LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 26 Αυγούστου 2020 16:48

Νιχάμερ: στηρίζουμε την Ελλάδα για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων

Επίσκεψη Μηταρακη-Κουμουτσάκου- Νιχάμερ στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ. Ενίσχυση 2 εκ. ευρώ από την Αυστρία.

ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ - ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ - ΝΙΧΑΜΕΡ - ΒΙΑΛ

Ο Υπουργός και ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ.κ. Μηταράκης και Κουμουτσάκος, πραγματοποίησαν, σήμερα, από κοινού με τον Υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας, κ. Kαρλ Νιχάμερ, επίσκεψη στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ. Στη συνέχεια, είχαν συνάντηση με το Δήμαρχο του νησιού, κ. Κάρμαντζη.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
“Η Αυστρία, από την πρώτη στιγμή, έδειξε την έμπρακτη αλληλεγγύη της στην προστασία των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων. Όταν δεχθήκαμε, στα τέλη Φεβρουαρίου, την ασύμμετρη απειλή από τη γείτονα χώρα, η οποία προσπάθησε να εργαλειοποιήσει τον ανθρώπινο πόνο για την επίτευξη γεωπολιτικών επιδιώξεων, η Αυστρία δε μας στήριξε μόνο πολιτικά, αλλά και έμπρακτα με την αποστολή επίλεκτων μονάδων των Σωμάτων Ασφαλείας της στην πρώτη γραμμή. Η επίσκεψη του κ. Nιχάμερ καταδεικνύει την έμπρακτη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και το γεγονός ότι η χώρα μας έχει και χερσαία και θαλάσσια σύνορα. Σύνορα που φυλάει με αποφασιστικότητα και με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο, με αποτέλεσμα οι ροές στα νησιά να είναι σχεδόν μηδενικές από τον Μάρτιο και μετά. Επίσης, η επίσκεψη αυτή καταδεικνύει την αλληλεγγύη της Ευρώπης στο γεγονός ότι τα 5 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου σήκωσαν όλο το βάρος της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής κρίσης. Ένα γεγονός που θέλουμε να αποτελέσει άμεσα παρελθόν. Πλέον, με την προστασία των συνόρων, με την επιστροφή όσων δε δικαιούνται διεθνούς προστασίας, με την αποσυμφόρηση των νησιών, απαλύνουμε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την Αυστρία για τη δωρεά της με σκοπό την υποστήριξη υγειονομικών μονάδων. Μια δωρεά που θα χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά και για το νησί μας”

ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ - ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ - ΝΙΧΑΜΕΡ - ΒΙΑΛ

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, κ. Nιχάμερ, με τη σειρά του, τόνισε ότι “είναι βαθύτατα εντυπωσιασμένος από τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται οι κάτοικοι της Χίου τις προκλήσεις της μεταναστευτικής κρίσης στο νησί”. Επιπλέον, επεσήμανε πως “θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις προσπάθειες της Ελλάδας για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων”, συμπληρώνοντας πως “επιλέγουμε να βοηθήσουμε εμπράκτως την Ελλάδα και όχι μόνο να μένουμε σε συζητήσεις”. “Για αυτό το λόγο, προσφέρουμε 2 εκ. ευρώ στην Ελλάδα, προκειμένου η ελληνική Κυβέρνηση να τα αξιοποιήσει για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης”, κατέληξε χαρακτηριστικά.

ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ - ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ - ΝΙΧΑΜΕΡ - ΒΙΑΛ

Τέλος, ο κ. Κάρμαντζης σημείωσε πως “ο Υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης” και προσέθεσε ότι “ενώνοντας δυνάμεις, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που μας ταλαιπωρεί εδώ και 6 χρόνια”.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)Σήμερα 22:27 | Ειδήσεις

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή ώστε να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς προς κατοικημένες περιοχές, καθώς πνέουν άνεμοι στην περιοχή.

Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψειΣήμερα 23:12 | Ειδήσεις

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη στον Αλέξη Τσίπρα.

Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)Σήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Οι αρχές καλούν τους πολίτες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσαΣήμερα 17:16 | Ειδήσεις

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε επιχειρούν και δυνάμεις από αέρος

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τήνος: Ιστιοφόρο έδωσε μάχη με τα κύματα και τους θυελλώδεις ανέμους (βίντεο)23:59Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει23:43Ασπροβάλτα: 60χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε 23:28Τσίπρας: Ποιος φοβάται την αλήθεια για το ’15;23:13Τουρκία: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί σπίτια στη Σμύρνη - Στην Πάτμο έφτασαν οι καπνοί22:57Φωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)22:43Τασούλας: Στη φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ" την Δευτέρα για να επιθεωρήσει εν πλω τα πολεμικά πλοία του στόλου22:28Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής λόγω ισχυρών ανέμων22:12Χαλκιδική: Νεκρή συνεπιβάτιδα μηχανής μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ21:58Η Ευρώπη σε κλοιό καύσωνα: "Καμίνια" οι πόλεις με 40άρια 21:44Εύβοια: Αστυνομικός έσωσε με αυτοθυσία μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στη θάλασσα21:30Μουντιάλ Συλλόγων: Η υπερηχητική Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι και περιμένει... Μπάγερν21:16Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:02112 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47Τροχαίο στη Χαλκιδική: 19χρονος έχασε τη ζωή του20:33Φθιώτιδα: Κατέρρευσε σε γλέντι και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο20:19Γαλλία: Τσιγάρο τέλος σε παραλίες και πάρκα 20:05WRC-Ράλι Ακρόπολις: Κατέκτησε την πρώτη θέση ο Τάνακ19:50Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο