LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 28 Αυγούστου 2020 14:47

Παράταση για τις βεβαιωμένες οφειλές πληγέντων από τον κορονοϊό

Τι προβλέπει η απόφαση για την παράταση στις προθεσμίες καταβολής και αναστολής είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών στις ΔΟΥ.

ουρά - εφορία

Την απόφαση, με την οποία επιμηκύνεται, έως τις 30 Απριλίου 2021, η παράταση της προθεσμίας καταβολής και αναστολής είσπραξης των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ και τα Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας υπέγραψε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Επίσης, προβλέπεται η παράταση, μέχρι τις 30 Απριλίου 2021, της προθεσμίας καταβολής και αναστολής είσπραξης για τις δόσεις των ρυθμίσεων και των τμηματικών διευκολύνσεων, οι οποίες τελούν ήδη σε καθεστώς αναστολής.

Πρόκειται για ένα ουσιαστικό μέτρο ελάφρυνσης, αλλά και διευκόλυνσης, πολιτών και επιχειρήσεων που έχουν υποστεί τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας στην επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητά τους αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα, όπως σημειώνει το υπουργείο Οικονομικών το επόμενο διάστημα, η κυβέρνηση θα θεσπίσει ένα νέο πλαίσιο ρυθμίσεων γι΄αυτές τις οφειλές, με ευνοϊκές διατάξεις, προκειμένου να δοθεί σε όλους η δυνατότητα να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους. Συγκεκριμένα, το πλαίσιο αυτό θα προβλέπει την εξόφληση των εν λόγω οφειλών σε 12 δόσεις άτοκα ή σε 24 δόσεις με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο της τάξης του 2,5%.

Σε δήλωσή του ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλος, αναφέρει: «Η κυβέρνηση προχωρά σε μια γενναία και αποφασιστική κίνηση στήριξης φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Η καταβολή των βεβαιωμένων οφειλών των προσώπων αυτών τελούσε ήδη σε αναστολή, διότι αυτό ήταν ένα από τα πρώτα μέτρα που πήραμε και επικαιροποιήσαμε στην πορεία. Έχοντας πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών και της πραγματικότητας, προχωρήσαμε σήμερα στην επιμήκυνση του χρόνου καταβολής και αναστολής είσπραξης των βεβαιωμένων οφειλών τους στις Δ.Ο.Υ και στα Ελεγκτικά Κέντρα έως τις 30 Απριλίου του 2021. Πήραμε, παίρνουμε και θα συνεχίσουμε να παίρνουμε όσα μέτρα χρειαστούν, για να στηρίξουμε πολίτες και επιχειρήσεις σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στίβεν Σπίλμπεργκ: Η ταινία που τον σημάδεψε…23:59Γαλλία-ΟΗΕ: Οι τελωνειακοί δασμοί εμποδίζουν την καταπολέμηση της φτώχειας23:49Κερατσίνι: Διαρρήκτες πιάστηκαν στα πράσα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ23:32Ιταλία: Απαγορεύεται η εργασία κάτω από τον ήλιο όταν έχει καύσωνα και για συγκεκριμένες ώρες23:18Τραμπ: Τα επιτόκια πρέπει να μειωθούν στο 1%23:02Ρόδος: Αυτοκίνητο έκανε βουτιά στο βυθό του λιμανιού22:48Υπουργείο Εργασίας: Τα fake news και οι αλήθειες για το νέο νομοσχέδιο22:33Μέγαρα – Πυρκαγιά: Στάλθηκε μήνυμα από το 11222:19Φωτίστε την επιχείρησή σας χωρίς αρχικό κεφάλαιο από την GlobiLED22:03Ιταλία: Κύμα καύσωνα σε 17 πόλεις την Τρίτη21:50Ινδία: Ζωντανά φίδια κατασχέθηκαν από επιβάτη που επέστρεφε από την Ταϊλάνδη21:34Τζούλη: Το απόστημα των ψυχιάτρων στις φυλακές Κορυδαλλού να βγάζουν τρελούς πολλούς κατηγορούμενους θα σπάσει21:20Καρέτσας: Νέα διάκριση για τον 17χρονο διεθνή21:04Φθιώτιδα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα20:50Κασιδιάρης: Εισαγγελική εισήγηση για την αποφυλάκιση του20:37Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:24Τραμπ: Εξετάζει να διακόψει τη χρηματοδότηση σε νοσοκομεία που παρέχουν θεραπείες για αλλαγές φύλου σε παιδιά και εφήβους20:10Κυρανάκης: Επιστολή σε δημάρχους για την εφαρμογή του ΚΟΚ – Ποιες ενέργειες αναλαμβάνουν δήμοι και περιφέρειες19:52Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Τιμά τα 64α γενέθλια της μητέρας του19:33ΗΠΑ: Αντιμέτωπες οι χώρες με υψηλότερους δασμούς μετά την προθεσμία της 9ης Ιουλίου19:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο