LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 25 Αυγούστου 2020 15:14

Διάλογο Τούρκου με Ευρωπαίο αξιωματικό στον Έβρο αποκάλυψε ο Χρυσοχοΐδης

Η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, μετά τη συνάντησή του με τον Αυστριακό υπουργό Εσωτερικών, Καρλ Νεχάμερ. 

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης - Έβρος

(εικόνα αρχείου)

«Στον Έβρο, τον Μάρτιο, εμείς, εσείς και οι άλλοι Ευρωπαίοι, προχωρήσαμε την Ευρώπη. Αγωνιστήκαμε μαζί για κάτι κοινό, τα σύνορά μας», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μετά τη συνάντησή του με τον Αυστριακό υπουργό Εσωτερικών, Καρλ Νιχάμερ. 

«Ως Έλληνες», προσέθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, «είμαστε υπερήφανοι που η μακρά διαδικασία συνειδητοποίησης αυτής της κοινής ευρωπαϊκής πατρίδας άρχισε στη χώρα μου στον Έβρο. Άρχισε στον Εβρο, όχι μόνο γιατί το είπαν πολιτικοί, υπουργοί ή αξιωματούχοι της Ευρώπης. Άρχισε γιατί ο δικός σας αξιωματικός, πάνω στη μεθόριο, όταν ο Τούρκος ομόλογος του του είπε "πήγαινε σπίτι σου, τι κάνεις εδώ;", του απάντησε "φυλάω σύνορα της Ευρώπης, είμαι σπίτι μου". Υπερασπιστήκαμε λοιπόν μαζί, ευρωπαϊκές αξίες». 

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε ακόμη, μεταξύ άλλων: 

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε θέματα αστυνομικής συνεργασίας σε τομείς όπως η ασφάλεια, η μετανάστευση αλλά και η Covid-19. Οι δύο χώρες συνεργάζονται στενά και καλά σε αυτούς τους τομείς. Οι Αυστριακοί αξιωματούχοι, είτε στο αεροδρόμιο είτε στην πρεσβεία συνεννοούνται άψογα με τους Έλληνες ομολόγους τους. Συζητήσαμε συγκεκριμένα για το πώς θα συνεχίσουμε και θα διευρύνουμε αυτή τη συνεργασία. Κύριε υπουργέ, χαίρομαι διπλά που είστε εδώ. Γιατί, όπως είπα, θα ενισχύσουμε τη συνεργασία μας, αλλά και γιατί μπορώ να σας ευχαριστήσω δημόσια και προσωπικά για τη συνδρομή σας στα γεγονότα του Μαρτίου 2020 στην ελληνοτουρκική μεθόριο στον Έβρο. Η χώρα σας ανταποκρίθηκε από τις πρώτες στην Ευρώπη, έστειλε ομάδα στελεχών ειδικών δυνάμεων -την περίφημη EKOCOBRA - υλικό, κάμερες, οχήματα και το τόσο πολύτιμο Survivor, το θηρίο, όπως το αποκαλούσαν στα σύνορα». 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε στη συνέχεια ότι «είμαστε στην Ένωση, γιατί πιστεύουμε όλοι πως τα διακρατικά προβλήματα λύνονται με την αποδοχή του διεθνούς δικαίου, των συνθηκών και της διαιτησίας, όχι με την στρατικοποίησή τους. Είμαστε στην Ένωση γιατί η ανθρώπινη ζωή αξίζει, η ζωή των μεταναστών αξίζει, το άσυλο είναι θεμέλιο της Ευρώπης. Ποτέ η Ευρώπη δεν θα δεχτεί δυστυχισμένοι άνθρωποι να γίνονται εργαλείο και θύμα γεωπολιτικών στόχων. Κύριε υπουργέ, νομίζω ότι μαζί στον Έβρο ανοίξαμε μια νέα σελίδα ευρωπαϊκής ιστορίας, ξεκινήσαμε ένα νέο κεφάλαιο προς την ενοποίηση και τη δημιουργία κοινής ταυτότητας και συνείδησης. 

Είμαι βέβαιος πως θα συνεχίσουμε και θα ενισχύσουμε την προσπάθεια πιο θεσμικά, στα όργανα της Ένωσης, λίγο περισσότερο Ευρωπαίοι όλοι μας, και φυσικά πάντα περήφανοι για τις ιδιαίτερες πατρίδες μας. Με επείγουσα προτεραιότητα την ευρωπαϊκή πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο, ώστε το βήμα του Έβρου να μετουσιωθεί σε στέρεη άποψη για τα ευρωπαϊκά συμφέροντα».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΒόλος: "Απόβαση" στο λιμάνι κάνουν σήμερα εκατοντάδες αγρότεςΣήμερα 08:02 | Ειδήσεις

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου έχει ήδη εκδώσει προειδοποίηση για ενδεχόμενες καθυστερήσεις.

Πάτρα: Παραμένουν στα μπλόκα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Δυτικής ΕλλάδαςΣήμερα 07:46 | Ειδήσεις

Στην Ηλεία, τα μπλόκα των αγροτών και των κτηνοτρόφων έχουν στηθεί στον κόμβο του Πύργου και στην περιοχή των Λεχαινών.

Ηράκλειο: Στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης παραμένουν οι αγροτοκτηνοτρόφοιΣήμερα 08:04 | Ειδήσεις

Διαμαρτυρόμενοι του πρωτογενούς τομέα από Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Λασίθι παρέμειναν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας στο κτίριο.

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Καρδίτσας και των ΤρικάλωνΣήμερα 07:31 | Ειδήσεις

Σωματεία και φορείς επισκέπτονται καθημερινά τους αγρότες στα μπλόκα για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λάρισα: Στο μπλόκο της Νίκαιας παραμένουν οι αγρότες09:02Κοζάνη: Χάος στο άναμμα του δέντρου - Επικίνδυνα πυροτεχνήματα, πανικός και τραυματισμοί08:48Τροχαίο δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη με θύμα 23χρονο μοτοσικλετιστή08:34Βόλος: "Απόβαση" στο λιμάνι κάνουν σήμερα εκατοντάδες αγρότες08:20Ηράκλειο: Στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης παραμένουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι08:06Πάτρα: Παραμένουν στα μπλόκα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Δυτικής Ελλάδας07:52Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Καρδίτσας και των Τρικάλων07:38Γαλλία: Ύποπτα ντρόουν έκαναν τρεις εμφανίσεις πάνω από βαση των υπηρεσιών πληροφοριών του γαλλικού στρατού 07:24Παναθηναϊκός: Ο Λαφόν κλήθηκε στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής 07:10Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Κλείδωσαν σε εργοστάσιο παράτυπους μετανάστες και τους εκβίαζαν – Στη φυλακή δύο άτομα06:56Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 10 Δεκεμβρίου06:42Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ θα έχουν σύντομα τα βελτιωμένα έγγραφα του ειρηνευτικού σχεδίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14Missing alert για την εξαφάνιση 62χρονου 23:59Πιερρακάκης: Η αποκατάσταση των πληγέντων στο Μάτι και τη Μάνδρα ενισχύει την αξιοπιστία του κράτους23:48Θεσσαλονίκη: Πτώση άνδρα που πραγματοποιούσε εργασίες σε σκεπή - Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού (βίντεο)23:40Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας της Αλγερίας Αχμέντ Ατάφ την Τετάρτη23:32Διορία "μερικών ημερών" δίνει ο Τραμπ στον Ζελένσκι να απαντήσει στο ειρηνευτικό σχέδιο23:24Λάρισα: Στο νοσοκομείο ανήλικη λόγω μέθης23:16Πηγές ΕΛ.ΑΣ.: Δεν χρησιμοποιούμε πλαστικές σφαίρες23:06
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο