LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 29 Αυγούστου 2020 18:10

Ρέθυμνο: χρηματοδότηση σε πλημμυροπαθείς δήμους

Εγκρίθηκε το κονδύλι για την αντιμετώπιση των καταστροφών που είχαν προκαλέσει πλημμύρες.  

Καταστροφές - Φαράγγι Κουρταλιώτη - Ρέθυμνο

Στην έγκριση χρηματοδοτήσεων προς τους δήμους Αμαρίου, Ανωγείων και Αγ. Βασιλείου του νομού Ρεθύμνου, προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα το ύψος της χρηματοδότης ανέρχεται στα 150.000 ευρώ για κάθε δήμο ξεχωριστά. Σκοπός της χρηματοδότησης είναι η αντιμετώπιση μέρους των εκτεταμένων ζημιών και καταστροφών που προέκυψαν στο δημοτικό και αγροτικό δίκτυο, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων τον Φεβρουάριο του 2019.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών και βουλευτή Ρεθύμνου, Γιάννη Κεφαλογιάννη, η έγκριση των χρηματοδοτήσεων ύψους 150.000 ευρώ προς τους δήμους Αμαρίου, Ανωγείων και Αγ. Βασιλείου «έρχεται να ικανοποιήσει αιτήματα που αφορούν την αντιμετώπιση καταστροφών που υπέστη το δημοτικό και αγροτικό δίκτυο σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα του Ρεθύμνου από τις θεομηνίες που έπληξαν την περιοχή τον Φεβρουάριο του 2019». Ο κ. Κεφαλογιάννης ευχαρίστησε προσωπικά τον υπουργό, Τάκη Θεοδωρικάκο για την ανταπόκριση του στο συγκεκριμένο ζήτημα και όπως τόνισε, «συνεχίζουμε να βρισκόμαστε κοντά στην τοπική αυτοδιοίκηση συμβάλλοντας με σχέδιο στην υλοποίηση μικρών και μεγάλων έργων που έχουν ως αποτέλεσμα την βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας».

Ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου για τη συγκεκριμένη έγκριση χρηματοδότησης των 150.000 ευρώ, δήλωσε: «Ο δήμος Αγίου Βασιλείου διαθέτει ένα τεράστιο δίκτυο αγροτικών δρόμων, που εκτείνεται από τα όρια με τον νομό Χανίων έως τον νομό Ηρακλείου, δηλαδή ολόκληρο το νότιο Ρέθυμνο, και η συντήρησή του απαιτεί ολοκληρωμένες παρεμβάσεις με γενναίες χρηματοδοτήσεις». Όπως μάλιστα επισήμανε, η ενίσχυση του πρωτογενή τομέα με δράσεις όπως η αναβάθμιση των υποδομών και η βελτίωση της βατότητας της αγροτικής οδοποιίας, είναι σταθερή πολιτική επιλογή της δημοτικής αρχής. «Σε αυτό το πλαίσιο ήταν και το αίτημα προς τον υπουργό κ. Θεοδωρικάκο, τον οποίο και ευχαριστώ θερμά για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας, όπως επίσης και τον υφυπουργό Μεταφορών και βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη για την συμβολή του».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕξελίξεις στη διπλή δολοφονία της ΦοινικούνταςΣήμερα 20:31 | Ειδήσεις

Ο ρόλος του 22χρονου που είχε παρουσιαστεί αυτοβούλως στις Αρχές στα μέσα Οκτωβρίου και είχε αρχικά δηλώσει συνεργός.

Ο Τζέικ Σωτηριάδης στον ΑΝΤ1: Η Γροιλανδία υπάγεται διοικητικά στην Δανία, για περισσότερα από 300 χρόνιαΣήμερα 21:00 | Ειδήσεις

Ο Ελληνοαμερικανός πρώην αξιωματικός πληροφοριών, της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Τζέικ Σωτηριάδης, μίλησε στον ΑΝΤ1 για την σπουδαιότητα της χώρας αυτής.

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για τις βλέψεις των ΗΠΑ στη ΓροιλανδίαΣήμερα 20:58 | Ειδήσεις

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, θέλουν να διατηρήσουν αυτή την παγκόσμια τάξη για πολλούς λόγους και προσεγγίζουν θέματα όπως η Γροιλανδία».

Αλεξανδρούπολη: Εικόνες βιβλικής καταστροφής από το πέρασμα της κακοκαιρίας (εικόνες)Σήμερα 22:17 | Ειδήσεις

Δεκάδες δέντρα ξεριζώθηκαν κι έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητα. Στο λιμάνι της πόλης αναποδογύρισαν σκάφη!

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βέροια: Νεκρή γυναίκα από φωτιά στο σπίτι της23:59Ντέιβιντ Μπόουι: Η ζωή και η καριέρα του ροκ σταρ23:48Missing Alert για την εξαφάνιση 28χρονης23:36Τραμπ: Το Ιράν λαχταρά την ελευθερία - Oι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να βοηθήσουν23:22Αλεξανδρούπολη: Εικόνες βιβλικής καταστροφής από το πέρασμα της κακοκαιρίας (εικόνες)23:08ΠΑΟΚ: Ο «Ντέλιας» έφερε την... τέλεια βραδιά 22:54Κύπρος: Νέες αποκαλύψεις για το επίμαχο βίντεο που παραπέμπει σε διαφθορά22:40Ατρόμητος – Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη για τους Πειραιώτες22:26Θεσσαλονίκη: Αποκολλήθηκε κομμάτι οροφής σε εμπορικό κέντρο και τραυματίστηκε γυναίκα (βίντεο)22:12Πανιώνιος – Κολοσσός Ρόδου: Νίκη “οξυγόνο” για τους γηπεδούχους21:58Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για τις βλέψεις των ΗΠΑ στη Γροιλανδία21:44Κηφισιά –ΑΕΛ: Στο τέλος δεν (Χ)αμογέλασε κανείς21:30Ο Τζέικ Σωτηριάδης στον ΑΝΤ1: Η Γροιλανδία υπάγεται διοικητικά στην Δανία, για περισσότερα από 300 χρόνια21:16Άρης – Ηρακλής: Έγινε θρίλερ… στο φινάλε21:02Εξελίξεις στη διπλή δολοφονία της Φοινικούντας 20:48ΑΝΤ1 Sports: “Πικρή” νίκη για τον Ολυμπιακό λόγω του τραυματισμού του Μόρις20:34Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ20:20Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:06Ροδόπη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο αγρότη19:52Ισχυροί άνεμοι: Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο19:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο