LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 27 Αυγούστου 2020 15:05

Μαυρίκιος: το ναυάγιο σκοτώνει τα δελφίνια

Τεράστια ποσότητα καυσίμων έχει κατακλύσει τα νερά της περιοχής, με τα αποτελέσματα να είναι αποκαρδιωτικά.

Μαυρίκιος - βυθιση πλοίου - οικολογική καταστροφή - διαρροή

Επτά ακόμη νεκρά δελφίνια εντοπίστηκαν σε παραλία του Μαυρικίου σήμερα, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος, μία ημέρα αφού άλλα 18 είχαν εξοκείλει και πέθαναν σε περιοχή κοντά στο σημείο όπου φορτηγό πλοίο που είχε προσαράξει σε ύφαλο κόπηκε στα δύο με αποτέλεσμα να χυθούν στη θάλασσα 1.000 τόνοι καυσίμων.

«Εντοπίσαμε επτά ακόμη δελφίνια σήμερα το πρωί σε κατάσταση αποσύνθεσης», επεσήμανε ο Τζάσβιν Σοκ Απάντου του υπουργείου Αλιείας.

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας που διενεργείται στα 18 δελφίνια που βρέθηκαν χθες στην ακτή αναμένονται σήμερα.

Μαυρίκιος - βυθιση πλοίου - οικολογική καταστροφή - διαρροή

Η πετρελαιοκηλίδα προκλήθηκε από ιαπωνικό φορτηγό πλοίο MV Wakashio, το οποίο στις 25 Ιουλίου προσέκρουσε σε ύφαλο. Μία εβδομάδα αργότερα άρχισε να χύνεται πετρέλαιο στη θάλασσα.

Η Greenpeace έχει ζητήσει από την κυβέρνηση στον Μαυρίκιο να ξεκινήσει «έκτακτη έρευνα για να καθοριστούν τα αίτια θανάτου (των δελφινιών) και αν αυτοί συνδέονται με την πετρελαιοκηλίδα του Wakashiο».

Το πλήρες εύρος των επιπτώσεων της πετρελαιοκηλίδας δεν είναι ακόμη γνωστό, όμως επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει για μεγάλη οικολογική καταστροφή, η οποία ενδέχεται να επηρεάζει τον Μαυρίκιο και την οικονομία του που εξαρτάται από τον τουρισμό για δεκαετίες.

Μαυρίκιος - βυθιση πλοίου - οικολογική καταστροφή - διαρροή

Πολλοί κάτοικοι πιστεύουν ότι οι θάνατοι των δελφινιών οφείλονται στην πετρελαιοκηλίδα. Πριν τη δημοσίευση της νεκροψίας ο Όουεν Γκρίφιθς, ειδικός της μη κυβερνητικής οργάνωσης Mauritus Marine Conservation Society, εκτίμησε ότι ενδέχεται να πρόκειται για «κακή σύμπτωση», αναφερόμενος σε παρόμοιο περιστατικό το 2005.

Οι αρχές του Μαυρικίου, με τη βοήθεια ξένων εμπειρογνωμόνων, εξακολουθούν να προσπαθούν να αποτιμήσουν το εύρος των ζημιών που προκάλεσε η πετρελαιοκηλίδα. Σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματά τους, δεν έχουν προκληθεί ζημιές στους κοραλλιογενείς υφάλους και στο θαλάσσιο έδαφος. Όμως η πρύμνη του πλοίου εξακολουθεί να απειλεί τα κοράλλια, ενώ μικρές πετρελαιοκηλίδες έχουν φτάσει στις ακτές και ενδέχεται να προκαλέσουν τους επόμενους μήνες την καταστροφή των φυτών που φύονται εκεί.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: Αύριο η επιστροφή ενοικίου σε παραπάνω από 1 εκατ. ενοικιαστέςΣήμερα 12:41 | Ειδήσεις

«Μειώνουμε τον φόρο στις μικρές ιδιοκτησίες ενώ μειώνουμε στο 50% και καταργούμε τον ΕΝΦΙΑ σε χωριά κάτω από 1.500 κατοίκους και μειώνουμε τον ΦΠΑ σε όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Εξεταστική καλεί ξανά τον "Φραπέ" – Βίαιη προσαγωγή ζητά η αντιπολίτευσηΣήμερα 10:36 | Ειδήσεις

 Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ξυλούρης είχε αρνηθεί προ ημερών να προσέλθει για κατάθεση, επικαλούμενος το δικαίωμα στη σιωπή. 

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε 10 περιοχές – Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥΣήμερα 12:31 | Ειδήσεις

Αυτές τις περιοχές θα πλήξει σήμερα και αύριο η κακοκαιρία Adel.

Αττική: Συνελήφθησαν με 481 πίνακες - Οι περισσότεροι ήταν πλαστοί (εικόνες)Σήμερα 10:18 | Ειδήσεις

Μεταξύ των πινάκων, εντοπίστηκαν και πλαστά έργα γνωστού Έλληνα ζωγράφου, του οποίου τα αντίστοιχα γνήσια έργα έχουν χαρακτηριστεί ως μνημεία νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τέμπη: Συνεχίζεται αύριο η δίκη για τα χαμένα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας15:10Λίβερπουλ: Ένοχος δήλωσε δράστης που έπεσε με ΙΧ σε πλήθος φιλάθλων που πανηγύριζε την κατάκτηση της Premier League14:56Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού με εκδήλωση στο Σύνταγμα14:42Κικίλιας: Διπλασιάζουμε το επίδομα ανεργίας των ναυτικών και διευρύνουμε τους δικαιούχους14:28Ρωσία: Κλείνει το τελευταίο προξενείο της Πολωνίας στην χώρα14:14Νέα έκτακτη στήριξη 56 εκατ. ευρώ σε κτηνοτρόφους που επλήγησαν από ευλογιά και πανώλη14:00"Μένουμε ενημερωμένοι": Καμπάνια της ΕΛΑΣ για τις απάτες κατά ηλικιωμένων (βίντεο)13:46Η συμφωνία Κύπρου - Λιβάνου για οριοθέτηση ΑΟΖ προκαλεί έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία13:32Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε 10 περιοχές – Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ13:18Αγρότες: Στήνουν μπλόκο στον Ε-65 την Κυριακή13:04Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: Αύριο η επιστροφή ενοικίου σε παραπάνω από 1 εκατ. ενοικιαστές12:49Χονγκ Κονγκ: Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός της φωτιάς σε ουρανοξύστες - Τρεις συλλήψεις (εικόνες)12:35Πάπας Λέων: Έφτασε στην Τουρκία - Το απόγευμα η συνάντηση με τον Ερντογάν12:21Τζουμέρκα: Η κακοκαιρία προκάλεσε κατάρρευση εδάφους 50 μέτρα από οικισμό (εικόνες)12:07Αυστραλία: Επίθεση καρχαρία - Νεκρή μια 20χρονη11:53Παναθηναϊκός: Πρόστιμα από την UEFA για τους αγώνες με Φέγενορντ και Γκόου Αχέντ Ιγκλς11:39Στο "κόκκινο" η λειψυδρία στην Αττική11:25Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών11:11ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Εξεταστική καλεί ξανά τον "Φραπέ" – Βίαιη προσαγωγή ζητά η αντιπολίτευση10:57Αττική: Συνελήφθησαν δύο άνδρες με 481 πίνακες - Οι περισσότεροι ήταν πλαστοί (εικόνες)10:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο