LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 26 Αυγούστου 2020 09:33

Χατζηδάκης: προετοιμαζόμαστε και για το χειρότερο σενάριο με την Τουρκία (βίντεο)

Τι είπε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την ηλεκτροκίνηση και την εκτός σχεδίου δόμηση.

Κωστής Χατζηδάκης - Καλοκαίρι Μαζί

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλοκαίρι Μαζί» κι αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων, αλλά και στην πανδημία του κορονοίού., τόνισε πως η Κυβέρνηση κάνει αυτό που πρέπει λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων και όπως όλη η Ελλάδα ενωμένη τα κατάφερε να αντιμετωπίσει επιτυχημένα την πανδημία την άνοιξη, με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε και τώρα.

Συμπλήρωσε δε πως για την αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται μέσα στον Αύγουστο, δεν ευθύνεται το άνοιγμα του τουρισμού, καθώς ναι μεν υπήρξαν κρούσματα σε τουρίστες, αλλά δεν αποτέλεσαν αυτά τον καθοριστικό παράγοντα.

Σε ότι αφορά τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Χατζηδάκης παρατήρησε πως η ένταση που βιώνουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα, δεν είναι η συνήθης ένταση των τελευταίων δεκαετιών, καθώς η προκλητικότητα από την Άγκυρα είναι εξακολουθητική και πολύπλευρη.

Σε κάθε περίπτωση – είπε ο κ. Χατζηδάκης – αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις με αποφασιστικότητα, επιθυμούμε πάντα την ειρήνη, αλλά προετοιμαζόμαστε και για το χειρότερο σενάριο. Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο διαλόγου με την Τουρκία, ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε την πάγια ελληνική θέση, ότι είμαστε πρόθυμοι και έτοιμοι για διάλογο που θα αφορά την υφαλοκρηπίδα και τις θαλάσσιες ζώνες, αλλά όχι κάτω από καθεστώς προκλήσεων και εκβιασμών.

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα επιδότησης για την ηλεκτροκίνηση που ξεκίνησε προχθές, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι μέσα σε 30 ώρες, απορροφήθηκαν περίπου 1,5 εκατομμύρια ευρώ από τα 45 που είναι διαθέσιμα μέχρι το τέλος του έτους. Τα χρήματα αυτά αφορούν περισσότερα από οχήματα με το 80% περίπου να είναι για ηλεκτρικά ποδήλατα.

Τέλος και κληθείς να σχολιάσει την έκκληση της ΠΟΜΙΔΑ για την μη κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης, υπογράμμισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την «πολεοδομική αναρχία». Παρόλα αυτά οι περιορισμοί που επιβάλλονται είναι σε ποσοστό μόνο 10%, επιτρέπεται η παρέκκλιση για δόμηση κάτω από 4 στρωματά και μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης θα χρηματοδοτηθεί η δράση για την εκπόνηση πολεοδομικών σχεδίων για όλη τη χώρα.  

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΒόλος: "Απόβαση" στο λιμάνι κάνουν σήμερα εκατοντάδες αγρότεςΣήμερα 08:02 | Ειδήσεις

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου έχει ήδη εκδώσει προειδοποίηση για ενδεχόμενες καθυστερήσεις.

Πάτρα: Παραμένουν στα μπλόκα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Δυτικής ΕλλάδαςΣήμερα 07:46 | Ειδήσεις

Στην Ηλεία, τα μπλόκα των αγροτών και των κτηνοτρόφων έχουν στηθεί στον κόμβο του Πύργου και στην περιοχή των Λεχαινών.

Ηράκλειο: Στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης παραμένουν οι αγροτοκτηνοτρόφοιΣήμερα 08:04 | Ειδήσεις

Διαμαρτυρόμενοι του πρωτογενούς τομέα από Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Λασίθι παρέμειναν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας στο κτίριο.

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Καρδίτσας και των ΤρικάλωνΣήμερα 07:31 | Ειδήσεις

Σωματεία και φορείς επισκέπτονται καθημερινά τους αγρότες στα μπλόκα για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πυγμαχία: Ο Μάικ Τάισον επιστρέφει στο ρινγκ για να αντιμετωπίσει τον Φλόιντ Μεϊγουέδερ 09:18Λάρισα: Στο μπλόκο της Νίκαιας παραμένουν οι αγρότες09:02Κοζάνη: Χάος στο άναμμα του δέντρου - Επικίνδυνα πυροτεχνήματα, πανικός και τραυματισμοί08:48Τροχαίο δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη με θύμα 23χρονο μοτοσικλετιστή08:34Βόλος: "Απόβαση" στο λιμάνι κάνουν σήμερα εκατοντάδες αγρότες08:20Ηράκλειο: Στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης παραμένουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι08:06Πάτρα: Παραμένουν στα μπλόκα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Δυτικής Ελλάδας07:52Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Καρδίτσας και των Τρικάλων07:38Γαλλία: Ύποπτα ντρόουν έκαναν τρεις εμφανίσεις πάνω από βαση των υπηρεσιών πληροφοριών του γαλλικού στρατού 07:24Παναθηναϊκός: Ο Λαφόν κλήθηκε στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής 07:10Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Κλείδωσαν σε εργοστάσιο παράτυπους μετανάστες και τους εκβίαζαν – Στη φυλακή δύο άτομα06:56Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 10 Δεκεμβρίου06:42Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ θα έχουν σύντομα τα βελτιωμένα έγγραφα του ειρηνευτικού σχεδίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14Missing alert για την εξαφάνιση 62χρονου 23:59Πιερρακάκης: Η αποκατάσταση των πληγέντων στο Μάτι και τη Μάνδρα ενισχύει την αξιοπιστία του κράτους23:48Θεσσαλονίκη: Πτώση άνδρα που πραγματοποιούσε εργασίες σε σκεπή - Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού (βίντεο)23:40Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας της Αλγερίας Αχμέντ Ατάφ την Τετάρτη23:32Διορία "μερικών ημερών" δίνει ο Τραμπ στον Ζελένσκι να απαντήσει στο ειρηνευτικό σχέδιο23:24Λάρισα: Στο νοσοκομείο ανήλικη λόγω μέθης23:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο