LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 24 Αυγούστου 2020 22:48

Έμποροι Αθήνας: Γενναία μέτρα για να μην μπουν χιλιάδες “λουκέτα”

“Κραυγή αγωνίας” από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρο Καφούνη.

κλειστά καταστήματα

Την άμεση λήψη μέτρων που θα είναι συνδεδεμένα με την πτώση του τζίρου και όχι με τους ΚΑΔ, ώστε να ενισχύονται όλοι οι πραγματικά πληττόμενοι επιχειρηματίες, ζήτησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε τη Δευτέρα με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α., όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου, περιέγραψε την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, ως απόρροια των μέτρων προστασίας από τον Covid-19 και αναλυτικά ζήτησε:

Την άμεση νομοθέτηση μιας νέας γενναίας ρύθμισης που να περιλαμβάνει όλα τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί κατά την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, ώστε να εξασφαλιστεί η απαραίτητη μετάθεση αυτών των υποχρεώσεων σε διάστημα που θα έχει επανέλθει η κανονικότητα στην οικονομία. Σε άλλη περίπτωση, οι ρυθμίσεις που χάθηκαν λόγω της κρίσης, σε συνδυασμό με τις τρέχουσες υποχρεώσεις, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγήσουν πολλές χιλιάδες επιχειρήσεις σε αδυναμία πληρωμών και απώλεια κάθε μορφής ενημεροτήτων και οικονομικής φερεγγυότητας.

Την νομοθέτηση της υποχρεωτικής μείωσης κατά 40%, των ενοικίων, έως τέλος του έτους για όσες επιχειρήσεις έχουν υποστεί αποδεδειγμένα μεγάλη πτώση τζίρου και επιπροσθέτως την παροχή κινήτρων προς τους ιδιοκτήτες, ώστε να προχωρήσουν άμεσα σε εθελοντικές μειώσεις των μισθωμάτων κατά τα πρότυπα της κοινής πρότασης Ε.Σ.Α & ΠΟΜΙΔΑ, η οποία κατατέθηκε στον πρωθυπουργό και τους αρμοδίους υπουργούς. Το θέμα των μισθωμάτων αποτελεί κύριο πρόβλημα για την βιωσιμότητα εμπορικών καταστημάτων, αλλά και επιχειρήσεων εστίασης, καθιστώντας την άμεση επίλυσή του, περισσότερο από ποτέ απαραίτητη.

Την ενίσχυση με περισσότερα κονδύλια, της επιστρεπτέας προκαταβολής, ως του μόνου πραγματικού εργαλείου παροχής ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ζητώντας να πριμοδοτηθούν αυτές με την μεγαλύτερη πτώση τζίρου, συμπεριλαμβανομένου ακόμη και του Αυγούστου, αλλά και με παράλληλη πριμοδότηση όσων δεν έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα.

Ο υπουργός, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του συλλόγου, «έδειξε ότι έχει απόλυτη γνώση της πραγματικής κατάστασης και ότι προτίθεται να εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Ε.Σ.Α., τόσο για την δραστική μείωση της προκαταβολής φόρου, όσο και στην εξ αρχής δημιουργία του εργαλείου της επιστρεπτέας προκαταβολής. Ήταν απόλυτα καθησυχαστικός στο ότι δεν πρόκειται να γίνουν απαιτητές οι υποχρεώσεις που έχουν μεταφερθεί λόγω της κρίσης στο προσεχές διάστημα, ενώ διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών ότι θα ανακοινωθούν άμεσα οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που του τέθηκαν».

Ο κ. Καφούνης δήλωσε ότι «δυστυχώς οι συνθήκες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε το προσεχές διάστημα, είναι κατά πολύ χειρότερες των προσδοκιών μας και πρέπει να λάβουμε το σωστό μείγμα μέτρων που θα μας οδηγήσουν όλους, φυσικά και οικονομικά υγιείς, στην απέναντι όχθη του ποταμού που έχουμε να διασχίσουμε».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο