LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 25 Αυγούστου 2020 07:52

Ινδία: κατάρρευση πολυκατοικίας – Δεκάδες εγκλωβισμένοι (εικόνες)

Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία για να βγάλουν ζωντανούς τους ενοίκους.

Ινδία - κατάρρευση κτιρίου

Σωστικά συνεργεία κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανούς πάνω από 60 ανθρώπους από τα συντρίμμια πολυκατοικίας σε βιομηχανική πόλη όχι μακριά από την οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, τη Μουμπάι, δήλωσε αξιωματούχος σήμερα, ενώ η επιχείρηση διάσωσης είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Στο πενταώροφο κτίριο, κοντά σε μια φτωχογειτονιά στη Μαχάντ, ζούσαν σχεδόν 200 άνθρωποι. Κατέρρευσε το πρωί της Δευτέρας.

«Ένας ένοικος είναι νεκρός και άλλοι τουλάχιστον 30 είναι παγιδευμένοι», δήλωσε ο Μπαρατσέτ Μαρούτι Γκογκαουάλ, βουλευτής που εκπροσωπεί τη Μαχάντ, περίπου 165 χιλιόμετρα από τη Μουμπάι.

Το κτίριο 47 διαμερισμάτων κατέρρευσε σαν πύργος φτιαγμένος από τραπουλόχαρτα, ανέφερε αξιωματικός της αστυνομίας στον τόπο της καταστροφής.
Κάτοικοι και αστυνομικοί έψαχναν απελπισμένα στα συντρίμμια να βρουν επιζώντες, ενώ ασθενοφόρα διακόμιζαν τραυματίες σε νοσοκομεία εν μέσω των σφοδρών βροχοπτώσεων του μουσώνα και της ανησυχίας για την πιθανή μόλυνση από τον κορονοϊό.

Ινδία - κατάρρευση κτιρίου

Τα αίτια της καταστροφής δεν είναι γνωστά. Ωστόσο, οι καταρρεύσεις κτιρίων δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο στην Ινδία, εξαιτίας της αυθαίρετης δόμησης, της χρήσης ακατάλληλων υλικών, των κακοτεχνιών ή των παραβιάσεων του πολεοδομικού κανονισμού.

Κάθε χρόνο, οι σφοδρές βροχοπτώσεις την περίοδο των μουσώνων, από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο, προκαλούν την κατάρρευση πολλών οικημάτων που θεωρούνται επικίνδυνα.

Πάνω από 1.200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε 1.161 καταρρεύσεις κτιρίων στην Ινδία το 2017, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα του ινδικού εθνικού μητρώου υποθέσεων ποινικής φύσης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νέα ήττα σοκ για την ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο12:36Μητσοτάκης, Τασούλας, Κακλαμάνης στη δοξολογία στη Μητρόπολη για τη νέα χρονιά12:20e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" πληρωμών έως τις 2 Ιανουαρίου12:06Απακαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθας11:52Πρεμιέρα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ11:38Κολωνός: Ριφιφί σε κατάστημα παιχνιδιών11:24Ελβετία: Τουλάχιστον σαράντα νεκροί από την έκρηξη σε μπαρ στο Κραν-Μοντανά 11:10Μιχαηλίδου: Η Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση είναι επένδυση στο μέλλον – Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των ωφελούμενων10:56Κόρινθος: Ηλικιωμένη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα10:42Ρόδος: Ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά την κατανάλωση αλκοόλ10:28Σε ισχύ από σήμερα το νέο πειθαρχικό δίκαιο για τους δημοσίους υπαλλήλους10:14Καιρική ανασκόπηση 2025: 9 στους 12 μήνες με θερμοκρασίες υψηλότερες από το κανονικό09:58Θανατηφόρο τροχαίο στους Αγίους Θεοδώρους - Οδηγός έπεσε στις μπάρες της εθνικής οδού09:42Γερμανία: Νεκροί δύο 18χρονοι από ρίψεις πυροτεχνημάτων09:26Κρήτη: Παρατείνονται τα προληπτικά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων 09:10Έκρηξη σε θέρετρο στην Ελβετία - Πληροφορίες για πολλούς νεκρούς και τραυματίες08:56Με μουσική, drones και πυροτεχνήματα άλλαξε η χρονιά στα δύο χριστουγεννιάτικα χωριά της Περιφέρειας Αττικής, στο Σύνταγμα και στη Θεσσαλονίκη08:40Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 1η Ιανουαρίου08:25Τι καιρό θα κάνει την Πρωτοχρονιά08:10Το Ant1news.gr σας εύχεται Καλή Χρονιά!22:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο