LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 27 Αυγούστου 2020 15:05

Μαυρίκιος: το ναυάγιο σκοτώνει τα δελφίνια

Τεράστια ποσότητα καυσίμων έχει κατακλύσει τα νερά της περιοχής, με τα αποτελέσματα να είναι αποκαρδιωτικά.

Μαυρίκιος - βυθιση πλοίου - οικολογική καταστροφή - διαρροή

Επτά ακόμη νεκρά δελφίνια εντοπίστηκαν σε παραλία του Μαυρικίου σήμερα, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος, μία ημέρα αφού άλλα 18 είχαν εξοκείλει και πέθαναν σε περιοχή κοντά στο σημείο όπου φορτηγό πλοίο που είχε προσαράξει σε ύφαλο κόπηκε στα δύο με αποτέλεσμα να χυθούν στη θάλασσα 1.000 τόνοι καυσίμων.

«Εντοπίσαμε επτά ακόμη δελφίνια σήμερα το πρωί σε κατάσταση αποσύνθεσης», επεσήμανε ο Τζάσβιν Σοκ Απάντου του υπουργείου Αλιείας.

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας που διενεργείται στα 18 δελφίνια που βρέθηκαν χθες στην ακτή αναμένονται σήμερα.

Μαυρίκιος - βυθιση πλοίου - οικολογική καταστροφή - διαρροή

Η πετρελαιοκηλίδα προκλήθηκε από ιαπωνικό φορτηγό πλοίο MV Wakashio, το οποίο στις 25 Ιουλίου προσέκρουσε σε ύφαλο. Μία εβδομάδα αργότερα άρχισε να χύνεται πετρέλαιο στη θάλασσα.

Η Greenpeace έχει ζητήσει από την κυβέρνηση στον Μαυρίκιο να ξεκινήσει «έκτακτη έρευνα για να καθοριστούν τα αίτια θανάτου (των δελφινιών) και αν αυτοί συνδέονται με την πετρελαιοκηλίδα του Wakashiο».

Το πλήρες εύρος των επιπτώσεων της πετρελαιοκηλίδας δεν είναι ακόμη γνωστό, όμως επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει για μεγάλη οικολογική καταστροφή, η οποία ενδέχεται να επηρεάζει τον Μαυρίκιο και την οικονομία του που εξαρτάται από τον τουρισμό για δεκαετίες.

Μαυρίκιος - βυθιση πλοίου - οικολογική καταστροφή - διαρροή

Πολλοί κάτοικοι πιστεύουν ότι οι θάνατοι των δελφινιών οφείλονται στην πετρελαιοκηλίδα. Πριν τη δημοσίευση της νεκροψίας ο Όουεν Γκρίφιθς, ειδικός της μη κυβερνητικής οργάνωσης Mauritus Marine Conservation Society, εκτίμησε ότι ενδέχεται να πρόκειται για «κακή σύμπτωση», αναφερόμενος σε παρόμοιο περιστατικό το 2005.

Οι αρχές του Μαυρικίου, με τη βοήθεια ξένων εμπειρογνωμόνων, εξακολουθούν να προσπαθούν να αποτιμήσουν το εύρος των ζημιών που προκάλεσε η πετρελαιοκηλίδα. Σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματά τους, δεν έχουν προκληθεί ζημιές στους κοραλλιογενείς υφάλους και στο θαλάσσιο έδαφος. Όμως η πρύμνη του πλοίου εξακολουθεί να απειλεί τα κοράλλια, ενώ μικρές πετρελαιοκηλίδες έχουν φτάσει στις ακτές και ενδέχεται να προκαλέσουν τους επόμενους μήνες την καταστροφή των φυτών που φύονται εκεί.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την Κάρτα Αναπηρίας - Δωρεάν οι μετακινήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς23:59Μουντιάλ 2026: «Κρύο» φινάλε με «λευκή» ισοπαλία κόντρα στη Λευκορωσία για την Εθνική Ομάδα23:45Φάρσαλα: Ετοιμάζονται για μπλόκα οι αγρότες – Την Κυριακή η πανελλαδική σύσκεψη23:33Λίβανος: Τουλάχιστον 13 νεκροί εξαιτίας ισραηλινού πλήγματος23:20Αγρίνιο: Σφοδρή πλαγιομετωπική σύγκρουση ΙΧ – Τρεις τραυματίες, ανάμεσά τους ένα παιδί (βίντεο)23:06Ιωάννινα: Κεραυνός τρύπησε σκεπή τριώροφης πολυκατοικίας22:52Λευκός Οίκος: Επενδύσεις 1 τρισ. δολαρίων στις ΗΠΑ υποσχέθηκε ο Μπιν Σαλμάν – Πρόθυμος να αναγνωρίσει το Ισραήλ22:38Ηγουμενίτσα: Πλάτανος έπεσε σε επιχείρηση εξαιτίας των σφοδρών ανέμων (βίντεο)22:24Τουρκία: Η προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία δεν σταμάτησε λόγω αμερικανικού LNG22:10Τροχαία Αττικής: Περισσότερες από 1.200 παραβάσεις μέσα σε έξι ημέρες21:56Βρετανία: Η MI5 ειδοποιεί Βρετανούς βουλευτές για κινεζικές απόπειρες κατασκοπείας21:42Η Αεροπορική Ακαδημία Ελλάδος τιμά τα 80 χρόνια του Τ-6 Harvard21:28Μητσοτάκης: Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν21:14Ο Ανδρέας Τεττέη τιμήθηκε από την FIFPro με το βραβείο Ακτιβισμού21:00Κύκλωμα με τηλεφωνικές απάτες: Στη φυλακή οδηγούνται 5 κατηγορούμενοι – Ανάμεσά τους και ο "αρχηγός"20:46Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για το κύκλωμα με τις ψευτοεπενδύσεις στο καζίνο20:32Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη20:18Νέος Κόσμος: Ο 29χρονος είχε επιτεθεί άλλες τρεις φορές σε οδηγούς για τον ίδιο λόγο 20:04Τέλλογλου – Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Κομβικοί οι σύμβουλοι στην ελληνική γεωργία19:50Παντελίδης - "Αποκαλύψεις": Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για την τελευταία νύχτα του καλλιτέχνη19:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο