελεί αναγνώριση για το το πλούσιο και υψηλής ποιότητας ερευνητικό έργο που παράγει το τμήμα.

 Η συγκεκριμένη κατάταξη στηρίζεται σε αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια ποιότητας που αφορούν την απήχηση των ερευνητικών δημοσιεύσεων (h-index) στον τομέα της Επιστήμης των Υπολογιστών και της Ηλεκτρονικής, μετά από εξέταση του προφίλ περισσοτέρων από 6.000 ερευνητών, που έχουν καταγραφεί στο Google Scholar και στη βάση δεδομένων DBLP.

Σε προγενέστερη δημοσίευση του Guide2Research σχετικά με τους 37 κορυφαίους επιστήμονες της Επιστήμης των Υπολογιστών ελληνικών Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Ινστιτούτων το ΑΠΘ είχε πρωτεύσει, με 6 καθηγητές του να εντάσσονται στη λίστα, μεταξύ των οποίων 5 από το τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ. Επιπλέον, η αναπληρωτής πρόεδρος του τμήματος, Αθηνά Βακάλη,τιμήθηκε πρόσφατα με Βραβείο Αριστείας του ΑΠΘ για την προσέλκυση ερευνητικών προγραμμάτων.

Ο κ. Αγγελής τόνισε ότι το υψηλό επίπεδο του ερευνητικού έργου που παράγει το τμήμα Πληροφορικής αναδεικνύεται από τις διεθνείς συνεργασίες του ερευνητικού προσωπικού, την αυξημένη προσέλκυση χρηματοδότησης προγραμμάτων, τις συνεργασίες με εταιρείες και τη συμμετοχή σε συνέδρια.

«Το Πανεπιστήμιό μας δεν σταματά να καταγράφει σημαντικές διακρίσεις, οι οποίες αναδεικνύουν σε παγκόσμιο επίπεδο την εξαιρετική δουλειά που κάνει το υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό του και την πολύτιμη προσφορά του στην έρευνα και την προαγωγή της επιστήμης. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι, καθώς η πρωτιά αυτή αντικατοπτρίζει το υψηλό επίπεδο σπουδών που παρέχει το Αριστοτέλειο. Ο τομέας της Πληροφορικής αποτελεί έναν από τους πυλώνες του Πανεπιστημίου μας και προσφέρει ευρύτατο πεδίο ερευνητικής δράσης και διαρκούς εξέλιξης», δήλωσε για την διάκριση του τμήματος Πληροφορικής, ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣύνοδος Κορυφής - Μέση Ανατολή: Εκκλήσεις για να μην κλιμακωθεί η κρίσηΣήμερα 09:45 | Ειδήσεις

Φόβους για επέκταση της κρίσης με επίκεντρο την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ εξέφρασαν οι "27" ηγέτες της ΕΕ. Τι ζήτησαν από όλες τις πλευρές.

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Δημήτρης ΠαπανώταςΣήμερα 15:01 | Ειδήσεις

Με ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει ότι εξαιρεί από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ τον Δημήτρη Παπανώτα.

“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: ο Αυτιάς, οι “ακροδεξιοί διάσημοι” και το “θαύμα” στην βάπτιση του (βίντεο)Σήμερα 10:35 | Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε με βαριές εκφράσεις στον Γιώργο Αυτιά. Τι είπε για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, την Ομογένεια, τον γάμο του και τις αναφορές στον άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη που προκάλεσαν αίσθηση.


 

Άγιοι Ανάργυροι - Γυναικοκτονία: Το τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση από αξιωματικό της Ασφάλειας (ντοκουμέντο)Σήμερα 11:47 | Ειδήσεις

Οργή προκαλεί η απάθεια και η "χαλαρότητα" στον διάλογο των αστυνομικών, όπως ακούγεται στο ντοκουμέντο της εκπομπής του ΑΝΤ1 "Το πρωινό".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μάντσεστερ: Παιδί “κλέβει” περιπολικό και το οδηγεί (βίντεο ντοκουμέντο)15:29Μέση Ανατολή: Ο ΥΠΕΞ του Ιράν στην Κωνσταντινούπολη incognito15:15ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Δημήτρης Παπανώτας15:01Θεσσαλονίκη: Κατηγορούμενος για παρενόχληση σε λεωφορείο καταδικάστηκε14:48Κεφαλαλγία: Πότε είναι ανησυχητική;14:34Πάσχα - Δήμος Αθηναίων: δωρεάν δράσεις για παιδιά και μεγάλους14:20Μαρινάκης: Τα θαλάσσια πάρκα δεν αφορούν κυριαρχικά δικαιώματα (βίντεο)14:04Γεωργούλης στο “Πρωινό”: Είμαι αθώος, το δικαστήριο θα με δικαιώσει (βίντεο)13:50ΔΥΠΑ: Πότε καταβάλλει επίδομα ανεργίας και δώρο Πάσχα13:36Ηλεία: Διαρρήκτης μπουκάρει σε βενζινάδικο με βαν (βίντεο)13:22Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι13:08Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Το απρόσμενο καραδοκεί την Πέμπτη (βίντεο)12:54Ανδρουλάκης για Κασσελάκη: Στην βάπτισή μου σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ12:40Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Συνάντηση με Μέτσολα και Τουσκ (εικόνες)12:27ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Αναδείχθηκε Great Place to Work για 3η συνεχή χρονιά12:12Άγιοι Ανάργυροι - Γυναικοκτονία: Το τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση από αξιωματικό της Ασφάλειας (ντοκουμέντο)11:59Formula 1: Το GP Σαγκάης αποκλειστικά σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+11:46Καύσιμα: Πασχαλινή έξοδος με αμόλυβδη στα 2 ευρώ και πάνω (βίντεο)11:33“Καλάθι των νονών”: Πότε κάνει πρεμιέρα 11:19“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: ο Αυτιάς, οι “ακροδεξιοί διάσημοι” και το “θαύμα” στην βάπτιση του (βίντεο)11:05
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο