LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 27 Αυγούστου 2020 20:01 | Ανανέωση: 27 Αυγούστου 2020 23:13

Κορονοϊός - Γαλλία: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας παντού στο Παρίσι

Η γαλλική κυβέρνηση ελπίζει πως θα αποφύγει την επιβολή νέας καραντίνας σε πανεθνικό επίπεδο.

AP - Γαλλία - κορονοϊός

Η χρήση μάσκας προσώπου θα καταστεί υποχρεωτική παντού στο Παρίσι από αύριο Παρασκευή στις 8:00 το πρωί, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV, επικαλούμενο την αντιδήμαρχο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Το ειδησεογραφικό δίκτυο μετέδωσε επίσης την είδηση τονίζοντας πως το σχετικό νομαρχιακό διάταγμα θα υπογραφεί αργότερα σήμερα.

Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ δήλωσε νωρίτερα ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δώσει εντολή για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλο το Παρίσι για να περιορίσει τις αυξανόμενες λοιμώξεις κορονοϊού, χωρίς να διευκρινίζει πότε θα τεθεί σε ισχύ το μέτρο.

Η γαλλική κυβέρνηση ελπίζει να αποφύγει την επιβολή εκ νέου της καραντίνας σε πανεθνικό επίπεδο. Ωστόσο από τον Ιούλιο αντιμετωπίζει ένα νέο κύμα λοιμώξεων από SARS-CoV-2, το οποίο έχει επιταχυνθεί από τα μέσα Αυγούστου.

Νέο υψηλό ημερήσιων κρουσμάτων μετά τον Μάιο. Πάνω από 6.000 τις τελευταίες 24 ώρες

Περισσότερα από 6.000 νέα κρούσματα COVID-19 καταγράφηκαν στη Γαλλία τις τελευταίες 24 ώρες, ένα νέο ρεκόρ μετά τον Μάιο, ωστόσο ο αριθμός των νοσηλευομένων με τον ιό ασθενών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων σε μονάδες εντατικής θεραπείας, παραμένει σταθερός, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Συνολικά, καταγράφηκαν 6.111 νέες θετικές διαγνώσεις έναντι 5.429 χθες.

Αυτός είναι ο υψηλότερος αριθμός από τότε που άρχισαν τα τεστ να πραγματοποιούνται σε μεγάλη κλίμακα. Το όριο των 4.000 ημερήσιων κρουσμάτων έχει ξεπεραστεί αρκετές φορές τις τελευταίες ημέρες. Οι θετικές διαγνώσεις ασθενών με κορονοϊό αυξάνονται λόγω της κυκλοφορίας του ιού και επειδή ο αριθμός των ατόμων που εξετάζονται αυξάνεται καθημερινά.

Από την έναρξη της πανδημίας, 30.576 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη Γαλλία εξαιτίας της COVID-19 με 32 επιπλέον νεκρούς τις τελευταίες 48 ώρες (οι υγειονομικές αρχές δεν ανακοίνωσαν αριθμό θανάτων χθες λόγω τεχνικής βλάβης).

Παράλληλα 4.535 άνθρωποι νοσηλεύονται έχοντας προσβληθεί από την νόσο συμπεριλαμβανομένων 381 ασθενών σε ΜΕΘ.

Αντιμέτωπα με μια επιδημία που «ανακτά έδαφος», 21 γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας κατατάχθηκαν πλέον στις «κόκκινες ζώνες» όσον αφορά την μετάδοση του ιού. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι θα «κάνει τα πάντα» για να αποφύγει την επαναφορά «γενικευμένων περιορισμών» καταστροφικών για την οικονομία.

«Τώρα είναι η ώρα να παρέμβουμε», τόνισε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι ο στόχος είναι περισσότερο από ποτέ να «σπάσουν οι αλυσίδες μετάδοσης».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...Σήμερα 16:33 | Ειδήσεις

"Επειδή όμως έχω μια πολύ σημαντική ιδιότητα αυτή του Έλληνα βουλευτή έπραξα απολύτως λάθος . Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή" δήλωσε ο κ. Φλώρος

Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι διάλογοι (βίντεο)Σήμερα 18:18 | Ειδήσεις

Τι κατέθεσαν μάρτυρες που τέθηκαν υπό προστασία για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Διάλογοι, βίντεο και καταθέσεις στο μικροσκόπιο των αρχών.

Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδαΣήμερα 17:09 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία της εβδομαδιαίας επιδημιολογικής έκθεσης του ΕΟΔΥ για τους θανάτους, τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τους διασωληνωμένους.

Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...Σήμερα 14:49 | Ειδήσεις

Συγκινεί στην ανάρτηση του ο Γιάννης Καλλιάνος. Πώς αποχαιρετά τον πατέρα του

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μέση Ανατολή: Διεθνής έκκληση για απελευθέρωση ομήρων - Η απάντηση της Χαμάς19:58Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι διάλογοι (βίντεο)19:57Bullying - Σκύδρα: Νέο περιστατικό με τον ίδιο θύτη 19:45Ανδρουλάκης προς Κασσελάκη: Για κάποιους το βαρέλι δεν έχει πάτο...19:32Ψυχικό: Σύλληψη άνδρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση19:18Κλιματική κρίση: Η Ευρώπη αντιμέτωπη με συχνότερα κύματα ακραίας ζέστης19:05Κύκλωμα ναρκωτικών - ΑΠΘ: Ένοχοι κρίθηκαν δεκάδες κατηγορούμενοι 18:51Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή18:37Κασσελάκης: Θερμή υποδοχή σε Κάλυμνο και Λέρο (εικόνες)18:24Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος για Βελόπουλο: κανείς δεν μπορεί να μιλάει για τον χώρο της Εκκλησίας18:11Βόλος: Απείλησε τον αδερφό του και πήγε φυλακή17:58Κίνημα #metoo - Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του17:45Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...17:32Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:18Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο17:04Έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ16:51“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: εκπλήξεις και καυγάδες στο επεισόδιο της Πέμπτης (βίντεο)16:37Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην Τουρκία16:23Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο