LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 27 Αυγούστου 2020 15:05

Μαυρίκιος: το ναυάγιο σκοτώνει τα δελφίνια

Τεράστια ποσότητα καυσίμων έχει κατακλύσει τα νερά της περιοχής, με τα αποτελέσματα να είναι αποκαρδιωτικά.

Μαυρίκιος - βυθιση πλοίου - οικολογική καταστροφή - διαρροή

Επτά ακόμη νεκρά δελφίνια εντοπίστηκαν σε παραλία του Μαυρικίου σήμερα, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος, μία ημέρα αφού άλλα 18 είχαν εξοκείλει και πέθαναν σε περιοχή κοντά στο σημείο όπου φορτηγό πλοίο που είχε προσαράξει σε ύφαλο κόπηκε στα δύο με αποτέλεσμα να χυθούν στη θάλασσα 1.000 τόνοι καυσίμων.

«Εντοπίσαμε επτά ακόμη δελφίνια σήμερα το πρωί σε κατάσταση αποσύνθεσης», επεσήμανε ο Τζάσβιν Σοκ Απάντου του υπουργείου Αλιείας.

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας που διενεργείται στα 18 δελφίνια που βρέθηκαν χθες στην ακτή αναμένονται σήμερα.

Μαυρίκιος - βυθιση πλοίου - οικολογική καταστροφή - διαρροή

Η πετρελαιοκηλίδα προκλήθηκε από ιαπωνικό φορτηγό πλοίο MV Wakashio, το οποίο στις 25 Ιουλίου προσέκρουσε σε ύφαλο. Μία εβδομάδα αργότερα άρχισε να χύνεται πετρέλαιο στη θάλασσα.

Η Greenpeace έχει ζητήσει από την κυβέρνηση στον Μαυρίκιο να ξεκινήσει «έκτακτη έρευνα για να καθοριστούν τα αίτια θανάτου (των δελφινιών) και αν αυτοί συνδέονται με την πετρελαιοκηλίδα του Wakashiο».

Το πλήρες εύρος των επιπτώσεων της πετρελαιοκηλίδας δεν είναι ακόμη γνωστό, όμως επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει για μεγάλη οικολογική καταστροφή, η οποία ενδέχεται να επηρεάζει τον Μαυρίκιο και την οικονομία του που εξαρτάται από τον τουρισμό για δεκαετίες.

Μαυρίκιος - βυθιση πλοίου - οικολογική καταστροφή - διαρροή

Πολλοί κάτοικοι πιστεύουν ότι οι θάνατοι των δελφινιών οφείλονται στην πετρελαιοκηλίδα. Πριν τη δημοσίευση της νεκροψίας ο Όουεν Γκρίφιθς, ειδικός της μη κυβερνητικής οργάνωσης Mauritus Marine Conservation Society, εκτίμησε ότι ενδέχεται να πρόκειται για «κακή σύμπτωση», αναφερόμενος σε παρόμοιο περιστατικό το 2005.

Οι αρχές του Μαυρικίου, με τη βοήθεια ξένων εμπειρογνωμόνων, εξακολουθούν να προσπαθούν να αποτιμήσουν το εύρος των ζημιών που προκάλεσε η πετρελαιοκηλίδα. Σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματά τους, δεν έχουν προκληθεί ζημιές στους κοραλλιογενείς υφάλους και στο θαλάσσιο έδαφος. Όμως η πρύμνη του πλοίου εξακολουθεί να απειλεί τα κοράλλια, ενώ μικρές πετρελαιοκηλίδες έχουν φτάσει στις ακτές και ενδέχεται να προκαλέσουν τους επόμενους μήνες την καταστροφή των φυτών που φύονται εκεί.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΒορίζια: Συνελήφθη ανιψιός του Φανούρη Καργάκη – Φέρεται να έβαλε τη βόμβα στο σπίτι της οικογένειας ΦραγκιαδάκηΧθες 20:25 | Ειδήσεις

Ο νεαρός εντοπίστηκε και συνελήφθη στα Βορίζια. Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

ANT1NEWS Special Edition: Η Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, στην πρώτη της συνέντευξη στην ελληνική τηλεόρασηΧθες 13:08 | Ειδήσεις

Η συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 και τη Μαρία Σαράφογλου θα προβληθεί την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, στις 23:00, στον ΑΝΤ1.

ΟΠΕΚΕΠΕ-Τέλλογλου: Προβλήματα με επιδοτήσεις αντιμετωπίζουν πολλοί αγρότεςΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και η νέα ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ ενημερώθηκαν από τους ανθρώπους του ΟΠΕΚΕΠΕ που κάνουν τον έλεγχο με τον δορυφόρο ότι το 80% των παραγωγών βαμβακιού κόβονται από τις επιδοτήσεις.

Τραγωδία στην Αχαΐα: Η "μοιραία" μάντρα που στοίχισε τη ζωή στον 3χρονο (βίντεο)Χθες 13:55 | Ειδήσεις

Οι γονείς του 3χρονου φέρονται να μην έχουν ζητήσει την ποινική δίωξή του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Το Βατικανό διαψεύδει ότι ο Ιησούς εμφανίστηκε σε γαλλική πόλη23:59Μάικλ Τζάκσον: Έγινε ο πρώτος καλλιτέχνης με έξι δεκαετίες παρουσία στο Top 10 των charts23:45Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις: Εμφατική νίκη στον απόηχο του τραυματισμού του Έβανς23:31ΠΑΟΚ: Δραματική νίκη και πρωτιά στον έκτο όμιλο του Europe Cup23:16Τέμπη: Τριαντόπουλος και Αγοραστός καλούνται σε απολογία από την ανακρίτρια23:01ΗΠΑ: Ο εγγονός του Κένεντι θα διεκδικήσει έδρα στη Βουλή22:56Ολυμπιακός – ‘Εβανς : Σοκάρει το βίντεο με τον νέο τραυματισμό του (βίντεο)22:42Τουρκία: Η αντιπολίτευση απορρίπτει το κατηγορητήριο σε βάρος του Ιμάμογλου ως «προπαγάνδα»22:28ΑΕΚ – Ρίγα: Τρένο… η “Ένωση”22:14Σαν Φρανσίσκο: Οδηγός αστικού τρένου αποκοιμήθηκε εν κινήσει (βίντεο)22:00Στάρμερ: Το BBC πρέπει να βάλει σε τάξη τα του οίκου του21:45Το γιγάντιο "δίχτυ" στον υπόγειο κόσμο - Ο παγκόσμιος ρεκόρ ιστός αράχνης σε ελληνικό-αλβανικό σπήλαιο21:31Europe Cup: Το Περιστέρι πέρασε εντυπωσιακά από την Γεωργία21:17Βορίζια: Συνελήφθη ανιψιός του Φανούρη Καργάκη – Φέρεται να έβαλε τη βόμβα στο σπίτι της οικογένειας Φραγκιαδάκη21:03Παναγιώτης Στάθης - Οπλοκατοχή: Πλήρης αμνηστία εάν κάποιος παραδώσει τα όπλα εθελοντικά πριν ελεγχθεί από τις αρχές20:49ΟΠΕΚΕΠΕ-Τέλλογλου: Προβλήματα με επιδοτήσεις αντιμετωπίζουν πολλοί καλλιεργητές βαμβακιού20:36Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:23Παναθηναϊκός: Έστειλε επιστολές στις ομοσπονδίες Ουρουγουάης και Πολωνίας20:09Ρωσία: Ενίσχυση των εξαγωγών πετρελαίου μέσω του Καζακστάν με νέα συμφωνία19:52Όμιλος ΔΕΗ: Ολοκλήρωση κατασκευής αιολικού πάρκου - 36 MW στη Φωκίδα19:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο